Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

chrees

• 1657 / 6109
  • Ekspert
26-09-2009, 22:36
Naprawdę nie jestem pewien czy to wystarczy Piotrze. Chyba nie widziałeś jakie tu mamy na Północy "zabawki" :)

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

Gustaw

• Gość
26-09-2009, 22:39
>> Rolandsinger, 2009-09-26 22:20:01
Odpowiedź jest prosta: wiedząc, jak gra autorski DAC Majkela, a jak potrafi T-H Piotra Ryki mogę się domyślać - konstatuję - Panowie - te elementy w ich torach, to takie sprzętowe DSP, innymi słowy to skondensowany karmelizator, dopalacz średnicy (u Majkela to ona jest ze 2x dobitniejsza i gęstsza niż na analogowym Audionemesisie), wygładzacz i słodzik w jednym, to jest właśnie to, co nazywa Piotr "kulturą" brzmienia.

Bez kitu ale też o tej sytuacji pomyślałem, że szukanie "tego" systemu to nic innego jak szukanie odpowiedniego DSP w przypadku GRADO.

P.S. Z tym latającym elektrowozem to bym jednak Grado nie porównywał bo trudno mi będzie zleźć równie oryginalne porównanie dla Dennonów.
Powiedzmy, że Grado jest to samolot - latająca cysterna KC-10 pełniąca chwilowo funkcję ......... atomowego okrętu podwodnego, klasy "Los Angeles" ;-)

Gustaw

• Gość
26-09-2009, 22:40
>> chrees, 2009-09-26 22:36:24
Naprawdę nie jestem pewien czy to wystarczy Piotrze. Chyba nie widziałeś jakie tu mamy na Północy "zabawki" :)

Przed moim postem nie widziałem Twojego zdjęcia. Widać, że skojarzyliśmy całkiem blisko :-)))

Rafaell

• 5033 / 6106
  • Ekspert
26-09-2009, 22:40
 Musicie tam na dalekiej północy zaczekać aż Was ocieplenie klimatu dojdzie i morze podejdzie do Poznania a to jeszcze trochę potrwa :)                

Gustaw

• Gość
26-09-2009, 22:43
>> Rafaell, 2009-09-26 22:40:47
Musicie tam na dalekiej północy zaczekać aż Was ocieplenie klimatu dojdzie i morze podejdzie do Poznania a to jeszcze trochę potrwa :)

Zastrzelcie w końcu tego smoka bo Was tam sztucznie podgrzewa swoim oddechem :)

Rafaell

• 5033 / 6106
  • Ekspert
26-09-2009, 22:45
 Smoga to możemy Wam podesłać niech i Was trochę podtruje :)                

Gustaw

• Gość
26-09-2009, 22:48
>> chrees, 2009-09-26 22:28:55
Roland ---> Zastanówmy się wspólnie... Czy jeżeli Sensauris zagrał z PS-1000 lepiej niż cokolwiek wcześnie to należy go uznać za "skondensowany karmelizator, dopalacz średnicy, wygładzacz i słodzik w jednym"?? Piszesz to jako człowiek biorący udział w promowaniu tego - naprawdę uważam, że bardzo zacnego - wzmacniacza?? Pewnie gdzieś popełniam błąd logiczny.

Pozwól, że ubiegnę Rolanda.
To, że Sensauris zagrał najlepiej wcale nie neguje jego neutralności. Prawdopodobnie z PS-ów można lepiej ale właśnie za pomocą "karmelkowego DSP".
Z czterech słuchawek tylko GRADO świszczały na Barberowej. U innych tego nie zauważyłem, przynajmniej w takim stopniu.

chrees

• 1657 / 6109
  • Ekspert
26-09-2009, 22:50
Gustaw --> To co robili pozostali zawodnicy oprócz CALuff i PekaeSów? O Denony nie powinienem pytać: rozumiem, że tam Barberowa topiła się w beczce oleju?
Piotrze ---> :)

.

Gustaw

• Gość
26-09-2009, 22:57
>> chrees, 2009-09-26 22:50:42

Krzychu, ja ci powiem jak czekista czekiście.
Jak we wtorek skończysz już swoją misję w "Sajgonie" to zapakuj swoją ...ekhm, ekkhm ....torbę z płytami i posłuchaj. Mam nadzieję, że te inne słuchawy jeszcze będą.

P.S. Znalazłem w necie urządzenie, które może ci się bardzo przydać ;-)))

Rolandsinger

• 2894 / 6110
  • Ekspert
26-09-2009, 23:03
Cheers, bardzo nam miło, że wzmacniacz Ci się podoba. Nie zamierzam na jego temat zabierać głosu, mogę jedynie napisać, że odzwierciedla mój sposób rozmienia brzmienia muzyki wzorowany na doświadczeniach koncertowych, a także wizję reprodukcji muzyki odbieranej na słuchawkach prezentowaną przez inżyniera współodpowiedzialnego za jego konstrukcję, który jest czynnym gitarzystą.

Co do PS-1000 i wzmacniacza, hmm, można ciągnąć przyczepę campingową Fordem Focusem, a potem przesiąść się na BMW M5 i bez watpienia będzie lżej i przyjemniej, ale czy nie prościej jest w ogóle wypiąć tę przyczepę?  

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

chrees

• 1657 / 6109
  • Ekspert
26-09-2009, 23:11
Gustaw ---> Dziękuję, ale z pewnością wystarczy odpowiednia lampa + pozostałe 800 godzin wygrzewania ;>

Roland ---> No oczywiście, mogę odpiąć słuchawki i nie męczyć samochodu :-) Chciałem tylko zauważyć, że referencyjne CAL w ogóle nie potrzebują jakiegoś specjalnego wzmacniacza, ponieważ dobrze grają z (niemalże) każdej dziurki :-) A poza tym Sensauris sprawia bardzo dobre wrażenie od pierwszego dźwięku; na razie na tym zakończyłem z nim przygodę. Ale tylko do momentu, gdy zejdą mi z głowy ludzie, którzy zamierzają/muszą kontrolować moją pracę (oczywiście tradycyjnie koncentrując się na jej najmniej istotnych, ale za to "mierzalnych", aspektach).

.

Rafaell

• 5033 / 6106
  • Ekspert
26-09-2009, 23:12
 >Co do PS-1000 i wzmacniacza, hmm, można ciągnąć przyczepę campingową Fordem Focusem, a potem przesiąść się na BMW M5 i bez watpienia będzie lżej i przyjemniej, ale czy nie prościej jest w ogóle wypiąć tę przyczepę?

Prościej tylko spanie na rozłozonym siedzeniu nie będzie tak wygodne nie mówiąc o przygotowaniu posiłków. No ale do Mac Donalda możesz zawsze podjechać  i zjeść coś "godnego":)                

chrees

• 1657 / 6109
  • Ekspert
26-09-2009, 23:13
Konkurs na najtrafniejszą metaforę rozpoczęty ;>

.

lancaster

• Gość
27-09-2009, 09:25
...chyba do McGradosa na wyżerke moze niezbyt treściwą ale za to lekarze(nie zawsze w przedniej formie)mówią ze zdrową  :))))

Rafaell, o co Tobie chodziło z WLM ?
Przypuszczam że starasz sie udawac snującego chore fantazje cyngla wyroczni :), podczas gdy w rzeczywistosci jestes inteligentnym i wiedzwacym o czym mówi facetem.
Konkretnie poproszę.

....ale Was chłopaki z kracov grado divisją ponioslo :)))) Panowie, to sa tylko słuchawki, to ze przewartosciowane nie tylko moim zdaniem to jedna sprawa, a to, że grajace faktycznie lepiej od niektorych innych uznanych za "referencje" to inna sprawa....wiekszosci tych referencji nawet nie brałbym pod uwage ze wzgledu na to co sie  nich wydobywa....co najwyzej mogę sie zyczliwie uśmiechnać do recenzji :)

Ja ja Piotr, ja ja:  Got Mit Uns :)))))

lancaster

• Gość
27-09-2009, 09:27
chrees, szczerze mowiac nie mialem jak o tej pory wzmaka z ktrym CAL by mi sie nie podobay. Podpiąłem je ostatnio do Sony Ericsson i mi sie nie podobało....to był TEN dźwiek....sam wiesz jaki :)))))