Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

lancaster

• Gość
26-09-2009, 17:51
chrees, dobra, dobra....ostatnio chyba z 10 razy pytałeś czy obie sluchawki grają równo w tych "niezawodnych"
To sie nazywa zaufanie do firmy :)))

Rafaell

• 5033 / 6106
  • Ekspert
26-09-2009, 17:55
>> w.luczynski, 2009-09-26 17:45:39
Nie wiem czy dobrze czytam miedzy wierszami ale może to Bee Gees ładniej grają przez nierozjaśnienie na "górnym środku" (cokolwiek to jest)                

chrees

• 1657 / 6109
  • Ekspert
26-09-2009, 17:58
Stare rosyjskie przysłowie, które dobrze ma obrazować rozkład więzi społecznych (przynajmniej według jednego kontrowersyjnego profa z psychologii): "Ufam, więc sprawdzam" ;>)

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

Rafaell

• 5033 / 6106
  • Ekspert
26-09-2009, 18:14
>> Piotr Ryka, 2009-09-26 18:05:13  

Piotr, po otwarciu muszli CAL wcale nie są takie cieple i mile. Owszem nie techniczne ale jaskrawe i dynamiczne, ladnie się otwierają :)....a przy tym nie rozjaśnione na górnym srodku co zdarza sie gradosom (nie sybilują i maja pelniejsze/glebsze) wokale np. Fortepian solo na gradosach podobal mi sie bardziej z kolei.
Po podniesieniu padow lekko poprawia sie jeszcze bas....jest lepszy niż firmowo np. w Denonach 5000 ale nie ma takiej kontroli jak w PS....ile jeszcze razy można to mielic ?

Piotrze ja to rozumiem inaczej; patrzcie jaki jestem genialny, tu podgiąłem, tam wyprostowałem i Graal jak się patrzy              

Arek_50

• 1130 / 6112
  • Ekspert
26-09-2009, 18:21
......gdzie sa zdjecia  :)))  czyzby obawa ze czar prysnie wobec ceny promocyjnej.........

Gustaw

• Gość
26-09-2009, 18:27
>> Rafaell, 2009-09-26 18:14:11
Piotrze ja to rozumiem inaczej; patrzcie jaki jestem genialny, tu podgiąłem, tam wyprostowałem i Graal jak się patrzy

Wybacz, Rafaell ale piszesz normalne głupoty. Jak nie "WLM"-y to" Graal", "genialność" i podobne temu insynuacje. Jak ktoś ma inne zdanie to najłatwiej zdyskredytować. ?
Napiszę tak. Jeżeli oczekujecie jedynie słusznej oceny słuchawek i wazeliny to moje pisanie w tym wątku faktycznie nie ma sensu.
To nie pierwszy raz kiedy "jestem głuchy" i nie doceniam prawdziwego high-endu. Byłem też głuchy w wypadku legend typu AudioNote, Accuphase, lub McIntosh.
Proszę wybaczyć ale jeżeli mają być bajki lub baśnie to zdecydowanie wolę Andresena.

pozdrawiam

lancaster

• Gość
26-09-2009, 18:29
Rafaell, daj sobie spokój z rozumieniem pewnych rzeczy...a przynajmniej z ich interpretacja. Mozna popaść w zazenowanie próbując cokolwiek odpisac.  Co mam napisac ? Bredzisz ?
Sluchawki są fajne i tyle. Ktoś chce moze wypróbowac. Co to trzeba byc twoim zdaniem geniuszem, zeby odkręcic muszle i lekko dopchnąc pady gąbką ?
Myślisz ze gradosy są zbudowane jak niewidzialny mysliwiec ?

Piotr, Gustaw jest znany z pastwienia sie nad sprzętem na Rabarberowej i Kari utwór nr14....szczerze mowiac nawet by mi czegoś brakowało gdyby zmienil repertuar :))) Raz, dwa razy na odsluch mogę posluchać a juz najbardzij lubie zakłopotanie z jakim Gustaw pyta czy moze "coś" włączyć :)

CAL! na srednicy nie SĄ lepsze, tylko bywają lepsze. Jako claośc średnica z CAL zdecydowanie mi sie bardziej podoba ze wzgledu na wokale, a fortepian z kolei....uffff
ile można ?...jesli idziesz takim tokiem rozumowania to rzeczywiscie mozesz pomyśleć nie to co autor miał na mysli a w szczególnosci to co napisał jako calość.

eeee, co ten Kraków taki eeee ?)))
Trudno, sorry, peesy mają wady. Straszna sprawa.

Gustaw

• Gość
26-09-2009, 18:30
>> Arek_50, 2009-09-26 18:21:40
......gdzie sa zdjecia :))) czyzby obawa ze czar prysnie wobec ceny promocyjnej.........

Arek,
Nie robiłem zdjęć rozbieranych. Zwyczajnie nie było na to czasu. W pokoju obok była całkiem ciekawa prezentacja polskich przedwzmacniaczy z całą górą towarzyszącego im sprzętu (ARC, Pentagon, Quad, Megnepan, Classe).

Gustaw

• Gość
26-09-2009, 18:39
>> Piotr Ryka, 2009-09-26 18:32:12
A jaki Accuphase Ci się Gustawie nie podobał?

Z tego co pamiętam ten wzmacniacz Accu ma symbol E-408. Jak będę u znajomego, który ma tego Accu to się upewnię czy się nie pomyliłem.
Bardzo poluzowany bas, powolny i przesłodzony dźwięk i to na wielu kolumnach.

Gustaw

• Gość
26-09-2009, 18:41
>> Piotr Ryka, 2009-09-26 18:37:51
Jedno jest pewne - do Sensaurisa potrzeba wpiąć CCa.

Docet Lector jest analogowo grającym źródłem, jeżeli o to chodzi.

chrees

• 1657 / 6109
  • Ekspert
26-09-2009, 18:42
Piotrze ---> Na pewno to uczynię (lampy są koniecznością), ale nie spodziewaj się, że w ten sposób zamkniemy usta tym przebrzydłym miłośnikom CALuff. Oni po prostu są skrzywieni. Nie jestem zresztą pewien czy nie będę musiał wyprowadzić się z Poznania: przecież na pierwszy rzut oka widać, że lancaster i Gustaw mają zakute uszy ;>

.

lancaster

• Gość
26-09-2009, 18:47
chrees, zakute uszy to mamy tylko kiedy na nich spoczywają aluminiowe nauszniki !:)

chrees

• 1657 / 6109
  • Ekspert
26-09-2009, 18:48
No dobra, niech Ci będzie: są zalane plastikiem :D

.

lancaster

• Gość
26-09-2009, 18:50
Ale nie zakute !:D
Zakute to wiadomo kto ma :))))

lancaster

• Gość
26-09-2009, 18:53
posiadacze niższych modeli mają tzw "drewniane ucho" :)))

...cholera, ze tez sam na to nie wpadłem :))))