Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

szwagiero

• 2240 / 6110
  • Ekspert
24-09-2009, 16:06
>> chrees, 2009-09-24 16:04:09

Ależ ja nic nie sugeruję, aczkolwiek... coś tu było gdzieś o 1/3 mniejszej obudowie i innych takich, więc licho wie ;) Na pewno zagrało lepiej od Holdegrona? ;))

Gustaw

• Gość
24-09-2009, 16:14
>> lancaster, 2009-09-24 16:02:41

Ty już przestań Lancaster pisać taką dezinformację bo jeszcze ktoś pomyśli, że to prawda. Powiedzmy sobie prosto w uszy, że tracisz już słuch albo źle dobrałeś tor.
Moim zdaniem podczas mojego jutrzejszego odsłuchu PS-1000 wręcz zmiażdżą te Twoje CAL-e w każdym aspekcie dźwięku.
 ... i co to za bzdurny pomysł aby porównywać słuchawki za 175 zł (tyle płaciłem za swoje CAL-e) z jednymi z najlepszych słuchawek na świecie. ?!!?

Obraziłem się na Ciebie i strzelam "focha" !!!

szwagiero

• 2240 / 6110
  • Ekspert
24-09-2009, 16:16
>> lancaster, 2009-09-24 16:02:41

>No to teraz płynnie przejdę do uwag końcowych. CAL! wydaja sie dynamiczniejsze, PS bardziej >uporządkowane....ale do czasu, bo podkręcajac potencjometr nieco mocniej PS-y zacznają być pogubione...wrazenie >jets takie jakby sie przytykały .... lekko pochrypujące(:))....co CAL!om się nie zdarza.

Lancaster może nie szalej tak z tymi PS\'ami, bo stwierdzenie "lekko pochrypujące" jest mało optymistyczne w przypadku kiedy wszystkie egzemplarze dookoła padają jak muchy ;P

Gustaw

• Gość
24-09-2009, 16:17
>> szwagiero, 2009-09-24 16:16:15
Lancaster może nie szalej tak z tymi PS\'ami, bo stwierdzenie "lekko pochrypujące" jest mało optymistyczne w przypadku kiedy wszystkie egzemplarze dookoła padają jak muchy ;P

No i znalazł następny niedowiarek i krytykant. To skandal co się wyprawia na tym forum !!!

szwagiero

• 2240 / 6110
  • Ekspert
24-09-2009, 16:18
Co do CAL! vs Grado to ponów odsłuchy w nocy, teraz to pewnie wina "złego prądu" ;)

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 16:21
Gustaw ---> To jest postawienie sprawy godne Prawdziwego Apostoła Grado :D

lancaster ---> Czego innego można się spodziewać po wielbicielu chińskich plastików w biocelulozową wkładką (mam nadzieję, że chociaż nieużywaną ;>), hehe.

szwagiero ---> ;)

P.S. Może w końcu ktoś mi odetnie net w pracy? ;P

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

majkel

• 7477 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 16:23
@lancaster, cudownego kabla użyłeś, skoro soprany są ciemniejsze na CAL niż PS1000. Z Conducfilem by tak nie wyszło. Poza tym powiedzieć, że coś gra porównywalnie do otwartych CAL to jak powiedzieć, że gra wybitnie kiepsko.

Gustaw

• Gość
24-09-2009, 16:24
"....bo zupa była za słona"

lancaster

• Gość
24-09-2009, 16:26
szwagiero spokojnie. To jest pochrypywanie kontrolowane.
CAL! grają nieco głosniej od PS-ów.....fortepian solo na Keiko Matsui bardziej podoba mi sie an PS-ach(właśnie słucham)
...już aura i współbrzmienia - CAL.
W porzypadku wokalu sprawa jest prosta, wiecej emocji oddaja CAL!

Gustaw, Ty sie śmiej, wiadomoz e jestem przyzwyczajony do CAL! i ma to wpływ na ocenę, ale jesli tak jak w PS barwa jest ujednolicona to nawet jesli przyjać ze referencyjna trzeba powiedzieć ze bardziej jednostajna :)

fallow

• 6457 / 6078
  • Ekspert
24-09-2009, 16:26
Odpowiadasz na wpis
>> chrees, 2009-09-24 15:54:52
Nie chodzi mi o niedoróbki i siermiężność wykonania: takie rzeczy przyjmuję ze spokojem a nawet z niejakim masochistycznym upodobaniem (rękodzieło, manufaktura...). Zresztą sam wiesz ;>

Nie do konca :) Ostatnio kupilem sobie japonska artystyczna porcelane do herbaty o ktorej od dawna marzylem. Jest to w pelni reczna robota i jakosciowo jest po prostu najwyzszej klasy. Grado to przeciez tez manufaktura reklamujaca sie jako sluchawkowy hi-end. W tym japonskim herbaciano-porcelanowym recznie robionym hi-endzie nie ma mowy o zadnej niedorobce. Podobnie jak w Grado czarki nabieraja indywidualnych cech wraz z postepem uzytkowania i wiekiem co jest bardzo cenione w japonskiej porcelanie i stanowi o niepowtarzalnosci kazdego naczynia (styl Hagi). Tyle, ze te naczynia nie rozlatuja sie, nie psuja i dalej wysmienicie spelniaja swoja funkcje. Z nausznikami Grado jest juz roznie :)

>> chrees, 2009-09-24 15:54:52
W obłąkanej cenie PS1000 w moim zasięgu pozostaje 99% produkowanych obecnie wysokiej i najwyższej klasy nauszników.

No wlasnie.... :)))) Come to the dark side.... :))

Rafaell

• 5033 / 6105
  • Ekspert
24-09-2009, 16:27

Lancaster lepiej spytaj się majkela jak załatwia sie reklamacje

A tak w ogóle to dziwię się że Gustaw jako kapłan Grado nie zauważył podstępu żeby PS-y wyeliminować w przedbiegach ;)                  

majkel

• 7477 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 16:29
Modele GS1000 i PS1000 nie lubią podkręcania głośności. Mogą od tego zachrypnąć, albo nawet zaniemówić.

Rafaell

• 5033 / 6105
  • Ekspert
24-09-2009, 16:33
> fallow, 2009-09-24 16:26:57
Tyle, że te naczynia nie rozlatują sie, nie psuja i dalej wyśmienicie spełniaja swoją funkcję. Z nausznikami Grado jest juz roznie :)

fallow jak chcesz trwałe słuchawki to słuchaj porcelany i 2000 lat słuchania jej nie zaszkodzi ;)                

lancaster

• Gość
24-09-2009, 16:33
majkel, same soprany nie koneicznie. Grado mają tak podany górny środek, że czasami pojawia sie wrazenie telefoniczności a czasamiim to służy uwazam(wrazenie klarownosci, które mi osobiście podoba się).
Moze dla Ciebie powiedzieć coś to tak jakby powiedziec coś innego co sobie wymyślisz, ale dla mnie gra cąłkiem OK.
Na pewno sporo lepiej niż z jakimkolwiek wzmakiem z którym PS były odsłuchiwane wczesniej i jest to poziom w pełni dla mnie akceptowalny.

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 16:36
lancaster ---> A każdy przetwornik w Grado gra równie ekspresyjnie, czy jeden bardzie barwnie i z przytupem, a drugi jakoś tak bardziej jednolicie i płasko?? ;PP

P.S. Masz jakiś omometr (czy jak się zwie to dziwo?)? Powiedz, że masz, i że jesteś skory do (nie)daleko idących poświęceń dla (dobrych) znajomych ;)

-------------------------------------------------------------------------------
.