Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

intuos

• 1003 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 08:39
Chetnie porownam ten cud polskiej techniki z moim skromnym wzmacniaczem.
Jezeli sensauris bedzie lepszy to bede mogl powiedziec ze jest calkiem niezle z tym wzmakiem, jak narazie otwieram droge do wspolnego testu w wawie. Nie zdarzylo sie jeszcze by moja lapa nie tchnela nowego ducha w jakie kolwiek sluchawki , takze zapraszam i pozdarwiam.

Gustaw

• Gość
24-09-2009, 09:10
>> chrees, 2009-09-23 22:03:38
Odsłuchy są nieco problematyczne jeżeli idzie o termin, w przyszły wtorek szykuje mi się sajgon (SAJGON) w pracy a dodatkowo od piątku do poniedziałku zostaję sam z moją Milenką (lat 4 i 2 miesiące). Muszę się umówić z lancasterem.

Krzysztof,
Tego mojego dopraszania się o odsłuchy nie bierz proszę na poważnie. Jak będziesz miał chwilę czasu i ochoty to coś tam można urządzić ale bez pośpiechu i na luzie.

..... a poza tym, kto by na serio dopraszał się okazji katowania swoich uszu słuchawkami Grado ? :)

majkel

• 7477 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 09:15
Wreszcie dotarł kaganek słuchawkowej oświaty do Poznania, bo do tej pory co ambitniejsi Wielkopolanie udawali się po nauki na Południe, a reszta w zatwardziałości umysłów swoich ciemnotę słuchawkową szerzyła. Niech im będzie wybaczone.

@chrees, jaki jazgot? jakie gubienie się? jaki hałas? Pisze się, że "neutralny", albo że "nic nie dodaje od siebie". Tak brzmi muzyka na płycie, a to przyjemne to są zniekształcenia.

LOL

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 09:27
>> Piotr Ryka, 2009-09-23 23:08:36
Sajgon, Sensauris, Milenka - słowem kocioł :))

Postaram się dziś dostarczyć Sensariusa z PSami do punktu dowodzenia Głównego Szefa Audiohobby. Pozwoli mi to zapobiec traceniu czasu na kompulsywne testowanie brzmienia zestawu, co jest pozbawione sensu również dlatego, że nie zafundowałem sobie klimatyzacji w moim Królu Szos i zawiało mi lewe ucho ;) Jeżeli lan się zgodzi Sensarius i Psy powinny być dostępne w wiadomym miejscu do wtorku. Pozwoli mi to również skupić się na pracy, co jest BARDZO wskazane ;>
P.S. Opieka nad małym dzieckiem + gorący okres w pracy (wczoraj straciłem już niemal cały dzień udając się osobiście po Sensariusa) to NIE jest dobry moment na spokojne ugryzienie tego tematu.

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

alghar

• 639 / 5820
  • Ekspert
24-09-2009, 10:10
"wczoraj straciłem już niemal cały dzień udając się osobiście po Sensariusa"  to  się  nazywa  poświecenie , ale  choroba  ucha  to  dopiero problem :( ,  zdrowiej  jak najszybciej

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 10:32
alghar ---> No nie ukrywam, że zdarzają się gorsze rzeczy; dzięki za życzenia :) Będę niestety zmuszony zoperować sobie przegrodę nosową, to dopiero będzie trauma ;|

.

Rafaell

• 5033 / 6105
  • Ekspert
24-09-2009, 10:39
 >> chrees, 2009-09-24 10:32:18
Lubisz zyć bez powonienia? bo przeważnie tak się kończy ten zabieg o czym mało kto się chwali bo zabieg to zabieg i tyle szkoda czasu na opowiadania. Mało kto ma tak w ogóle prostą przegrodę nosową; banalny przykład początki kataru najpierw z jednej dziurki.                

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 14:05
Sensarius znajduje się już pod pieczą lancastera. Jestem bardzo ciekaw czy opinie ludzi, którzy go posłuchają będą równie pozytywne jak moje. Jestem również bardzo ciekaw, czy i innym słuchaczom wyda się, że twierdzenia Grado o parowaniu przetworników z dokładnością do 0,05 decybela, nie do końca przekładają się na wrażenia odsłuchowe. Jeżeli nie są to moje urojenia (a nie wykluczam ;>), to John nie powącha już ani jednego zielonego papierka, który przeszedłby przez moje ręce.

.

majkel

• 7477 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 14:24
@chrees, ten cichszy przetwornik dogorywa. Tak było ze słuchawkami Piotra. Zmierzcie impedancji obydwu omomierzem. Jeśli się różnią, to do dystrybutora z tym, zanim ktoś znowu nie stwierdzi, że cewka "przegrzana". Lancaster na pewno ma omomierz, bo się bawi w rękodzieło elektroniczne . Co do wspierania finansowego firmy Grado - mam podobne odczucia.

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 14:32
Mam nadzieję, że lancaster będzie potrafił to zrobić. Taki pomiar nie jest niczym skomplikowanym? Jak dostać się do "punktów pomiarowych"?
Jeżeli mi się nie wydaje, nie mam omamów i/lub nie padłem ofiarą nasilonych zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych, to - niezależnie od tego, że brzmienie PSów z Sensariusem wywarło na mnie doskonałe wrażenie - po prostu będę musiał skreślić te słuchawki i walczyć z GradoLabs o kasę, EWENTUALNIE o parę PSów poklejoną i pomierzoną własnoręcznie przez Johna ;D

.

-Pawel-

• 4739 / 5713
  • Ekspert
24-09-2009, 14:44
>> chrees, 2009-09-24 14:32:35
(...)brzmienie PSów z Sensariusem wywarło na mnie doskonałe wrażenie(..)

Czyli Grado dały w końcu popalić tym wstrętnym CAL\'om, które tak się pyszniły na Twoim monitorze ;))

Szkoda tylko, że po TAKIEJ AKCJI najzwyczajniej się przetrenowały...

majkel

• 7477 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 14:51
@chrees, nie bierz na razie za pewną monetę tego co napisałem, ale też mierzyłem 100% sprawne i długo używane RS2 i GS1000. RS2 miały identyczne impedancje do setnych oma, GS1000 do dziesiętnych, ale to dlatego, że nie mam już dostępu do tak precyzyjnego przyrządu mostkowego. O słyszalnym niezrównoważeniu też w ich przypadku nie ma mowy.
To, że John mierzy, gdy wychodzą z fabryki, nie mamy wątpliwości. Problem polega na tym ile one z takimi parametrami wytrzymują? Pomierzyć można poprzez wtyczkę jack. Długi styk do środkowego to prawy kanał, a długi do końcówki to lewy.

pastwa

• 3828 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 14:51
>> majkel, 2009-09-24 14:24:25

U mnie bylo dokladnie tak samo za pierwszym razem, prawy nausznik gral ciszej (choc mial okresy kiedy bylo normalnie) i bardzo mnie to draznilo, jednak jeszcze gral, a roznica w natezeniu dzwieku choc wyrazna byla jeszcze w miare akceptowalna (to znaczy, dalo sie sluchac), po czym wlasnie padl i zamilkl.

Gustaw

• Gość
24-09-2009, 15:00
>> chrees, 2009-09-24 14:32:35
Jeżeli mi się nie wydaje, nie mam omamów i/lub nie padłem ofiarą nasilonych zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych, to - niezależnie od tego, że brzmienie PSów z Sensariusem wywarło na mnie doskonałe wrażenie - po prostu będę musiał skreślić te słuchawki i walczyć z GradoLabs o kasę, EWENTUALNIE o parę PSów poklejoną i pomierzoną własnoręcznie przez Johna ;D

Wyczuwam u Ciebie ciemną stronę mocy.
Takiego odstępstwa do dogmatów wiary to my (John i ja) tolerować nie będziemy. Ojjjj.... ! Nie !

Jutro, skoro świt,
własnousznie potwierdzę bluźnierstwo i nieprawdę Twoją
zakładając na małżowiny moje
święte i doskonałe dzieło Jego.

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
24-09-2009, 15:08
-Pawel- ---> No przyznaję, akcja na pewno BARDZO dała się im we znaki. Ekskluzywne rzeczy bywają delikatne ;>> ("ekskluzywne" z naciskiem na emotikon...)

majkel ---> Wierzę, że lancaster, jako prawdziwa złota rączka obeznana z urządzeniami reprodukującymi dźwięk, da sobie radę i zgodzi się wyświadczyć mi tę przysługę :-)

pastwa ---> Zupełnie nie wiem jak skomentować to co słyszę. JEŻELI mi się nie wydaje (różnica bywa na granicy percepcji, a w moim przypadku rolę odgrywać może sugestia, stąd prośba do poznaniaków o skonfirmowanie lub sfalsyfikowanie moich supozycji*) to zacznę uderzać w GUSTAWOWE tony ;P
* w Grado można zrobić ślepy test, ponieważ prawej i lewej muszli nie czuć w żaden specyficzny sposób na głowie i ze spokojem można typować głośniejszy przetwornik, nie mając żadnej świadomości co do tego, na którym uchu jest umiejscowiony prawy bądź lewy.

.