Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
22-09-2009, 13:09
Rolandsinger ---> Wszystko gra, jestem uprzedzony i będę skupiał się na samym brzmieniu :-) Ja ze swej strony zaznaczę, że będzie ono podlegało ocenie szacownego grona (+ Gustawa ;>) nie tylko w odniesieniu do Gradosów, ale i innych słuchafonów brzmiących, Twoim zdaniem, bardziej normalnie :)

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
22-09-2009, 13:16
U mnie w domu to wiadomo, stara bieda (E-MU), a na spotkaniu w szerszym gronie powinien być to chyba Docet Lector czy coś takiego :-)

.

lancaster

• Gość
22-09-2009, 13:16
Classe, Docet, moze Raysonic 238 jesli dojedzie, moze Benchmark....moze przetwornik DIY....który w opinii posaidacza Accu D500 zagrał lepiej od tej konstrukcji....troche tego jest i postaram sie zeby byly przynajmniej 2 grajace na tyle odmiennie żeby ew. róznice mialy szanse byc uchwycone. Sprawdzę też z czystej ciekawosci czy xródla lepiej różnicują PS-y czy moje CAL! Jesli Bacek przywiezie/pozyczy DT880 to juz uważam pełnia szcześcia :)

lancaster

• Gość
22-09-2009, 13:18
Piotr, jakiego źródla potrzebuja PS-y ?
...znów sie zaczyna ...jak nie wzmak to xródło :)))

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
22-09-2009, 13:27
Nieważne źródło. I tak nie będziemy w stanie ocenić TYCH słuchawek skoro nie mają jeszcze 1000 godzin przebiegu. To dodaję z upoważnienia nieobecnego Gustawa ;)

.

Arek_50

• 1130 / 6111
  • Ekspert
22-09-2009, 13:29
...."obudowa o  1/3  mniejsza".....czyli znowu mnostwo audiofilskiego powietrza....

...zeby nie bylo... ja tylko zdrowo dopinguje i trzezwo komentuje...rodzice zawsze sa subiektywni....

lancaster

• Gość
22-09-2009, 13:30
Roland, z mojej strony to wiesz....rozmawiasz z facetem, ktry przez ostatnie 5 lat rzadko ma w domu wszystkie obudowy pozamykane :)
Nie ma problemu. Kibicuję WBA i mam andzieję ze to bedzie TO dla gradosów.

Co do PS pytam zupełnie poważnie. Czy te sluchawki mają jakies specyficzne wymagania jeśli chodzi o źródło ?
Jeśli CD playery na planecie nie dopisują to zawsze można odpalić np Verdier Platinium z Ortofonem spu i 12 calowym sme :D
Mam wrazenie że pod niektore sluchawy trzeba zestawiac tor hiper chruper że nikomu nawet do głowy nie przyjdzie wpiąć w niego innych nauszników :)))

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
22-09-2009, 13:31
Arku ---> No nie będzie to napakowany najnowocześniejszą elektroniką (aż po same brzegi obudowy) hajendowy NVA, ale bądźmy dobrej myśli ;>

.

fallow

• 6457 / 6078
  • Ekspert
22-09-2009, 13:32
To i tak nie jest wazne, jak jest dobry wzmak i zrodlo ... to zawsze moze sie okazac ze interkonekt po prostu zniszczyl system. Jak bedzie IC to moze sie okazac, ze to sieciowka a jak nawet sieciowka bedzie to zawsze mozna powiedziec, ze nie miala kondycjonera albo stabilizatora z filtrem po jak wiadomo sama sieciowka cudow nie czyni, jak wszystko juz bedzie to zawsze mozna dokupic Power Plant z PS Audio a jak juz nawet to bedzie, to zawsze mozna powiedziec, ze wilgotnosc nie byla taka jak w NY bo jak wiadomo tam jest duza, ewentualnie PS1000 nie mialy tych 1.000h albo cokolwiek innego :))

lancaster

• Gość
22-09-2009, 13:34
chrees, dla mnie przebieg sluchawek..sam wiesz....dla mnie 100 godzin :)
Juz bardziej jestem ciekaw jak/czy zmieniły sposób grania od ostatniego razu.

lancaster

• Gość
22-09-2009, 13:36
"To i tak nie jest wazne, jak jest dobry wzmak i zrodlo ... to zawsze moze sie okazac ze interkonekt po prostu zniszczyl system"

:)))))
dokladnie !

albo zły dotyk - Gustawa !

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
22-09-2009, 13:40
Wachlarz możliwych wymówek jest tradycyjnie już bardzo szeroki, stoję jednak na stanowisku, że przecież nie spotykamy się po to, by je obmyślać, tylko po to, żeby sobie posłuchać jak grają takie czy inne urządzonka w takich czy innych zestawieniach. Jak dotychczas starałem się nie traktować naszych spotkań jako licytacji dotyczącej odsłuchiwanych urządzeń (a gusta w tym gronie są naprawdę bardzo różne), tylko jako miły sposób spędzania wolnego czasu, którego mam zresztą ostatnio jakoś dziwnie niewiele ;>

.

lancaster

• Gość
22-09-2009, 13:41
Piotr, OK zatem postaram sie o Classe(jasne/dobitne/nieco techniczne ale za to dźwiek typu "profi") i CDP07 Doceta(analogowe i pełne z drive).
Moze ograniczymy sie do tych 2 bo i tak bedize co przełaczać.
Jesli ktos ma ochote przyniesc na odsłuch własne CD to oczywiscie zawsze mile widziane - moze to akurat będzie traf....a moze PS-y z WBA po prostu zagrają ze wszystkim pokazujac tylko charakter podpinanych źródeł ?
Zobaczymy.

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
22-09-2009, 13:44
Generalnie zgadzam się z przedmówcami i jeżeli dojdzie już do analizowania przyczyn (ewentualnej) klęski, będę optował za obarczeniem odpowiedzialnością złego dotyku i nieświeżego oddechu Gustawa ;>

.

majkel

• 7477 / 6108
  • Ekspert
22-09-2009, 13:49
Rozumiem, że Gustaw będzie odpowiadał za stworzenie właściwego klimatu w pomieszczeniu?

Ja sobie też ostatnio dobrałem kolejny "sterownik", ale do DACa, nie wiem jak przysłużyłby się PS1000, ale z GS1000 mi się podoba. Swobodny i dynamiczny dźwięk z przytupem i otwartą górą. Przy okazji wyszło, że G93 i SOHA II to wzmacniacze bardziej grające na własną modłę, bo najwięcej zmienił się i zyskał dźwięk na moim, lub innymi słowy, uwydatniła się różnica między wzmacniaczami.