>> fallow, 2009-09-15 14:05:41
>Domyslam sie oczywiscie, ze chodzi o Sensaurisa. WBA robi juz przez "kawalek" czasu urzadzenia dla segmentu >studyjnego wiec nie jest dziwne, ze skoro teraz wchodzi na rynek konsumencki to oferta jest rozwijana i pojawia >sie >nowy flagowiec. HPA1 i 3 to mialy byc wzmacniacza za male pieniadze i tanie i takie tez sa. Sensauris na >poczatku tez nie mial byc produktem czysto hi-endowym. Pozniej projekt ewoluowal i przeszedl wiele zmian.
>Serwis jest na miejscu w Polsce a firma nie istnieje od wczoraj, tyle ze wczesniej koncentrowala sie tylko na >segmencie PRO. Co do jakosci - bedzie sie mozna przekonac po premierze.
Fallow ja rozumiem co piszesz i nie mam nic do tej firmy, natomiast nie przesadzajmy z tym rozdmuchiwaniem marketingowym, że jest to firma, która robiła coś dla segmentu studyjnego. Gdzie? Kiedy? Marka powstała na początku 2009 roku, pod jaką marką wcześniej działała na rynku PRO? Ja osobiście nie znam specjalnie polskich firm, które osiągnęły coś na rynku pro oprócz APC i Imbir. W każdym razie życzę WBA jak najlepiej.
Co do ceny - jeśli wzmak będzie oferował jakość na poziomie wspomnianych wcześniej droższych produktów zza granicy za trochę mniejsze pieniądze to nie jest to cena przesadzona. Nie rozumiem tych, którzy krzyczą, że coś miało kosztować 2 tyś. a będzie kosztowało 4 tyś. Nikt swojej pracy za darmo nie będzie oddawał tylko po to, żeby uszczęśliwić kilku melomanów, których nie stać na urządzenie za te 4 tysiące PLN. Jeśli ich nie stać, niech skupią się na budżetowych produktach.