Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Leszek

• 256 / 6109
  • Zaawansowany użytkownik
19-08-2009, 17:35
widzę,że wyrasta nam novy superwzmacniacz legendarny sensouris ;O)koszt tylko lekkie 4 kPLN :O)
--------------------------------------------------
Korzystaj lecz nigdy nie wykorzystuj :O)

fallow

• 6457 / 6078
  • Ekspert
19-08-2009, 18:13
Koszt lekki nie jest bo i klasa tego wzmacniacza raczej do lekkich nie nalezy. Proponuje posluchac - nastepnie wydac opinie, za to nikt nie kasuje :)

Wyraznie jest zaznaczone iz jest to model flagowy. Wykonanie, kilka nowych (opatentowanych) rozwiazan oraz obudowa i co najwazniejsze brzmienie sa po prostu hi-endowe.  Z reszta, gdyby ten wzmak byl gorszy niz Woo to bym owego Woo sie nie pozbyl a gdyby Zana byla lepsza to bym ja po prostu kupil :))

Leszek

• 256 / 6109
19-08-2009, 19:04
falow czekam w takim razie na oficjalny pokaz prototypuuuuuu ;o)falow i nie pisz mi/nam o patentach!Przypomina mi się struś ;o)Wymyślono coś novego?

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
19-08-2009, 19:12
Słońca, Sensarius niedługo się pojawi. Chyba większość ludzi w tym wątku jest ciekawa czym się ostatecznie okaże. Oczekiwania są dość wygórowane (naprawdę trudno będzie do nich doszlusować), tym niemniej chyba cieszylibyśmy się gdyby im sprostał, prawda? Miło byłoby mieć jakiś rdzennie polski słuchawkowy high-end, albo "chociaż" coś z samego przedsionka high-endu, czymkolwiek on jest :D

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

Leszek

• 256 / 6109
19-08-2009, 19:23
Chris mam w d...polski hiend,który np.kosztuje 12kPLN a dla niektórych 5kPLN.Too jest tylko przykład i mam nadzieję,że w tym przypadku jest inaczej o);
Niestety sensuaris :O) pachnie mi sztuczką :O) i jest to moja prywatna opinia nie związana z żadnym dystrybutorem czy też producentem \'o)

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
19-08-2009, 19:26
Leszku ---> Zupełnie nie rozumiem Twojego podejścia. Oczekiwania na forum są może i za bardzo rozbuchane, ale czy istnieje według Ciebie, na chwilę obecną, jakakolwiek przesłanka, która wskazywałaby/sugerowałaby, że Sensarius NIE MOŻE być bardzo dobrze brzmiącym wzmacniaczem? Może będzie a może nie, skąd możesz to wiedzieć?

.

Rafaell

• 5033 / 6105
  • Ekspert
19-08-2009, 19:46
Już się naczytałem o "cudownych" HD800 tak ze może lepiej już nic nie piszcie                

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
19-08-2009, 19:53
Rafaellu ---> Oczywiście masz rację. Zbyt wiele było już na tym, i nie tylko na tym, forum niespełnionych nadziei rozbudzonych wielomiesięcznymi nieraz oczekiwaniami na jakiś zapowiadany audiofilski cud. A wzmak pojawi się już całkiem niedługo, więc może nie warto dmuchać tego balona (oczekiwań) do granic jego wytrzymałości, bo wtedy pęka z większym hukiem.

.

fallow

• 6457 / 6078
  • Ekspert
19-08-2009, 20:37
Rafaell, To Orfeusz tez jest do bani bo wiele sie od HD800 nie rozni :)

Chrees: ja nie wiem skad te pozaziemskie oczekiwania. Napisalem, ze wzmak jest wyraznie lepszy niz Woo i lepszy do HD800 niz Zana, ogolnie tez jest dla mnie lepszy niz Zana ale np. do GS1000 wolalbym Zane.

Ja tez czytalem kiedys o High-endach a prawdziwym dla mnie dopiero jest Hd800 i Orfeusz. Oczywiscie subiektywnie w kwesti gustow. Wszystko jest wzgledne :))

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
19-08-2009, 20:50
fallow ---> Faktycznie może projektuję swoje własne (rozdmuchane) oczekiwania na innych ludzi i wydaje mi się, że ma je - tożsame z moimi - większość tutejszych słuchawkowców :) Moja wina.

.

kopaczmopa

• 786 / 6048
  • Ekspert
19-08-2009, 20:54
co ciekawe nie WBA i nie Roland i nie Fallow napinają atmosfere przed pojawieniem sie Sensariusa ale sami forumowicze. Takze nie ma co dmuchac balonika bo preferencje sa takie rozne ze niektorzy wola muzyke jaka jest, inni potrzebuja efektow specjalnych itp itd.
Przypomina mi to anegdote ktorą kiedys slyszalem o Micku Jaggerze i fance ktora po nocy spedzonej z gwiazdorem wyszla nieusatysfakcjonowana bo sie okazalo ze ma tylko 2 jajka i 1 penisa :P

Oby tu sie tak nie stalo - studzmy oczekiwania - biorac pod uwage ze to produkt i tak wiele tanszy niz TH Piotra Ryki ;)
A oby okazal sie lepszy:)
ciekawosc brzmienia

intuos

• 1003 / 6108
  • Ekspert
19-08-2009, 21:40
a ja mam taka malą prosbe, nie zawalajmy opisami niedoszlego sensariusa, bo narazie go fizycznie nie ma a watek powoli wymyka sie z pod kontroli , wiec moze zainteresowani owym tworem ampowym niech stworza oddzielny watek, pozostawmy mega opisy i ich ilosc jak juz zawita on pod domowe strzechy, wygrzeje sie a uszy beda gotowe do recenzji,
przez 3 czy 4 strony ciagnie sie watek niemal tylko o nim, a jego tak naprawde jeszcze nie ma.
absolutnie mu winszuje, ale zostawmy wpisy na potem, moje zdanie

pzdr

intuos

• 1003 / 6108
  • Ekspert
19-08-2009, 21:47
jeszcze jedna rzecz  co do prostowników pólprzewodnikowych w lampach
maja wieksza moc i na tym jego plusy sie koncza, jezeli te same dwie konstrukcje lapowe posiadaja jedna mostek greca a druga prostownik na lapie w dobrej aplikacji ten na prostowniku lapowym bedzie lepszy pod kazdym wzgledem, poczawszy od przestrzeni na basie konczac, wiem bo sam to sprawdzalem na wlasnym wzmacniaczu lampowym,
jezeli okazuje sie ze jest odwrotnie to oznacza ze aplikacja lapowa jest porostu do dupy. Kazda szanująca sie konstrukcja lampowa, aspirujaca do hi top, wyznaczonego przez konstruktora a nie rynek bedzie miala prostownik lapowy, i tu kazdy swietny lapowiec takie bedzie mial zdanie. Wiele konstrukcji lampowych moze z prostownikiem grac nizle, luzb niezauwazalnie gorzej, lecz dopracowana amplikacja zawsze ale to zawsze bedzie na plusie sonicznym kiedy lampe obsluzy lampa.
osobiscie tak jak juz pisalem sprawdzalem to na wlasnym ampie sluchawkowym oraz na lampizowanym cd, za kazdym razem przestrzen niemal sie otwierala kiedy kostka greca zastepowano prostownikiem lampowym. Dla mnie nie konstruktora ktory slyszal o czym mowi jest to kropka nad i. druga jest wyjscie otla na olejowych kondach, wszystkie inne mozna sobie wsadzic po miedzy bajki o ktorych opowiadaja fani BG...tez sprawdzalem.

Rafaell

• 5033 / 6105
  • Ekspert
19-08-2009, 21:57
>> fallow, 2009-08-19 20:37:09
Rafaell, To Orfeusz tez jest do bani bo wiele sie od HD800 nie rozni :)

Myślę że w porównaniu do topowych najnowszych Staxów całkiem możliwe że tak jest .To jak mułowaty Bugatti Veyron w porównaniu do zrywności Nisana GTR.  Kwestia tylko za co chcemy płacić  być czy mieć ;)            

almagra

• 11519 / 5763
  • Ekspert
19-08-2009, 23:08
Można zbudować lampowy superwzmacniacz !!! Niechaj żywi nie tracą nadziei.