Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

asmagus

• 4439 / 5657
  • Ekspert
19-08-2009, 16:01
>> lancaster, 2009-08-19 15:58:55
Arek, ludzie tak już mają i nie ma sensu tego zmieniać.
A od czasu do czasu te zachwyty zostają na bardzo długo, człowiek "zaprzyjaźnia" się i jest OK.
Pierwszy zachwyt to też fajna sprawa - emocje sporo frajdy daja :)
A ze już n razy były zachwyty a potem nawet zmiana zdania....nie każdy jest stoikiem :)

Tak samo jest z kobietami ;)

fallow

• 6457 / 6078
  • Ekspert
19-08-2009, 16:02
Majkel: Pisalem juz o SR325i i GS1000i. Woo2 nie wysterowal ich tak dobrze jak SOHA II polegl po prostu wydajnosciowo, ale gral z nimi milej, strawniej. Sensauris gral z nimi i strawniej i wydolil je wysterowac.

SOHA I HD800 to byla porazka, za to zagrala wiecej niz dobrze o czym przeciez pisalem z Grado SR325i. Nie wydaje mi sie tez by byla b.dobrym wzmakiem do K701.

Moze warto tez wziasc pod uwage, ze tutaj juz Woo 2 postawil poprzeczke wyzej niz Yamamoto czy RudiStor.

Sensauris to jest juz wzmacniacz z przedzialu klasowego Zana Deux.

Z reszta, co ja bede pisal - kazdy bedzie mogl posluchac i wypozyczyc. Nikt tego nikomu nie zabrania, na AudioShow tez przeciez bedzie a jak ktos ma chec, to moze wpasc posluchac z HD800 i u mnie.

lancaster

• Gość
19-08-2009, 16:03
asmagus z wieloma rzeczami. Kwestia jakie kto ma oczekiwania na dany moment uważam.

Arek_50

• 1130 / 6111
  • Ekspert
19-08-2009, 16:05
A poza tym  przypomnijcie sobie watek o superwzmacniaczu.....

x500

• 461 / 6087
  • Zaawansowany użytkownik
19-08-2009, 16:12
k701 i k601 to inne typy prezentacji dzwieku . Z dwojga zlego wybralem 601 . Z trojga zlego wzialem dt880pro . Dluzszy czas nie miale k701 bo dawno temu sprezentowalem je bratu . Obecnie znow je posiadam i znow dysponuje cayinem.
Barak mi natomiast lepszych sluchawek .
Jesli soha w jakims topniu ogranicza k701 to np cayin ogranicza je bardziej . Ale moim zdaniem dt880pro bija na glowe oba modele akg

Gustaw

• Gość
19-08-2009, 16:13
Mnie irytuje ze czesto gesto po krotkim obcowaniu wypisuje sie zachwyty ...a potem porzuca ...o tak ,tak dobry swietny...ale wiesz ten ma lepsze to i tamto.... a niby co? G.....no prawda.

Etam....w końcu chodzi o to aby się dobrze bawić goniąc króliczka .....i bynajmniej nie chodzi mi o naszego admina :)

Gustaw

• Gość
19-08-2009, 16:14
Oczywiście to było do Arka.

majkel

• 7477 / 6108
  • Ekspert
19-08-2009, 16:15
x500, jakie Ty masz teraz źródło? Mnie kiedyś wyszło, że K701 i DT880 Pro grają równorzędnie. No a wracając do tematu wzmacniaczy, na tym właśnie polega fenomen porównań bezpośrednich, kontra te z pamięci. Z pamięci Cayin to według wszystkich super-wzmacniacz. SOHA II, którą ma teraz Piotr, gra przyjemnie, ciepło, przytulnie, chociaż na dole brakuje nieco masy, a u góry precyzji - z GS1000. Ponadto sposób otaczania słuchacza przestrzenią nie jest możliwie najbardziej sugestywny Można z tym żyć - tu się zgadzam, ale nie zgadzam się, że nie ogranicza słuchawek, bo jak inaczej nazwać fakt, iż można na tych słuchawkach lepiej? Kolejna sprawa - po modyfikacjach w moim Technicsie poprawił się także dźwięk z dziurki w proporcjach podobnych jak po RCA, i wynikają z tego czasem różne śmieszne fakty, jak np. taki, że czasem jakaś "legendarna" konstrukcja, o jakich ludziska na forach dysputują, z trudem osiąga ten poziom jakości, albo go przeskakuje w sposób ledwie zauważalny, i to po dodatkowej interwencji w zawartość urządzenia.

x500

• 461 / 6087
  • Zaawansowany użytkownik
19-08-2009, 16:24
Majkel , sam wiesz jak potrafi zagrac dobre DIY , sam po pewnych modyfikacjach wyniosles poziom Twojego CD sporo wyzej niz fabryczny . Piotr moglby pozaglowac lampkami w soha ( posiada ich wiecej niz ja ) . Pewnie mozna z soha wydobyc jeszcze wiecej . Dalem tam RCA ktore bas maja jaki maja , reszta zas zupelnie mnie satysfakcjonuje . Zmienic mozna tez ruskie olejaki . Reszty nie bo reszta jest TOP .
Uzywam obecnie sony 779ES , denona 2000ae sprzedam w piatek ( kupiec juz jest ) , no i zaszalalem i jako dac kupilem WADIA  computer , jeszcze nie dotarl do mnie ale juz niedlugo ...

kopaczmopa

• 786 / 6048
  • Ekspert
19-08-2009, 16:33
bo dla mnie DT880Pro i K701 to a sama klasa ale jesli kogos czaruje przestrzen i czystosc brzmienia to lepsze beda K701.

Swoja droga chetnie bym posluchal X500 i Cayina i Sohy w porownaniu z moim DV.
Biorac srednnia ocen Soha  jest oceniana jako przecietna tak jak wiekszosc ampow majaca swoje plusy i minusy (pamietam ze i Cayinowi wytyka sie slabosc na basie) - ale porownujac do Sensariusa ktory jest wg Falllowa lepszy od Zeny to chyba nie stanowi wielkiego problemu.
Moonlight tez jest ciekawy ale zauwaz Majkel ze Piotr do rodzimych produktow jest dosc mocno delikatny, a jego opinie wywazone - zarowno o Holdegronie i Forumie nie da powiedziec zlego slowa...i oczywiscie wszystko w kontekscie ceny.
Przy czym tez wspomnial ze Heed jest efektowniejszy zas Twoj Moonlight bardziej dojrzaly brzmieniowo. Dla kazdego cos dobrego.
ciekawosc brzmienia

fallow

• 6457 / 6078
  • Ekspert
19-08-2009, 16:38
>> Gustaw, 2009-08-19 16:13:46
Etam....w końcu chodzi o to aby się dobrze bawić goniąc króliczka .....i bynajmniej nie chodzi mi o naszego admina :)

Ja juz swojego dogonilem :) Jest bardzo milutki i ma milutkie futuerko. Pobawie sie z nim dluzej :) Z czasem moze mu tylko lepsza klatke dam i czesciej na ogrodek bede wypuszczal :) Poki co jeszcze mlodziutki jest.

Arek_50

• 1130 / 6111
  • Ekspert
19-08-2009, 17:08
Wydaje Ci sie ...fallow" podrosnie" i sie znow zdziwisz   ..zobaczymy co bedziesz pisal za rok...niestety pewnie znow co innnego.Nie masz stalego systemu odniesienia   a pamiec ..jakze ona jest zawodna.

Arek_50

• 1130 / 6111
  • Ekspert
19-08-2009, 17:12
Jeden taki co wiecznie go gonil ..posluchal Ongaku i  zaniemowil ...bedzie juz trzeci miesiac jak sie nie moze pozbierac...Czeka Cie to samo..:))))

fallow

• 6457 / 6078
  • Ekspert
19-08-2009, 17:27
Nie sadze. Mysle, ze sie mocno zdziwisz :)) za ten rok :))

Tak jak pisalem, w koncu moje wyobrazenia o tym jak ma grac hi-endowy system staly sie dla mnie rzeczywistoscia :)))

Teraz to sobie moge jedynie szlifowac i eksperymentowac z czystej ciekawosci z pierdolami ale slucham tak jak zawsze chcialem.

Mozemy zrobic zaklad, ze za rok dalej bede na Hd800 i Sensaurisie :))

lancaster

• Gość
19-08-2009, 17:28
A kto to taki eśli można spytać ?
Nie diwie sie ze Ongaku powalil. Teraz kto wie....pewnie jakies brzydkie szafy AN-a, horny albo zgrozo szerokopasmwki gość odkryje(o ile jeszcze nie odkrył) :))))