Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

lancaster

• Gość
18-08-2009, 20:42
....ta dyskusja o WBA zaczyna mi troche przypominac rozmowe o Velumie swego czasu na AS.
Większosć nie słuchała i ta większosć byla nastawiona anty :)
wykon Veluma faktycznie mogłby byc(przynajmniej wówczas)lepszy ale dźwiekowo sieciówki o które miaem okazję się pokleic spisywały sie bardzo dobrze i cena(cyba nawet wyzsza niż za WBA)nie robia żadnego wrażenia na ludziach ktore je użytkowali.

Nie wiem o co chodzi szczerze mowiac....jak dla mnie facet moglby sobie wystawić cene i 10Kzł....jeśli ktoś uzna że gra lepiej od jego cacka za 8 i chce wymienic to w czym problem ?
Dla mnie to uczciwie postawiona sprawa i zarobione pieniądze.

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
18-08-2009, 20:57
Zgadzam się z lancasterem. Jeżeli Sensarius będzie grał dobrze/bardzo dobrze (w moim wypadku z PSami) to nie widzę powodu, dla którego nie miałby kosztować i dwukrotności swojej ceny. Na rynku jest cała masa urządzeń, których cena nijak ma się do ich bebechów. W końcu płacimy za rozwiązania konstrukcyjne i za własne fanaberie, prawda? :-)

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

calluna

• 54 / 5649
  • Użytkownik
18-08-2009, 21:16
Łatwo Tobie mówić skoro stać Ciebie na słuchawki warte 7k... Dla niektórych znas... jeśłi nie dla większości to wydatek maksymalnie na cały zestaw... To, że niektóre bebechy nie warte swojej ceny nie oznacza automatycznie by dobrym bebechom  nadawać ceny tych pierwszych... Bo wchodzimy na ten sam tor... ( nie chodzi tu o tor odsłuchowy ;-) )

Rafaell

• 5033 / 6105
  • Ekspert
18-08-2009, 21:22
Od dłuższego czasu czytając miedzy wierszami raczej nie ma jakiś nowych genialnych konstrukcji niektórzy przerzucają coraz większe ilości sprzętu aż do bólu. O czymś to świadczy                  

chrees

• 1657 / 6108
  • Ekspert
18-08-2009, 21:30
calluna ---> 7 kzł to dla mnie KUPA forsy stary. Więc nie przesadzałbym z tym "stać". Jestem ze sfery budżetowej, wydzielonej, troszkę specjalniejszej, ale nadal... takie słuchafony to dla mnie ekstremalna fanaberia a nie forsa na patyczki :-)

-------------------------------------------------------------------------------
.

calluna

• 54 / 5649
  • Użytkownik
18-08-2009, 21:33
wierze na słowo :) Tylko tej ekstremalnej fanaberii nie maksymalizuj proszę ;-) Dość o tym... tylko o sprzęcie :)

asmagus

• 4439 / 5657
  • Ekspert
18-08-2009, 21:35
WBA to nie tylko Sensarius a jak każda rozsądna firma jakiś model flagowy mieć powinna, który wcale nie musi być wyznacznikiem relacji jakość cena ... mam HPA-03 i działa, jestem zadowolony - gdy coś tam sobie wymyśliłem do "ulepszenia" pod AKG konstruktor zrobił upgrade bez utraty gwarancji, widać, że z firmą wiążą się jakieś nadzieje. Ja kibicuje WBA ... tak jak każdej polskiej firmie, która chce cos zrobić a nie tylko ściągać klocki z Tajwanu, Chin itd.

domzz

• 1113 / 6025
  • Ekspert
18-08-2009, 22:32
Z tego co mi wiadomo, to ma być jeszcze wersja pośrednia między HPA-03 i Sensaurisem, za ok1,5k, ale to są trochę stare informacje. Też trzymam kciuki za WBA i  mam nadzieję, że wszechobecna nienawiść polaków do wszystkiego co się wybija ponad przeciętną nie zaszkodzi WBA.

Rolandsinger

• 2894 / 6109
  • Ekspert
18-08-2009, 22:36
@ Majkel

Czy jestem rzecznikiem prasowym WBA, tego nie wiem, nikt mnie do tej funkcji nie powołał, ale że udziałowcem tego projektu na pewno, sam się zgłosiłem, a Sensauris to m.in. moje dzieciątko, zresztą nie tylko moje. Wszystko się niebawem rozjaśni, ale w swoim czasie.

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

asmagus

• 4439 / 5657
  • Ekspert
18-08-2009, 23:17
Rolandsinger - skrzynka Ci się zapchała.

Rolandsinger

• 2894 / 6109
  • Ekspert
18-08-2009, 23:40
Już zwalniam.

____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Dawindyk

• 140 / 6097
  • Aktywny użytkownik
19-08-2009, 00:06
Przesadzasz - zarowno jesli chodzi o ponadprzecietnosc WBA jak i o nienawisc. Sensaurisa nie slyszalem wiec nie bede komentowal ale HPA-03 zrobil na mnie bardzo przecietne wrazenie. Jak dla mnie zdecydowanie przegral z moonlight\'em v4 na D5000 a na K701 to byla juz sromotna kleska. Wzmacniacz za 4k zl od kogos kto ma za soba jedna w miare znana i udana kostrukcje brzmi dosc ryzykownie - AFAIR Majkel za nizsza kwote dostarcza zestaw DAC + wzmacniacz i to dostosowany do gustu sluchajacego. Zycze konstruktorowi duzo szczescia ale IMHO nie za bardzo tedy droga - chyba ze znajdzie klientow na zachod od Odry

Rolandsinger

• 2894 / 6109
  • Ekspert
19-08-2009, 00:17
Sama obudowa w Sensaurisie to będzie standard Pathosa czy Accu, więc nie płaci się wyłącznie za dźwięk, tak dla ścisłości.

lancaster

• Gość
19-08-2009, 00:25
Roland, masz jakieś foty ampa ?

piorut

• 117 / 5740
  • Aktywny użytkownik
19-08-2009, 00:28
No i trzeba wziąć pod uwagę koszty prowadzenia działalności w Polsce (jak kiedyś powiedzieli przedsiębiorcy - działają w Polsce wbrew grawitacji), żeby nie było, że mam coś do konstrukcji DIY, ale to tak jak fotograf prowadzący działalność a taki co robi zdjęcia ślubne poprzez pocztę pantoflową - 2 strony medalu.