> majkel, 2009-08-18 09:22:49
> Szczerze mówiąc rozumiem reakcję x500, bo sam się powstrzymałem pierwotnie od komentarza, ale znając zasoby i poszukiwania sprzętowe Adama, ktoś, kto pozostaje w Polsce wraz z bardziej przyziemnymi problemami życiowymi, może się poczuć obrażony stwierdzeniem, iż praca w Polsce dla lekarza nie ma sensu.
Ponieważ moim niewłaściwie zinterpretowanym stwierdzeniem (czego jestem sam winien, wyraziłem się zbyt ogólnikowo i niejasno) wywołałem mini-lawinę błędnych wniosków, pragnę się w dwóch zdaniach wytłumaczyć, z góry też przepraszając za kontynuowanie OT. Nie miałem na myśli sytuacji finansowej, tylko problem prowadzonych przeze mnie badań naukowych z zakresu psychiatrii. Sytuacja finansowa uczelni, maksymalne cięcie wydatków na badania, wstrzymanie grantów i ogólna naukowa stagnacja w mojej dziedzinie sprawiają, że nie widzę sensu w dalszym tkwieniu w polskich realiach, czego efektem jest decyzja o wyjeździe. W związku z powyższym proszę administratorów o usuniecie wstępu do mojej recenzji i - jeśli pozostali użytkownicy AH się zgadzają - również dalszych wpisów z nim związanych, w tym również tego wpisu.
Żeby nie było całkowicie OT dodam, że CanAmp nadal gra świetnie :-)