fallow: Akurat HDP swojego czasu dość dokładnie "rozpracowywałem", nie jeden egzemplarz rozbebeszyłem od środka. Bo ciekaw byłem co tam zastosowali. Co do TPA, na jego obecność wskazuje zastosowana aplikacja, elementy towarzyszące i wyprowadzenia. Jako ciekawostkę dodam, że w środku jest jumper umożliwiający zmianę współczynnika gain !!!!. A który jest niedostępny z zewnątrz.
Z kolei, jeśli chodzi o Dragonfly\'a to tam na wyjściu siedzi TPA6130 i sprytnie wykorzystana jest zaimplementowana w nim regulacja głośności, dostępną w 64 krokach i sterowana cyfrowo, w tym przypadku z poziomu komputera, podmieniając głośność systemu operacyjnego. Dzięki czemu regulacja głośności nie odbywa się na słowie bitowym, a w samym wzmacniaczu słuchawkowym. Interesujące rozwiązanie. Bardzo podobne zastosowano w HRT MicroStreamerze, który dodatkowo ma osobny tor z opampem, dla wyjścia liniowego. Szkoda, że jego nie udało się uwzględnić w teście. A proponowałem wypożyczenie w dyskusji przedtestowej., Musiało umknąć w tłoku :).