>> StartRockToday, 2013-12-09 15:55:18
>>>Trudno mi polemizować z tym, że Ciebie uczyli inaczej przez trzy lata na psychologii z elementami psychiatrii.
>Nie uczyli mnie inaczej. Uczyli mnie szczegółowo. :) Jest wiele dziur w jak to nazywasz "inteligencji" i "sprycie" np. mechanizmów obronnych,
a zajęcia z logiki były?
mechanizmy obronne to nie dziury, tylko ... mechanizmy obronne :)
no chyba, że to jednak nie są mechanizmy obronne, ale skoro tak, to tym bardziej ryzykowne jest twierdzenie, że to dziury :)
generalnie, żeby wysnuwać wnioski odnośnie jakości jakiegoś procesu, to warto wiedzieć dokładnie, jaki jest jego cel
bo inaczej robią się z tego opowieści ślepego o kolorach
(co może być ciekawe samo w sobie, ale niekoniecznie ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy". - prof. K. Kik
"To przekracza moją wyobraźnię". - S. Chandrasekhar, laureat Nobla, zwolennik teorii, wg. której cała materia Wszechświata miała swój początek w nieskończenie małym punkcie