>> majkel, 2013-11-18 11:38:46
Sławek, spróbuj to co widzisz na zdjęciu wsadzić do pudełka Myteka. Przypominam, że do włożenia masz jeszcze DACa i konwerter USB, czyli wszystko to, co kupujący chciałby mieć wykonane na najwyższym poziomie. Na dzień dobry transformator będzie musiał być jeszcze większy, kondensatorów objętościowo prawie drugie tyle, a płytek jak te z radiatorami to proporcjonalnie w sensie powierzchni jeszcze ze trzy - konwerter, DAC i stabilizacja zasilania do nich.
Co do samego wzmacniacza słuchawkowego - weź na objętość BP i jej baterię lub zasilacz, a następnie podziel znane Ci wzmacniacze słuchawkowe na dwie grupy - te, których obudowa pomieści całość BP i te, których obudowa tego nie pomieści. Teraz zobacz, co masz pod maską pierwszej grupy i podziel na kolejne dwie podgrupy - w których jest więcej powietrza niż w SP i w których jest mniej.
Następnym razem, jak mi będziesz chciał dopiec, to będziesz zmuszony się bardziej wysilić intelektualnie. Niemniej zachęcam do ćwiczeń.
Ja tylko podałem przykład, że wartości technicznej i sonicznej urządzenia, nie należy określać po jego gabarytach, bo to może być złudne. O jego wartości powinny stanowić, przemyślana konstrukcja i efekt finalny, czyli właściwości odsłuchowe.
Nie wiem czy to co widzę na zdjęciu dałoby się zmieścić do pudełka Myteka, ale w drugą stronę jak najbardziej by się dało.
A w tym Twoim wzmacniaczu, z racji na charakter konstrukcji, zmieściłby się cały Mytek, z całym dodatkowym konwerterem i jeszcze miejsce by zostało. Więc przykład tym bardziej pasujący do omawianego zagadnienia.
Nie wiem dlaczego odczytałeś to jako próbę dopieczenia Tobie. Dlatego że jesteś konstruktorem wzmacniacza? Czyli co, wspomnienie o komercyjnym produkcie audio, ma być jakoby próbą dopieczenia jego producentowi?
Naprawdę, jak będę miał do Ciebie personalnie jakieś "ale" i będę chciał Ci "dopiec", jak to ładnie określiłeś, to zrobię to na priva i będziesz o tym wiedział w 100%. A póki co nie odmawiaj mi prawa do dyskusji nad komercyjnym produktem audio na forum audio, w dedykowanym wątku tematycznym audio. A już szczególnie, jak próbujesz to robić w formie ewidentnych personalnych zaczepek. Patrz, ostatnie zdanie w Twojej wypowiedzi jak wyżej, to wygląda to co najmniej dziwnie.