Audiohobby.pl

Testy i porównania

.johny

• 98 / 4039
  • Użytkownik
16-11-2013, 23:58
ostatni bajecznie zagrały mi wtyki Oyadie
:-)

brodacz

• 1780 / 4040
  • Ekspert
17-11-2013, 00:01
Przynajmniej nie miałem bólu jak jeden z synów przypierdzielił metalowym autem w kant przedniego panelu i zrobiła się wgniotka wielkości paznokcia a drugi pomalował czerwonym , pernamentnym pisakiem po panelu czołowym. Teraz juz przynajmniej ma jakis wygląd...
:-)

O kurcze ,ale tuning :)

.johny

• 98 / 4039
  • Użytkownik
17-11-2013, 00:04
No , a Ty sie martwisz jakąś koszulka termokutczliwą niefrasobliwie  nałożoną -)

brodacz

• 1780 / 4040
  • Ekspert
17-11-2013, 00:08
No tak Johny ale ty ten tuning dostaleś za darmo a ja słono za niego zapłacilem.Następnym razem zlece wykonanie przewodów Twoim synom jakość powinna być podobna :)

pastwa

• 3828 / 6105
  • Ekspert
17-11-2013, 00:10
>> brodacz, 2013-11-17 00:08:20
No tak Johny ale ty ten tuning dostaleś za darmo a ja słono za niego zapłacilem.Następnym razem zlece wykonanie przewodów Twoim synom jakość powinna być podobna :)

Sam sobie zrob takie kable, wyjdzie 1/10 tej ceny ktora placisz innym i bedzie gralo nie gorzej. Odwiedz kacik DIY jak masz stracha przed skrecaniem kabla i wtyczki ;\'))

brodacz

• 1780 / 4040
  • Ekspert
17-11-2013, 00:22
Jak będę miał możliwość zwrotu kabli to tak chyba uczynię jak piszesz.
Pastwa a jaki przewód użyć na taką sieciówke ? Te Furutechy czy Oyaide co można na metry kupić czy coś innego ?

pastwa

• 3828 / 6105
  • Ekspert
17-11-2013, 00:29
>> brodacz, 2013-11-17 00:22:54

Tutaj mozesz sie zaczac wrecz bawic, kup jedne i drugie i posluchaj czy slyszysz roznice, fortuny nie wydasz, a bedziesz miec mase frajdy z wlasnych kabelkow i jeszcze sie czegos dowiesz o ich charakterystyce. To beda cenne informacje, a kto wie czy jak sie wprawisz w te klocki to nie zaczniesz robic drutow dla kolegow z forum ;\')

tu masz fajna stronke:

http://www.venhaus1.com/diymains.html

Robeeert1

• 722 / 5740
  • Ekspert
17-11-2013, 00:31
Witaj Janku... dobrze, ze wróciłeś

Soundman

• 775 / 4229
  • Ekspert
17-11-2013, 11:11
Parę tygodni mam już zestaw Sennheisera HD800 ze wzmacniaczem HDVD800, nasunęło mi się parę refleksji z tym sprzętem związanych.
Same słuchawki grają ciekawie, próbują stworzyć wrażenie jakieś tam przestrzeni, wychodzi to oczywiście słabo i kulawo w porównaniu z najprostszymi kolumnami.
Góra w HD800 strasznie sybiluje przy słabszych nagraniach, z lepszymi da się wytrzymać. Bez dobrego lampowca lub zamulacza tranzystorowego nie warto podchodzić.
Średnica próbuje zbliżyć się do poziomu jaka jest w słuchawkach LCD2/3, brak jednak tego wygładzenia i barwnego przekazu znanego z Audeze.
Bas to tylko namiastka tego z D7100, popłuczyny z tamtej potęgi i swobody w niskim zejściu.
HD800 są mało emocjonalne w odbiorze i szybko nudzą się, brak jakiegoś pieprzu w przekazie, czegoś co by nadało życia temu przekazowi. Nawet najprostsze i najtańsze słuchawki są ciekawszym wyborem jeżeli chcemy poczuć muzykę a nie tylko słuchać. HD800 są beznamiętne i nudne, gdyby nie na siłę wprowadzone uczucie przestrzeni nie warto by po nie sięgać.
Dołączany do zestawu firmowy wzmacniacz/Dac HDVD800 wygląda nawet w miarę zachęcająco, niestety rozczarowuje swoim zamulającym przekazem i słabą współpracą z innym słuchawkami. Tego nie da się słuchać!
Panowie z Sennheisera myśleli że wydadzą ładnie wyglądający kawałek aluminium i już każdy to kupi...brak słów jak to słabo gra, zwłaszcza z HD800. Słuchawki które powinny z nimi najlepiej współpracować, ledwie dyszą z braku mocy , całe pasmo brzmi jakby bez życia. Wzmacniacz uwypukla ostrości a bas którego i tak jest mało w HD800, jakby zanika....nawet AKD701 są przy nich potworem basowym.
Takiego bubla ciężko się słucha i już po paru minutach odrzuca mnie od niego, z radością wracam do prostego telefonu komórkowego, z którym HD800 brzmią wspaniale.
Panowie z Sennheisera tym razem się nie popisali, nie dość że wypuścili tak słabe słuchawki za tak duże pieniądze to pogrążyli się całkiem tym pseudo wzmacniaczem który gra gorzej niż karta dźwiękowa z pc , i to taka za góra 100zł.

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
17-11-2013, 11:17
Liczyłem raczej na zachwyt tandemem.... może do prądu nie podłączyłeś ;)

• Gość
17-11-2013, 11:21
"Parę tygodni mam już zestaw Sennheisera HD800 ze wzmacniaczem HDVD800, nasunęło mi się parę refleksji z tym sprzętem związanych.
Same słuchawki grają ciekawie, próbują stworzyć wrażenie jakieś tam przestrzeni, wychodzi to oczywiście słabo i kulawo w porównaniu z najprostszymi kolumnami.
Góra w HD800 strasznie sybiluje przy słabszych nagraniach, z lepszymi da się wytrzymać. Bez dobrego lampowca lub zamulacza tranzystorowego nie warto podchodzić.
Średnica próbuje zbliżyć się do poziomu jaka jest w słuchawkach LCD2/3, brak jednak tego wygładzenia i barwnego przekazu znanego z Audeze.
Bas to tylko namiastka tego z D7100, popłuczyny z tamtej potęgi i swobody w niskim zejściu.
HD800 są mało emocjonalne w odbiorze i szybko nudzą się, brak jakiegoś pieprzu w przekazie, czegoś co by nadało życia temu przekazowi. Nawet najprostsze i najtańsze słuchawki są ciekawszym wyborem jeżeli chcemy poczuć muzykę a nie tylko słuchać. HD800 są beznamiętne i nudne, gdyby nie na siłę wprowadzone uczucie przestrzeni nie warto by po nie sięgać.
Dołączany do zestawu firmowy wzmacniacz/Dac HDVD800 wygląda nawet w miarę zachęcająco, niestety rozczarowuje swoim zamulającym przekazem i słabą współpracą z innym słuchawkami. Tego nie da się słuchać!
Panowie z Sennheisera myśleli że wydadzą ładnie wyglądający kawałek aluminium i już każdy to kupi...brak słów jak to słabo gra, zwłaszcza z HD800. Słuchawki które powinny z nimi najlepiej współpracować, ledwie dyszą z braku mocy , całe pasmo brzmi jakby bez życia. Wzmacniacz uwypukla ostrości a bas którego i tak jest mało w HD800, jakby zanika....nawet AKD701 są przy nich potworem basowym.
Takiego bubla ciężko się słucha i już po paru minutach odrzuca mnie od niego, z radością wracam do prostego telefonu komórkowego, z którym HD800 brzmią wspaniale.
Panowie z Sennheisera tym razem się nie popisali, nie dość że wypuścili tak słabe słuchawki za tak duże pieniądze to pogrążyli się całkiem tym pseudo wzmacniaczem który gra gorzej niż karta dźwiękowa z pc , i to taka za góra 100zł."

• Gość
17-11-2013, 11:22
Tomek czy ty nas aby pod włos nie czeszesz w tym momencie? ;)

dankam

• 112 / 5696
  • Aktywny użytkownik
17-11-2013, 12:16
Soundam
z tego co widzę to przez ostatnie parę miesięcy przerzuciłeś klika topowych słuchawek i parę wzmaków, czy źródeł też?
Może jakieś podsumowanie co z czym jak grało i jakie ma cechy?

maccoo

• 162 / 4394
  • Aktywny użytkownik
17-11-2013, 12:36
Soundman sprzedał LCD i teraz z tęsknoty wiesza psy na HD800 ;)

ptx

• 651 / 6107
  • Ekspert
17-11-2013, 13:57
Soundman proponuje sprawdzić akg k702 anniversary lub k712...