>> gutekbull, 2014-01-04 16:56:01
Mam w domu dwa konwertery Stello U3 i Berkeley Audio Design Alpha.
BADA zastąpiła Stello U3. Poprawiło się wszystko. Postęp głównie w szczegółowości, troszkę więcej słychać , scena też jakby obszerniejsza, głębsza, ale nie są to zmiany szokujące. Chcę przez to powiedzieć ,że Stello U3 to bardzo dobry konwerter i jestem ciekaw co by było gdyby zasilić go z iFi USB Power ? Stello U3 ma jedna przewagę nad BADA, jest jakby bardziej płynny, spójny jakby troszkę dociepla i jakby zamazuje fakt ,ze transport to komputer. To bardzo analogowy konwerter ;-) Zaś BADA nie ma litości dla reszt toru, wszystko musi być dopracowane ,dostrojone no i wtedy staje się najlepszym transportem jaki kiedykolwiek miałem czy słyszałem.Warta każdej wydanej nań "złotówki".
DP1 na wejściu USB siedzi prawdopodobnie Stello U3 i zasilam go przez iFi USB właśnie - jest różnica na granicy percepcji - nieco lepsza scena, lepsze wypełnienie - ale większą różnicę robi to czy do MBP mam podpięty zewnętrzny monitor powłączane wifi, photoshop itd czy słucham z nieobciązonego lapka;) Fakt faktem, że bez IFI te różnicę są większe.
Właśnie zastanawiałem się co wniesie BADA lub np Yellowtec względem wejścia USB w Eximusie i Twój post po części mi na to odpowiedział choć bez odsłuchu się nie przekonam.