Mogę się mylić, ale kiedyś były głosy, że te Dekoni to nie bardzo, bo zmulają jeszcze bardziej brzmienie. Do Sennków to raczej oryginały albo welury HM5 sprawdzić.
Masz rację mają wpływ na brzmienie ,ma na to rodzaj wykorzystanego materiału do ich budowy oraz
to ,że zmieniają trochę kształt komory odsłuchowej ,trudno czasem przewidzieć w jakim kierunku
pójdą te zmiany .
U mnie po prostu zużywały się fizycznie i chciałem żeby bardzo często używane słuchawki były
bardziej praktyczne .
Jeżeli chodzi o te skórkowe Dekoni w kontekście moich HD800 to poczytałem opinie innych użytkowników
i właśnie o takie zmiany mi chodziło chociaż na początku byłem trochę rozczarowany .
Suma sumarum osiągnąłem jednak założony efekt w kontekście używanego przeze mnie lampowego
wzmacniacza lampowego OTL ,barwa jest bardziej neutralna ale za to poprawiła się szczegółowość
i głębia .
Byłem też świadkiem sytuacji odwrotnej w systemie kolegi ,słuchawki Audeze LCD3 i Copland DAC215 .
Kolega zmienił pady na skórkowe Dekoni po czym w te pędy wrócił do oryginalnych welurów
bo po prostu nie dało się słuchać .
Dzwięk jasny,średnica osuszona ,zniknęła cała magia Audeze i nie pomogło miesięczne "wygrzewanie"
i akomodacja słuchu ,wrócił z ulgą do pluszaków :-)