Ja żadnym ekspertem od wzmaków nie jestem ale taki powiedzmy Moonlight na pewno zrobiłby robotę jak trzeba, tylko że jego zakup to zakup osobnego DACa i dodatkowo okablowania sygnałowego, więc spory wydatek a mam rozumieć że fundusze raczej przeciętne.
Myślę że kolega fallow już na początku tematu słusznie zauważył że jeśli sygnatura brzmienia z DT990 PRO się podoba ( z resztą dużo osób twierdzi to samo ) to można zakupić na początek słuchawki, podpiąć je do komputera na surowo i drążyć temat dalej dochodząc do wszystkiego metodą prób i błędów.
Druga opcja jest taka że można by wypożyczyć od kogoś albo zamówić ze sklepu takiego powiedzmy NuForce Icon HDP (taki mały kombajn all in one) i spróbować czy się spodoba. Do sklepu też w przeciągu 10 dni można odesłać w razie czego Jeśli coś tańszego to ten HUD mx1 może (również all in one, bardzo mały) można też spróbować, wcale nie jest taki kiepski, choć tam góra za mocna i trzeba opamp na jakiś neutralny wymienić, no lepszy zasilacz (60zł) też by nie zawadził. Można jeszcze wypróbować kartę Asus Xonar Essence, chyba Corvus będzie tu miał coś do powiedzenia jak zajrzy w temat.
Z tanich ale cenionych za jakość\\cena jest jeszcze Fiio E10 albo E11 (same wzmaki bez DAC)
Ciężko mi tak coś doradzać bo to wszystko subiektywne bardzo, najlepiej testować samemu wiadomo. Wiem w jakim jesteś położeniu, sam jeszcze do niedawna w takim byłem.
Jedno wiem na pewno. Lepiej zainwestować w droższy sprzęt od razu, oczywiście po odsłuchach. Kupując tańszy z biegiem czasu zapewne stracisz, jeśli postawisz na kompromisy, chociaż nie każdy wymaga tyle dźwięku co np ja, brodacz czy majkel. Jednak w moim przypadku tak było. A nie ma w Twojej miejscowości jakiegoś solidnego sklepu audio gdzie mogłabyś odsłuchać parę systemów opartych na słuchawkach?