>> kabak1991, 2013-02-12 22:38:08
Może pan podać ten zestaw za grube pieniądze o którym była mowa przed przesiadką na kolumny?
Wiec tak: z tych drozszych tranzystorowych mialem kilka lat Rudistora RPX-33 (5600PLN), ktorego ostatecznie wyparl tani wzmacniaczyk za 600PLN, mialem tez, jeszcze nie tak dawno, lampowego Woo Audio WA5 300B za 3000$ (tego akurat testowalem glownie pod katem kolumn, ale to wyjscie sluchawkowe tej konstrukcji jest niby jego wiodacym elementem, przynajmniej wsrod sluchawkowcow, mnie ta firma jednak nie przekonuje, wzmak mialem moze 1miesiac).
Ze sluchawek to roznie, byly dawno temu elektrostatyczne Kossy E950, potem Grado GS1000 (te wciaz mam w domu, jako eksponat dawnych zabaw plus jeszcze kilka pomniejszych okazow), przez kilka tygodni zagoscily u mnie rowniez Beyery T90 (ostatni taki zakup zanim zarzucilem nauszniki na dobre).
Najlepiej w sumie wspominam Stax Lambda Signature choc mialem je przelotem.
ps.1 Gdybym musial zmierzyc sie z tematem na nowo to nie wiem czy bym nie wolal kupic b. dobrego grajka przenosnego (tutaj trzeba liczyc do 1500-2000PLN) i efektywnych sluchawek do niego, jak chociazby AKG K550. Chyba ze jestes wielkim basolubem, to Audeze lub PS1000 beda tutaj zdecydowanie wlasciwsze, ja takiej prezentacji na dluzsza mete jednak nie trawie, zwlaszcza ze sluchawek.
ps.2 Natomiast obecny zestaw kolumnowy jest stosunkowo tani, tanszy (i lepszy) od tego sluchawkowego w szczytowym okresie choroby, zwanej audiofilizmem ;\')))