Dobrze Lan, będzie bez nazwisk.
Słuchawki 32ohm, pałąk z jednych, gąbki z innych, tłumienie własne, przetworniki z jakichś chińskich odrzutów, kabel też innej marki, wtyki też z innego miasta.
Wstępnie poczyszczone linie +12/GND/-12V dają ładne sterowanie. Nawet NE5532 się polepszyło, ale to nie to. OPA627 jest czysty na wysokich, ale średnica jeszcze coś niezbyt. AD797 na średnicy ok, ale wysokie spowolniały. JRC2114 znormalniał, ale jeszcze ma swój porywczy nastrój. LM6172 jak był spokojny, miał lekkie pogłosy, ale ogólnie miał brzmienie szumiące, to jest teraz czyste.
Ze względu, że skupiłem się obecnie na powyższych liniach, charakter zmian brzmienia jest ograniczony, gdyż 5V ma duży udział w sposobie przedstawienia dźwięku.
O tantalach myślę, że 10V na linię 5V; 20V na linię 12-15V; 6V lub 10V na linię 3,3V. Paliłem już tantale, więc sceptycznie do nich podchodzę. Sekcja cyfrowa DACa zmienia brzmienie zależności od zasilania: zmienia się przede wszystkich czystość wysokich tonów i ilość oraz czytelność pogłosów. Chciałbym tam się skupić w pierwszej kolejności na ceramikach i tantalach ze względu na pracę na w.cz.