>> kabak1991, 2013-07-31 17:26:16
(...)
Hmm.. HD800 to chyba raczej nie moja bajka, niejednokrotnie słyszałem o nich złe rzeczy, że zamulone, że ogólnie to jakieś dziwne i dobrać do nich wzmaka to prawie niemożliwe. (...)
JA o HD800 mam bardzo, bardzo, bardzo dobre zdanie. Basu mają tyle, że wystarcza :) nawet jak ktoś to pasmo lubi, jest bardzo dobrze kontrolowany i szybki (nie wybrzmiewa zbyt długo po uderzeniu np. stopy). Porównując do głośników jest jak duży papierowy woofer, a nie jak mały woofer z 5 cm wychyłem. Przestrzeń jest w nich przepiękna i "przerozległa", a ostatni, naprawdę ostatni epitet jaki by można im przypisać to zamulenie.
>> kabak1991, 2013-08-01 10:31:18
Faktycznie próbowałem podbijać w EQ bas na D7100 i jest prawie to samo lecz po prostu więcej. Żadnych zmian na minus jeśli chodzi o degradację całego pasma czy czegokolwiek w basie. Bez EQ to jest łomot z lekkim łoskotem a z EQ większy łoskot z pierdolnięciem zamiast łomotu ;) Żadnych strat w zarysie, zwiększenia objętości i rozłażenia się niepotrzebnego na inne składowe oraz utraty twardości nie zauważyłem.
Ja, dotykając equalizera w foobarze, słyszę na AH-D7000 degradację i to naprawdę sporą, nie gdzieś tam na granicy percepcji, ale wyraźnie i nieznośnie. Zresztą pomysł podbijania basu, dla AH-D7000 wydaje mi się mocno zabawny :)