Audiohobby.pl

Denon AH-D600 & AH-D7100

• Gość
29-07-2013, 19:43
Od początku wiedziałem że i tak nie sprzedasz hehe. One są lepsze od Audeze czy od Hifimanów - obojętnie pod jakim względem. Jak byś nie patrzył to orto które testowałem wymiękają. Ostatecznie jakbym nie spojrzał po prostu dla mnie muzyka brzmi lepiej na D7100 niż na każdych innych słuchawkach które słyszałem. Na razie nie potrafię znaleźć czegoś co je zastąpi :)

dankam

• 112 / 5697
  • Aktywny użytkownik
29-07-2013, 19:52
Denony podpinam do Audioquesta.
Jak się wygrzeją to poeksperymentuję i wetknę gdzie tylko jest dziura słuchawkowa i zobaczę co w domu najlepiej z nimi gra. Wydają się być łatwe do wysterowania jeżeli chodzi o moc.
A kondy mam po 100uf Mundorf Evo Aliminium in Oil na kanał.

Teraz mnie czeka zabawa w wyszukanie jakiegoś fajnego combo dac + amp.

Soundman

• 775 / 4230
  • Ekspert
29-07-2013, 20:04
Dankam, te D7100 początkowo grają słabawo. U mnie zaczęły grać lepiej po 2/3dniach dopiero. Najlepiej podłączyć je do czegoś i niech się wygrzewają. Potem jeszcze parę razy zauważałem małe zmiany w dźwięku, będzie tylko lepiej. Polecam też zmienić sobie kabel na lepszy, różnica jest sporo na plus. Ale to najlepiej po wygrzaniu dopiero, bo nie wyczujesz  różnicy tak łatwo.

• Gość
29-07-2013, 20:14
Swoją drogą kabel też musi "się spalić" jak to mówią. Przynajmniej taka jest regułka, po sobie to raczej nie wiem czy to do końca prawda, bo HE500 paliły się ok. 80 godzin kiedy wpiąłem majkelowy kabel w nie, a były one moimi pierwszymi zrekablowanymi nausznikami :)

"poeksperymentuję i wetknę gdzie tylko jest dziura" - z doświadczenia wiem że to nie zawsze bywa korzystne ;) Jednak ostatecznie wolę uczyć się na cudzych błędach :)

dankam

• 112 / 5697
  • Aktywny użytkownik
29-07-2013, 20:18
Od rozpakowania grają cały czas.
Będzie ok 10 h i jest coraz lepiej. Mają ogromny potencjał.  I bez dwóch zdań z DF wyciągaja maks możliwości.
Teraz po przyzwyczajeniu się do sposobu grania stwierdzam że taki basowy mi bardziej pasuje niż ten z lamy i dt880.
A pewnie będzie jeszcze lepiej. Teraz tylko zakupić jakieś  przystające jakością do nich źródło i na jakiś czas nie będzie kusiło zmieniać i kombinować.

ptx

• 651 / 6108
  • Ekspert
29-07-2013, 21:24
Na to cale wypalanie to bym za bardzo nie liczył :) (bardziej w grę wchodzi moim zdaniem adaptacja słuchu), jeżeli od początku coś ci nie pasowało to po czasie będzie to doskwierać bardziej...
Kupowanie kolejnych źródeł itd. w celu poprawy to tylko gonienie króliczka :) - jest to oczywiście tylko moje zdanie wynikające z praktyki...

dankam

• 112 / 5697
  • Aktywny użytkownik
29-07-2013, 21:49
Nie to że teraz źle grają.
Po prostu zasługują na coś lepszego i pewnie się odwdzięczą niezłym jeszcze lepszym dźwiękiem.

DT880 to bardzo fajne słuchawki i w moim zestawie grają na tyle fajnie że trudno jednoznacznie je skreślić w niektórych gatunkach zwłaszcza wiedząc jaka je dzieli różnica w cenie.
Do tego po paru dobrych godzinach z D7100 stwierdzam że 880 są lżejsze i wygodniejsze.
Uszy się tak nie grzeją.

• Gość
30-07-2013, 15:36
A ja bym miał takie pytanie do Mjakela, będzie wielkie jak wq niektórych jest wielki właśnie przedmiot o który zapytam (hehe). JVC HA - DX1000! Otóż: Czy porównywałeś Michale może D71000 z JVC HADX1000? Czy słyszałeś oew słuchawki? O nich też krążą różne legendy jako o słuchawkach które basem rozłożyły wszystkie inne. Chciałem zapytać na priv, ale jeśli słyszałeś te słuchawki to grzechem byłoby żeby reszta gawiedzi z głowami z niedosytem  basu nie mogła przynajmniej przeczytać o efekcie takiego starcia. Może jeszcze inaczej. Kto w ogóle słyszał te JVC lub chociaż Sony R10?

asmagus

• 4439 / 5655
  • Ekspert
30-07-2013, 16:00
>> kabak1991, 2013-07-30 15:36:57
"... chociaż Sony R10?"

Lol.

A tak serio To R10 królem basu nigdy nue były, ani w wersji bas heavy ani tym bardziej bass light. R10 DX1000 i D7000 porównywał Piotr Ryka, nie wiem czy te wpisy jeszcze są ale zapytaj Piotra o to.

majkel

• 7477 / 6106
  • Ekspert
30-07-2013, 16:28
Piotrowi się JVC podobały, mnie nie i nie ma na to szans. Miałem je kilka dni w domu. Ponadto słuchałem ich jeszcze na meetingu. Do dziś zachodzę w głowę co konstruktorzy mieli na myśli tym brzmieniem, a podobno długo je dopieszczali, bo samych rodzajów drewna na muszle ponoć przetestowali kilkanaście rodzajów, aż się trafił ten właściwy. Tobie Przemku nie mają szansy podejść - mało basu i brak pierdolnięcia to główne wady. Trzecia to chyba całkowity brak zalet. No może jeśli uznamy za zaletę to ich humanizowanie muzyki, że elektronika czy pop brzmią na nich bardziej "naturalnie", nie syntetycznie (jak w zamyśle).

• Gość
30-07-2013, 16:47
Hmmm, nie myślałem że aż tak źle, a przecież te nauszniki obrosły swojego rodzaju legendą. Tym bardziej to dziwne dla mnie. No cóż, różnie to bywa z tymi nausznikami, czasem jedna wada potrafi skreślić cały odsłuch a co dopiero trzy wady, z których jedną jest absolutny brak zalet hehe. Czy ja dobrze widzę? Michał właśnie przeklął? Proszę o weryfikację bo chyba ślepnę ;) Tego chyba jeszcze nie było :)

patrykvel

• 282 / 4906
  • Zaawansowany użytkownik
30-07-2013, 17:31
Ale poczytaj co inni na tym forum sadza o ulubionych sluchawkach Michala- Grado PS-1000. Niektorzy, by ich nawet nie chcieli za darmo. :)

majkel

• 7477 / 6106
  • Ekspert
30-07-2013, 17:32
Nie po raz pierwszy przekląłem, a poza tym sięgnąłem po wyrazy używane tutaj wcześniej dla jasności wypowiedzi. Myślę, że w sprawie HP-DX1000 Gustaw będzie dobrą instancją odwoławczą. :)

• Gość
30-07-2013, 18:43
Po prostu pierwszy raz widzę takie cuda hehe. U mnie to norma, chyba już wszyscy się przyzwyczaili :) Powiem szczerze że naprawdę chciałbym usłyszeć te PS1000. Podobno to słuchawki które można kochać lub nienawidzić.

majkel

• 7477 / 6106
  • Ekspert
30-07-2013, 20:02
Dołączam się do sugestii, co by sobie kolega Kabak nie zawracał głowy PS1000. :) Co do dużo lepszej sceny w Grado, to jest to zwyczajna nieprawda. W Grado u mnie ona się bardziej rozciąga w pionie - tu jest największa różnica, wgłąb nieznaczna dla Grado a wszerz to nie wiem czy Denony dalej nie ciągną - oczywiście wszystko o moich egzemplarzach i na moim sprzęcie, choć nie tylko moim, bo z różnych obu modeli słuchałem.