>> zibra, 2012-10-09 20:42:30
Ja te mialem Specnera i ciagle uwazam, ze to dobry DAC. Przy porownaniu z innymi dacami kiedy bylem u Majkela dala sie przede wszystkim we znaki nieco zapiaszczona i nie tak naturalna i otwarta gora. Bas rowniez nie posiadal odpowiedniego zejscia i rozciagniecia, bo poza tym jego jakosc byl;a bardzo dobra - bardziej twardy, w sumie co kto woli. Holografia, przestrzen natomiast to jego bardzo mocne cechy i uwazam to jednak za plus samego DACa niz otoczenia - tu SMSL gra bardyiej beyposrednio, kawe na lawe i mimo wsyzstko bardyiej plasko.
Niestety mimo najlepszych opisow musisz posluchac, bo pewien user, ktory go kupil powiedzial, ze mu sie kompletnie nie podoba - badz tu madry.
Ja z Patrykvel dlugo siedzielismy nad tym DACiem i da sie go sporo poprawic wywalajac regulator 7805, ale to juz takie grzebanie co nie kazdemu pasuje albo wie co jak zrobic. Poza tym znow nie wiadomo jak odbierzesz samo urzadzenie jakosciowo na wstepie.
Bo to dobrze grajacy dac, ale jednak to co uslyszalem po zmiane diod prostowniczych na soft recorvery, zrobienia stabilizatora dyskretnego, wymianie wszystkich kondow przy PCMie na duze tantale oraz wywaleniu paru dlawikow i kondow to jednak przyslowiowa klasa albo dwie do przodu. Jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego, dlatego dla mnie jest to ciekawy produkt dopiero po ingerencji. Tylko, ze jak sie wszystko policzy, wlacznie z czasem jaki trzeba przeznaczyc, to wychodzi, ze bezpieczniejszym zakupem bedzie SMSL. Do poprawy jest o wiele mniej, a dzwiekowo to pod pewnymi wzgledami jest lepiej. Ten brak glebokiej i tak holograficznej sceny tlumacze juz samym Direm9001, ktory widocznie zle sobie radzi z kiepskim transportem.