Audiohobby.pl

Most headphones suck! ?

kopaczmopa

• 786 / 6022
  • Ekspert
19-09-2012, 13:46
wydaje mi sie Pawel ze nie do konca zrozumiales, stac Cie Twoje prawo, czujesz ze wyszlo Ci to na dobre to ekstra, enjoy:)
ciekawosc brzmienia

szwagiero

• 2240 / 6084
  • Ekspert
19-09-2012, 13:47
>Proszę mi wskazać, w którym momencie jestem frajerem? Żeby oczyścić się z zarzutu powinienem kupić co? K701 i po miesiącu >zamienić na CAL!, po dwóch dniach na K550 itd bo w każdych będzie mi brakowało czegoś innego, ale wtedy już będę zajebisty?

Powinieneś się przerzucić na żąglowanie telefonami (takimi do 1k$ dolców oczywiście), bo tam jak wiadomo można "zmierzyć" parametry.

Sim1

• 1829 / 6046
  • Ekspert
19-09-2012, 13:52
Hehehe, coś chyba w Matrixie zmieniają bo ta dyskusja to deja vu.

Cypis

• 2479 / 5221
  • Ekspert
19-09-2012, 13:53
>> magus, 2012-09-19 13:12:17
>> tylko że o ile zauważyłem, to akurat Roland "zaczyna się przezywać pierwszy" :)

No bo Roland czuje potrzebę głoszenia "antytezy" i nawracania.... Podobnie jak i inni na tym forum głoszenia "tezy" o przepaściach audiofilskich.

Gdyby takiego Rolanda nie było (a że wspomnę również i o PawleXYZ), to ktoś bez wiedzy i doświadczenia mógłby odnieść wrażenie, że istnieje tylko jeden rodzaj wiedzy (a może i wiary?). A tak ma szansę poznać "drugą stronę medalu" i samemu zadecydować do których poglądów mu bliżej. Co więcej. Mając na początku niejasno sprecyzowane poglądy "antytezy" trafiając na Rolanda, PawłaXYZ, czy innych z tego "obozu" (po części sam podzielam te poglądy), dojdzie do wniosku, że nie jest odmieńcem, dziwakiem tylko jednym z wielu o innych, ale równoprawnych, poglądach. To chyba dobrze, nie?

Pzdr, Tomek
d(-_-)b

szwagiero

• 2240 / 6084
  • Ekspert
19-09-2012, 13:55
Tylko że niektórym się wydaje, że te poglądy właśnie nie są równoprawne...

-Pawel-

• 4739 / 5687
  • Ekspert
19-09-2012, 13:55
>> Sim1, 2012-09-19 13:52:10

Zobaczcie czy u nikogo nie pojawiły się jakieś nowe ściany w budynkach, ew dodatkowe bass reflexy w kolumnach ;)

Gustaw

• Gość
19-09-2012, 13:57

Ja już przestałem komentować, bo ile razy mogę komentować odgrzewanego kotleta, ze starą surówką i spleśniałymi ziemniakami i rozwodnionym kompotem.

-Pawel-

• 4739 / 5687
  • Ekspert
19-09-2012, 14:01
@kopacz, Ty mówisz mi enjoy, zaś znajdzie się taki, który będzie żałować dzieci, których nie posiadam, bo widział jak jego znajomy zaniedbywał swoje. O to mi chodzi.

Rolandsinger

• 2894 / 6083
  • Ekspert
19-09-2012, 14:06
>>No to jak to było z tym White Bird? Produkty były dobra ale za tanie dla audiofili-debili?<<

Biznes to biznes. Klient płacąc, niejako zaświadcza, że wie, co robi. Inna rzecz, że on już i tak w tym bagnie tkwi, ja mu nie sprzedam, pójdzie gdzie indziej.

Co innego, gdy ktoś słucha na mini-wieży za 1,5 tys.  i nagle z tego czy innego forum audio dowiaduje się rewelacji, że nie ma na niej prawa usłyszeć muzyki !!! Pompowanie mu do głowy audiofilskiej głupoty nie jest moim zdaniem uczciwe.
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Cypis

• 2479 / 5221
  • Ekspert
19-09-2012, 14:08
>> szwagiero, 2012-09-19 13:55:13
>> Tylko że niektórym się wydaje, że te poglądy właśnie nie są równoprawne...

Zgoda. Nie ma zgody.... na to by, ktoś te poglądy uważał za nierównoprawne. Ergo. Rolanda należy uważać za równoprawnego dyskutanta a nie szkodnika pomimo tego, że on sam niekoniecznie uważa, że jego poglądy są równoprawne. Inaczej mówiąc. To, że "wszyscy" kradną nie oznacza, że i my sami musimy kraść.

P.S. IMHO Roland ma trochę racji w nazywaniu rzeczy po imieniu. Sprzęt audiofilski nie tylko zaspakaja potrzebę dobrego dźwięku ale też "wydłuża i pogrubia". Jeśli ktoś sobie z tego zdaje sprawę i to akceptuje, to jest OK. Roland zwraca, w moim rozumieniu, uwagę na to by zachować właściwe proporce. Więcej lepszego dźwięku, mniej "wydłużania i pogrubiania".

Pzdr, Tomek
d(-_-)b

kopaczmopa

• 786 / 6022
  • Ekspert
19-09-2012, 14:11
problem sie pojawiam, ze dla kazdego pojawia sie ta glupota od innego poziomu cenowego/jakosciowego i dlatego ta dyskusja bedzie pewnie bezuzyteczna i niekonczaca sie , ale moze komus zwroci uwage ze z jego "slabego" sprzetu tez  wydobywaja sie dzwieki muzyki:)
ciekawosc brzmienia

-Pawel-

• 4739 / 5687
  • Ekspert
19-09-2012, 14:12
"Biznes to biznes. Klient płacąc, niejako zaświadcza, że wie, co robi. Inna rzecz, że on już i tak w tym bagnie tkwi, ja mu nie sprzedam, pójdzie gdzie indziej."

Buahahaha dawno się tak nie uśmiałem :) To ma się rozumieć jest "chrześcijańskie wytłumaczenie"? Jeżeli ja nie okradnę sąsiada, który czasem zapomina zamknąć drzwi to zrobi to z pewnością ktoś inny? Dobre :D

Rolandsinger

• 2894 / 6083
  • Ekspert
19-09-2012, 14:12
>>>> Gustaw, 2012-09-19 13:57:21

Ja już przestałem komentować, bo ile razy mogę komentować odgrzewanego kotleta, ze starą surówką i spleśniałymi ziemniakami i rozwodnionym kompotem.<<

Gustaw, Ty akurat nie odpisujesz żółtodziobom, że gdy nie wydadzą minimum 20 klocków na stereo to będą nici ze słuchania muzyki.

Ale nie zaprzeczaj, że tacy są i jest ich wielu, niebezpiecznie wielu.
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rolandsinger

• 2894 / 6083
  • Ekspert
19-09-2012, 14:16
@ Pawel

>>Kto zaś zgorszy jednego z tych małych, którzy wierzą we mnie, lepiej będzie dla niego, aby mu zawieszono u szyi kamień młyński i utopiono go w głębi morza. Biada światu z powodu zgorszeń! Wprawdzie zgorszenia MUSZĄ PRZYJŚĆ, lecz biada człowiekowi, przez którego zgorszenie przychodzi.<<

Mat. 18,6-7

kopaczmopa

• 786 / 6022
  • Ekspert
19-09-2012, 14:18
takich guru jest wielu i co do kolumn i co do sluchawek, jeszcze przejdzie jak ide do sklepu i slysze  - panie ten X to kosztuje pare kola wiecej ale jak to gra, milion klas lepiej niz Y, a jak mowie ze mam budzet max do danej kwoty, to X jest juz zajebisty w tym przedziale cenowym i w 10 razy wiekszym i niebezpiecznie wkracza w hi-end.

W pisemkach wszystko za 20 kola jest high-endem, ze drogie nie moga brzmiec zle przeciez:)

a najlepiej jak mowie komus ze mi na moj glosnikowy Audionova Moonwalk za grosze gra fajnie i widze skwaszona mine pewnych osob i uznanie za psychicznie tredowatego i niegodnego wszelakiej dyskusji, zalosne:)
ciekawosc brzmienia