>> Gustaw, 2012-08-24 13:15:47
>> tanie zabawki typu GoClever, Medion, Manta i inne podobne
>> to niestety żenada pod kątem jakości budowy, czułości ekranu i szybkości działania.
Nie pamiętam nazwy tego co ma Brat ale ani nie jest wykonany z kiepskiej jakości materiałów, ani nie ma mało czułego ekranu multitouch, ani nie jest wolny - procek 1,2GHz. Filmy MKV odtwarza do rozdzielczości FullHD (pomimo tego, że takiej rozdzielczości nie ma ekran).
>> Gustaw, 2012-08-24 13:15:47
>> porządny tablet na Andku trzeba zapłacić zbliżone pieniądze jak za iPada.
Nie jestem applofobem ale ceny ich produktów przy moim progu podatkowym są zaporowe, Dlatego szukam tańszych rozwiązań (czyt. kompromisów)
Ktoś, chyba na audiostero, napisał, by nie szukać tego typu prowizorek jak są dedykowane playery audio. Fakt. Są. W cenach applowskich tabletów minimum. Są jeszcze HDDplayery ale one mają jak dla mnie jedną zasadniczą wadę - brak wyświetlacza i konieczność uruchamiania TV by poprzemiatać menu. Takie co mają wyświetlacz kosztują tyle co applowskie tablety... Kółko się zamyka.
No można jeszcze zastosować HDDPlayera + malutki np. 7" TV (to mój Brat też "ćwiczył"). HDDPlayera miał podłączonego po optyku do wzmacniacza. Jednak takie rozwiązanie, pomimo większej "poprawności audiofilskiej" nie wykazywało lepszego, jego zdaniem, dźwięku w stosunku do taniego tabletu z Androidem podłączonego poprzez wyjście słuchawkowe.