na allegro wylądował ciekawy wzmak
http://allegro.pl/antique-sound-lab-mg-otl-32-dt-i2496520255.htmlpo modyfikacji.
Koledzy, którzy są bardziej "techniczni" :-)
Czy i jaką zmianę w brzmieniu mogły wprowadzić dokonane "poprawki"?
Kiedyś gdzieś czytałem, że ten ASL w wersji nieprzerabianej potrafił zagrać ciekawiej od Twin-Heada.
Poniżej opis modyfikacji:
"
- wymienione gniazdo sieciowe IEC (złocone piny)
- wymienione okablowanie na srebrno - złote Mundorf SGW105WH
- wymienione podstawki pod lampy EL84/6BQ5 oraz ECC82/12AU7 na 6 x TEFCOM-73293 (spiekany kompozyt teflonowy, złocone piny)
- wymieniona podstawka pod lampę prostowniczą na CONNEX-70031 (teflon obrabiany maszynowo CNC, złocone piny)
- wewnątrz podstawek zamontowane piękne, bursztynowe diody Siemensa podświetlające lampy sterujące oraz lampy mocy
- wymienione kondensatory w zasilaczu na Black Gate VK - 4 szt.
- wymienione kondensatory na wyjściu na Black Gate VK - 2 szt.
- wymienione kondensatory na papierowo - olejowe Jensen - 4 szt.
- wymienione rezystory przy lampach na Kiwame - 6 szt.
- wymieniony potencjometr głośności na Dact CT2
- wymieniony selektor źródeł na Dact CT3
- wymienione rezystory na siatkowe Audionote - 2 szt.
- pochromowane elementy obudowy (dwie pokrywy sekcji zasilającej)
- standardowe śrubki wymienione na precyzyjnie wykonane, miedziane, pozłacane
- wymieniony włącznik sieciowy
- wymienione lampy sterujące na dobraną parę NOS RCA 5814A (short blackplate, "O" getter), zamontowane silikonowe dampery
- wymienione lampy mocy na fabrycznie dobrany kwartet EL84-T PSVane (low noise, no mic), zamontowane silikonowe dampery
- wymieniona dioda prostownicza na potężną i przepięknie się prezentującą - Full Music 274B/n/+"
Żeby była sprawa jasna - w żaden sposób nie jestem związany ze sprzedającym (a może to któryś z kolegów z AH? ;-) ).
Po prostu jestem ciekaw czy taka ingerencja, oprócz walorów estetyczno-wizualnych, miała jakikolwiek sens.