>> phoenix_me, 2012-05-13 16:48:44
>> W związku z tym w Foobarze w Audio Output jako dodatkowe device mam do wyboru pozycję która nazywa się
>> "Głośniki (exD USB Audio Interface)"
I tak powinno być. Te urządzenie możesz dowolnie przemianować w panelu sterowania i podpiąć mu dowolną ikonę. Nie ma to kompletnie znaczenia.
>> Przeczytałem jednak iż niektórzy wrzucają jeszcze jakieś dodatkowe dll\'ki do katalogu foobara żeby pojawiły się jakieś
>> inne urządzenia - pytanie w jakim celu skoro mam już swój "exD USB Audio Interface"?
Nic mi o tym nie wiadomo. Proponuję olać sprawę ;)
>> Kolejną rzeczą której nie rozumiem to jak w tej chwili następuje przepływ sygnału do wyjścia USB.
>> Czy używana jest do tego w jakiś sposób wbudowana karta muzyczna w moim laptopie?
Karta jest całkowicie pomijana przy transmisji z dac-iem. Jeśli masz potrzebę użycia rozszerzeń dekodujących dźwięk przestrzenny, efektów czy funkcji pozycjonowania dźwięku w grach, wystarczy ustawić integrę jako urządzenie domyślne w panelu sterowania. Możesz także zupełnie ją wyłączyć. Natomiast znaczenie ma wybór urządzenia w foobarze, bo tutaj chcesz jakości ;) Jako wyjściowe ustawiasz naturalnie swojego dac-a i wybierasz odpowiedni interfejs. Przy Direct Sound sygnał przechodzi przez podsystem dźwiękowy Windowsa, w tym kmixer, a tego nie chcemy. Dlatego używaj WASAPI albo ASIO jeśli masz sterowniki do tego odbiornika USB i nie sprawiają problemów. ASIO4All nie zawracaj sobie głowy - to nic innego jak nakładka na WASAPI. Dzięki temu foobar komunikuje się bezpośrednio ze sterownikiem odbiornika USB i kompletnie nic tu nie zakłóca transmisji. Bufory, opóźnienia, wstępne ładowanie do pamięci, fading przy przewijaniu czy zmianie utworu ustawiasz wg własnego uznania, byle tylko dac się nie dławił. Standardowe ustawienia są ok.
>> Pytałeś wcześniej co to za układ będzie współpracował z tym USB. Nadal nie wiem :P mimo iż się przyglądałem płytce ale tutaj
>> masz więcej szczegółów:
http://www.lampizator.eu/shop/viewitem.php?productid=65Pełny wypas, jakiś customowy projekt. Dwa zegary osobno dla 44,1 i 48 Khz i ich wielokrotności, własne zasilanie, CPLD z Altery, separacja galwaniczna, wyjście i2s itd. Na kości samego odbiornika masz radiator, dlatego nie ma pewności co to za zwierz, ale tryby które obsługuje dzięki ich softowi wskazują na XMOS.
Nic tylko słuchać :)