Odpowiadasz na wpis
>> Cypis, 2012-04-02 21:47:19
>> asmagus, 2012-04-02 21:41:16
>> PS. Mam nadzieję, że K550 okażą się b.dobre.
Ja taż trzymam kciuki. :)
--
Pzdr, Tomek
d(-_-)b
od 2 tygodni mam K550, skusiłem się pod wpływem opinii Rolanda, a że gust ma dobry, to kupiłem...
no i nie do końca mnie zadowalają, jednak odrobinę lepszymi są Shure SRH840, za bardziej obecny bas, rozdzielczość, barwa, gładkość są w obu słuchawkach znakomite - tzn. dla mnie wystarczające. Wrażenia na mp3 Sony X. Pierwsze wrażenie z Shure 840 było "oj trochę ciemne", a w AKG - trochę za jasne:), hm może i AKG bliżej "środka", równowago tonalnej.
AKG K550 po wygrzaniu nieco łagodnieją, i bardzo dobrze, bo wokal czasem potrafił "zawrzeszczeć", czy talerze, teraz jest już przyjemniej, z zachowaniem szczegółowości, gdyby tylko ten bas był mocniejszy..., jednak nie dużo im brakuje do ideału w moim odczuciu...
W mojej stajni na pierwszym miejscu pozostają DT150 i DT880 Pro. Z dobrym DAC i wzmacniaczem słuchawkowym dają inną klasę dźwięku niż Sony X + AKG K550. Jakiś czas temu myślałem, że za dużo kasy wtopiłem w tor słuchawkowy, kiedy bardzo dobre wrażenie robi ten mały soniacz z Shure 840 czy AKG K550, ale teraz nie ma startu do M2Tech Younga z BP.
Dzięki asmagus za podpowiedź kupna padów od DT100 do DT150, teraz wygoda nieporównywalnie większa, bas tylko trochę stracił na mocy, nie schodzi już tak nisko i z taką mocą jak na skórzanych padach, ale też na plus - w żadnym przypadku nie zachodzi na średnicę, wcześniej czasem tak się działo. Teraz odbieram DT150 jako idealnie zrównoważone, klasa.