Audiohobby.pl

Projekt tubowy Audiohobby

fakamada

• 1066 / 5610
  • Ekspert
05-06-2012, 11:06
Liczę na to, że znajdzie się jeszcze ktoś chętny. W zasadzie możnaby to pomierzyć w dowolnej obudowie, niekoniecznie idealnie dostrojonej.
Marchewa, jzagaja mają już rozpracowaną obudowę do 12BR70, więc mogę pewnie słuzyć pomocą.

cadam

• 4401 / 6108
  • Ekspert
05-06-2012, 11:21
A do Polski dotrą SEOSy?

lancaster

• Gość
05-06-2012, 11:32
Jzagaja, może przestań przynudzać o Autotechu lub zamieszczaj info w stosownym miejscu. Kupę czasu nikt się we wątku nie odzywał a jak stwierdziłem że mam chwilę czasu i mogę temat pociągnąć to przynajmniej nie przeszkadzaj ze swoimi złotymi marketingowymi myślami i bajdami o wycinankach w Opolu.

Ze swojej strony absolutnie straciłem chęć na jakiekolwiek produkty z Autotechu. Jeśli ktoś podeśle SEOS, Iwate czy co tam jeszcze z innego źródła chętnie sprawdzę.

Do wyboru mogę porozmawiać z STX. Tuba pod względem stałokierunkowości mierzyła się znakomicie (chyba nawet lepiej niż SEOS), do tego z przykładowym D800 miała świetnie ułożone  pasmo. Wykonana z tworzywa,  mozna ją wykończyć/dotłumić od tylu matami z żywicą, lub matami bitumicznymi a nawet farbą z piaskiem. Cena ok 30zł/szt

lancaster

• Gość
05-06-2012, 14:08
"Ten plastikowy SEOS-12 nie jest wyrobem Autotech jesli jeszcze nie wiesz :)"

Nie mów ze nawet ten plastikowy SEOS12 nie będący wyrobem Autotech nie ma to nic wspólnego z Autotechem ?:-)
To by była spora odmiana w Twoim przypadku, nie ten sam Jacek.

Może mi i wszystko się z jednym kojarzy, ale akurat nie  z tym :-)

lancaster

• Gość
05-06-2012, 14:30
No to szacuneczek.

PS. nie dla Chińczyków rzecz jasna

_arkus_

• 143 / 4560
  • Aktywny użytkownik
05-06-2012, 18:48
dlaczego nie audiotech? Podobno robią zabudowy audio do samochodów.

lancaster

• Gość
07-06-2012, 11:44
Widzę ze Jacek wkleił fotki kartoników z Chin i zapał uszedł.
W sumie może i lepiej , wolny czas spędzę inaczej :-)

Ze swojej strony przypomnę że bezimienny SEOS z STX-a wypadł pomiarowo lepiej lub co najmniej równie dobrze jak SEOS z dedykowana nazwą SEOS.
Też jest plastikowy, kosztuje 30zł (nie wiem jak chińskie ?). Dostępny raczej od ręki.

lancaster

• Gość
07-06-2012, 12:10
Przepraszam najmocniej. Cena 22zł/szt. Przy zamówieniu forumowym pewnie wyjdzie nawet nieco taniej.

Podstawowym kryterium byłaby tu dla mnie nie symboliczna cena tylko świetne charakterystyki kierunkowe, a nawet nie to bo te są moim zdaniem dyskusyjne (choć nie zamierzam nad tym dyskutować :-)) w SEOS, ale stałokierunkowość (jeśli dla kogoś jest ona priorytetem).
Tuba jest po prostu bdb pod tym względem (do tego liniowa).

1AUTOTECH

• 284 / 5638
  • Zaawansowany użytkownik
07-06-2012, 14:35
Rozumiem że tuby, cd i woofery nareszcie wybrane:
Tubka Stx
Cd B&C DE250
Woofer 12BR70

Czy tak?
lukasz

fakamada

• 1066 / 5610
  • Ekspert
07-06-2012, 16:06
Ludzie pochowali glowy w piasek zanim jeszcze Jacek wkleil fotke. Dla mnie moze byc ten STX. Pytanie jak nisko da sie w nim zejsc. Poza tym OK. Czy na prawde nikt z okolic Poznania nie ma ochoty na ten projekt ? Brakuje nam do kompletu tylko testowej obudowy.

• Gość
07-06-2012, 16:32
>>>Brakuje nam do kompletu tylko testowej obudowy.>>>
Do Poznania mam 120km. obudowy do testów mam.Te z Mdf,u mogę dać.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQPRKBNeSCcn6AJqsg-h5VY6kej0iiAhUeY7UeCGcYB_HTZYBjJQ2s3li_x

• Gość
08-06-2012, 00:59
Tak, czy inaczej, Panowie nic nie podtrawicie, z konstytuować, trochę ikry....

lancaster

• Gość
08-06-2012, 15:13
Marchewa świetnie że jesteś, masz wenę i do tego z  obudowami. Skontaktuj się z fakamada, podeśle Tobie głośniki, jeśli potrzebujesz mogę tobie zorganizować stojaki pod tuby, tylko napisz jakie. Wystarczy odręczny rysunek,zrobię cadowski i podeślę do wyceny.
No proszę jak ładnie idzie do przodu.