- > Lancaster
To ja tez mam plebejski gust, bo słyszałem kilka razy klony Totem Mitte i faktycznie całościowo, nie rozbierając ich brzmienia na czynniki pierwsze, i do tego z prostą elektroniką potrafią zabrzmieć naprawdę ładnie, w sposób łaskawy dla wielu nagrań :)
Pisząc o klonowaniu kolumn AA Vintage miałem na myśli zastosowanie podobnych komponentów, bo w tym wypadku klon 1:1 jest rzecz jasna niemożliwy, zauważ także że klony Totem Mitte w wielu wypadkach, w zależności od konstruktora tez nie są 100 % kopią, bo choćby nikt nie forniruje wnętrza skrzynek, mało kto stosuje te same komponenty zwrotnicy jak Totem czy taką samą rurkę bassreflex, z drugiej strony są to szczegóły niekoniecznie istotne dla całokształtu repliki to tez fakt :)
W sumie i może masz racje, że kolumny AA Vintage konstrukcyjnie to nic szczególnego, prawie jak moje Triangle Antal 202, co to mają tylko głośnik wysokotonowy tubowy :) Ale jak dla mnie ostatnia prezentacja pana Waszczyszyna robiła ogromne wrażenie, bez względu na to czy jest on mistrzem konfigurowania systemów czy nie i tutaj tez pomarudzę, bowiem odwiedzając kilkakrotnie na kolejnych wystawach Audio Show pokój Ancient Audio nie zawsze grało tam fenomenalnie, zwłaszcza chodzi mi o prezentacje z udziałem monitorów – nazwy już nie pamiętam – ale bazujących na wstędze i etonie…
Pozdro