>> Dj, 2012-03-02 21:55:26
4m
nie ma zestawu który wszystko wybitnie zagra w niektórych nagraniach trzeba ostrości a w innych gładkości, emocji.
-> Jest możliwe w torze przeźroczystym, no w miarę przeźroczystym, bo idealnych nie ma. Wtedy jak przychodzą emocje, to i wychodzą. Jak płyta poda gładkość, to ona jest, itp. Dźwięk "predefiniowany", czyli o wyraźnej sygnaturze, zawsze się gdzieś zemści, co już zauważyliście. Stałe elementy brzmieniowe szybko się nudzą, bo są ciągle obecne, wywołują efekt przesytu i irytacji od czasu do czasu, ponadto zawężają swoimi ramami interesujący repertuar.
Ja u siebie sięgam po dowolną muzę ze swojej kolekcji, a gatunkowo jest raczej zróżnicowana, i się w ogóle nie zastanawiam na ile jest kompatybilna z moim jedynym torem słuchawkowym. Jest taka zawsze. To, że jakiś tam tor oparty o inne komponenty coś zagra lepiej, to mam świadomość, podobnie jak i tę, że parę innych rzeczy zagra gorzej lub znacznie gorzej, więc jestem generalnie kontent, a jak przy torze coś dłubię to bardziej z ciekawości i budzącego się ducha odkrywcy niż żeby mi coś ewidentnie brakowało bądź przeszkadzało.