>> asmagus, 2012-02-28 09:35:23
No lepsza przestrzeń, głębia ;)
Gdzie ja napisałem, że gra lepiej. Zdaje się, że sugerowany limit kabla USB to 3m, przy dłuższym mogą być opóźnienia wynikające z konieczności powtarzania pakietów (nic ci nie ginie ale "działa wolniej" co możesz zaobserwować na DAC-u chwilowym zatrzymaniem muzyki). Tego objawu faktycznie doświadczyłem i w moim przypadku (przy 5m) pomogła wymiana kabla (mimo, że zakup był kompletnie przypadkowy). Możliwe, że inny tańszy też by się sprawdził, chociaż wcześniej maiłem "rozsądnego" Belkina.
Asmagus - w niektórych driverach masz opcję USB - jako dane, USB - jako audio. W pierwszym przypadku idzie pakietowo, w drugim coś ala SpdIf. Myślę, że to ostatni element toru audio, który bym upgradował.
Byłbym też ostrożny z kablami zawierającymi ferryrty -> w zastosowaniu do urządzeń, które są zasilane przez USB. Swego czasu w Beresfordzie nausznie odkrywałem zmiany brzmienia przy zastosowaniu ferrytu na kabel zasilający. I nie zawsze były to zmiany na korzyść (czyli może filtrowało zakłócenia WCZ ale pojawiały się inne problemy z zasilaniem)