>> Gustaw, 2012-02-18 15:47:56
Jestem świadomy tego, że STAXy to nie tylko same zalety (problemy z niskim basem) ale jeżeli chodzi o średnicę, ilość informacji i gładkość wysokich, to dynamiki mogą sobie, co najwyżej, pobiegać dookoła stadionu, grubo po tym kiedy zakończono już główne zawody.
Ja moglbym powiedziec z drugiej strony, ze o takiej chropowatosci wysokich tonow jaka potrafia przekazac niektore dynamiki to elektrostaty moga sobie tylko pomarzyc ;\')) Mam tu konkretnie na mysli realne instrumenty, jak taka trabka lub skrzypce (lub ogolnie instrumenty smyczkowe), ich przenikliwosc, swidrujace rozwibrowanie na GS-ach jest dla mnie znacznie przyjemniejsza niz owo kojace lagodzenie staxowe (bo taki dzwiek do mnie nie dociera w calej pelni). Powiem Ci tutaj jeszcze, ze bardzo podobna (nie napisze ze identyczna) gladkoscia gory pasma co Staxy wykazuja sie dynamiczne dt880 rocznik 2003 (pozniejsze modele juz tak nie graly), a tak, te tez wszystko bardzo delikatnie tu pokazuje z jednolita faktura, taka jedwabista i elastyczna gora jak zdzblo trawki, niby jest jasno ale nie kluje i nie swidruje.