Cześć,
Koledzy z mp3store poradzili bym tu poradził się w sprawie słuchawek.
A więc jestem, odczekałem blokadę na zakładanie wątków.
Poszukuje zamkniętych słuchawek, wielkością podobnych do AKG K450. Z nich właśnie się przesiadam.
Słuchawki głównie używane z iPhonem w drodze, okazjonalnie podpinane w domu do wzmacniacza. Zapewne będę też używał ich jako słuchawek monitorowych do konsoli, choć na razie wystarczą mi już wysłużone HD 215.
Zależy mi by była jakościowo dobra scena. Głównie słucham rocka progresywnego, Porcupine Tree, King Crimson, Marillion, bywa trochę elektroniki w stylu Jordana Rudessa, jazzowo- Patricia Barbber, pop, klasyka.
Różnie, ale przeważają progresywne brzmienia, które często też są balladowymi utworami.
Poczytałem, odsłuchałem kilka par słuchawek.
Denony AH-D1100 robią największe wrażenie. Wydają się być najodpowiedniejsze, i nie pytałbym was o zdanie, ale są dla mnie na granicy wielkości. Poza tym fatalnie wygląda ten srebrny plastik.
Beyery DT1350 są imponujące, ale nie dorównują, wg mnie, Denonom, pod względem dźwięku. Powiecie, że to z pewnością wina źródła, czy nie wygrzania słuchawek. Fakt, Denki odsłuchane w salonie denona, sporo pewnie wygrały już, a Beyery zostały wyciągnięte z pudełka przy mnie.
Senki HD 25-1 to słuchawki nr.3 na liście, których niestety nie miałem okazji odsłuchać. Czytałem, i słuchałem na youtube (w porównaniu z head-fi) o tych senkach, że przeznaczone właśnie pod rock. To mnie zachęca, ich wygląd, i jakość wykonania, to że są już szmat czasu na rynku.
Mój budżet to 1000zł, i chciałbym wybrać coś porządnego, co posłuży mi dłużej niż moje dwuletnie AKG.
Będę wdzięczny za każdą rade.