>> dabyl, 2012-04-22 20:58:49
>> astrzeżenie pojawiało się tylko w przypadku chęci nieco głośniejszego posłuchania muzyki -
>> z uwagi na swój SPL głośnik po prostu "nie wyrabia".
Tak. To jest problem ale nie w kategoriach czy to dobrze zagra. Problemem jest to co i w słuchawkach. Każdy z nas określa inne wartości głośności jako "normalny odsłuch". Dla jednych jest to cicha muzyka w tle, dla innych natężenia koncertowe. Jedne kolumny będą się świetnie sprawdzać w pierwszej roli inne w drugiej. Np. Visaton Topas (nazywane też "lounge") to typowe kolumny do cichego odsłuchu z racji charki w lekkie "U" (a i niskiej skuteczności). Gdy byłem u simon19 posłuchać jego zestawu, to uraczył mnie takimi głośnościami, których po pierwsze nigdy nie nazwałbym "normalnymi" a po drugie żadne z moich dotychczasowych zestawów by ich nawet nie wygenerowało, że o poprawnym zagraniu nie wspomnę. Jego jednak grały świetnie i dynamicznie choć by to mu powiedzieć musiałbym mu krzyczeć w ucho. ;)
>> dabyl, 2012-04-22 21:08:06
>> To chyba ten projekt
Dzięki za wrzutkę. Zaraz sobie go przeczytam. Z TLek jestem cienki jak dupa węża (ZERO! doświadczenia), choć przeczytałem cały watek temu poświęcony na diyaudio.pl ;) Nadal Hornresp to czarna magia, a konieczność doświadczalnego wytłumiania połączonego z każdorazowym pomiarem trochę mnie przeraża ilością pracy jaką w to trzeba włożyć. Dlatego fajnie jest mieć jakiś punkt startu w postaci gotowego sprawdzonego projektu.
>> CubeAudio, 2012-04-22 21:27:48
>> Cypis, jedyny jeż o jakim ostatnio słyszałem to mięsny jeż.
A już myślałem że nikt mi tej traumy nie przypomni :( Boszzz....