Kiedyś znalazłem taką aukcję i zapisałem sobie na wszelki wypadek - z usług jak do tej pory nie korzystałem - ale może ktoś zna człowieka?
Zajmuję się renowacją,naprawami i przegladami sprzetu vintage w szczególności receiverów i wzmacniaczy Sansui,Marantz,Pioneer,Yamaha,Kenwood.
Grzegorzto2 - nick Allegro
tel. 501446736 Poznań
Przykładowo:
Opis
Witam. Przedmiotem aukcji jest wzmaczniacz Technicsa SU-V6X. Jest to przedstawiciel słynnej linii SU-V---X,klasyk z zpoczątku lat 80-ych.
Bezkompromisowa jakość wykonania i dżwięku. Sprzęt jest po przeglądzie technicznym,z wazniejszych rzeczy jakie wykonano to: -przeglad
elektroniki,sprzwdzenie i przelutowanie punktów lutowniczych,sprawdzenie połączeń -wymiana kondensatorów elektrolitycznych na płycie Power Supply
Board(zasilacz),oraz na płycie Driver Board(sterowanie końcówki mocy),załozono bardzo dobre kondensatory elektrolityczne Nichicon Muse KZ,Fine
Gold,Panasonic FC, Nippon,Elna. -sprawdzenie,oczyszczenie styków przekażnika Protect Relay. -wymiana pasty pod tranzystorami mocy -oczyszczenie
panela przedniego,gałek i przycisków -zakonserwowanie przełączników i potencjometrów -zmienion został jeden terminal głośnikowy (przykręcany
pozłacany ) Przedni panel i gałki w dobrym stanie ( 30 lat ), jedynie górna obudowa jest trochę porysana. Sekcja wzmacniacza została wyregulowana
zgodnie z instrukcją serwisową Technics, Został ustawiony Bias (prąd spoczynkowy). Technics SU-V6X gra fantastycznie,otwarty,potęzny dżwięk z szeroką i
głęboką sceną ,daje wrazenie obecności koncertu na zywo.Niesamowita naturalność i muzykalność brzmienia. Zapraszam na odsłuch. Zajmuję się
renowacją,naprawami i przegladami sprzetu vintage w szczególności receiverów i wzmacniaczy Sansui,Marantz,Pioneer,Yamaha,Kenwood,Technics.