Odpowiadasz na wpis
>> ZAGRA, 2010-12-30 10:11:27
Mam dt150 z xlr i bez symetryzacji.
Philipsy są .... wierniejsze. Obsługuję trzy studio realizacyjne i mniej więcej mam pojęcie o efektach i wierności dźwięku. Beyery odstawiam.
Mnie interesuje to co słyszę , gdy jest cacy wtedy mogę się pokusić o pomiary , co tez w odpowiednim czasie uczynię.
---
Co do tego, ze DT150 to sluchawki idealny do zastosowan inzynieryjnych chyba nie ma watpliwosci. Ja np. nie obsluguje 3 studiow realizacyjnych i nie wyobrazam sobie jak mialbym ich sluchac na codzien dla przyjemnosci. Wole takie przeklamujace dzwiek - dla mnie liczy sie moja wlasna subiektywna przyjemnosc ze sluchania i nie daze do maksymalnej wiernosci. Kazdy ma przeciez swoje indywidualne wyobrazenie tego czym jest "wierny przekaz"- mimo wszystko. Moim zdaniem DT150 moga zagrac ekstremalnie naturalnie w zaleznosci od nagrania albo ekstremalnie nienaturalnie - no ale chyba po to wlasnie sa, zeby stanowic punkt wyjscia do oceny materialu lub innych urzadzen.
Dla mnie to sa sluchawki prawdziwie neutralne, a ta naturalnosc to w zaleznosci od nagrania czasem jest przeswietna a czasem jest do bani. Osobiscie wole poswiecic te ekstrema na rzecz zblizenia sie do srodka.
Odpowiadasz na wpis
>> ZAGRA, 2010-12-30 08:54:40
Swoją drogą ile może kosztować wykonanie masowe przetwornika do takiego hd800 czy T1 ?
10...20 pln ?
---
Mysle, ze kazdy wie iz tu sie placi za "wykwint" :))) W wypadku wiekszosci kupujacych (bo zakladam, ze dla tej mniejszej czesci to jest po prostu nabycie np. dobrej butelki wina) to samo wydanie pieniedzy powoduje emocje, jak sa emocje - jest wykwint.
Wyprodukowanie drivera do DT48e chyba tez wiecej nie kosztuje ;) ?
Odpowiadasz na wpis
>> ZAGRA, 2010-12-30 09:53:52
Za godzinę posłucham hd598 i 600 oraz Denony 5000 zanim wrócą do właścicieli.
> ZAGRA, 2010-12-29 20:29:19
Gdyby te philipsiaki były dostępne kilkanaście lat temu to być może hd600 nigdy nie miałyby owego stada gwiazdek w hi fi und muzische
---
Mysle, ze wynik takiego porownania jest juz przesadzony z gory znajac upodobania testujacego :))