Wavelenght PROTON DAC USB z wzmacniaczem słuchawkowym, zasilany(wbudowany akumulator) i połączony tylko kablem usb z komputerem .Ma on chyba wbudowany wewnętrzny zegar ale na tematy techniczne proszę poszukac w sieci. Miałem tylko jeden kabel USB dostarczony z DAC-em , nie wiem jak zagra z innym. Zródłem był laptop , pliki typu flac, płyty cd.Oprócz tego był CD Denon DCD 2000AE, IC TaraLabs Master,kabel do listwy Furutech FP-3TS20 i wtyczki Furutech ,lista monster power 2989 z clean power z modyfikacjami,BP majkela,Grado GS 1000.W czasie porównania zródeł było słychac różnice oczywiście na korzyśc Denon-a ale patrząc na cenę to chyba do przewidzenia . Największą różnicą był barwa dzwięku . Dzwięk z DAC-a był jakby suchy, cieńszy,odchudzony, nie miał takiego wypełnienia .Przestrzeń była mniejsza od Denona, tak w głąb jak i wszerz.Miałem odczucie że dzwięk nie miał takiego rytmu jak na Denonie , był jakby troszeczkę "wolniejszy" .Lokalizacja zródeł dzwięku , budowanie planów była na "dobrym" poziomie .Ma on wbudowany wzmacniacz słuchawkowy który jest lepszy od tego z Beresforda 7520 , jest może troszeczkę "gorszy" od Sohy 2 z ECC 81 RFT i dużo słabszy od Black Pearl.Jeśli ktoś zechce budowac zestaw z pc jako zródłem może posłuchac tego DAC-a(można wypożyczyc) . Podpinamy tylko kabel usb z pc i ma spokój z kablami.Można póżniej rozbudowac ten zestaw o lepszy wzmacniacz słuchawkowy. Podziękowania dla Piotra T.