Po kilku dniach użytkowania E-mu 0404|USB z KRK RP 6 moje spostrzeżenia w większości dotyczą aktywnych monitorów KRK.
Rozważałem nabycie wielu innych konstrukcji jednak, nawet te droższe zarówno specjaliści z thomann jak i polskich sklepów jak djshop odradzali mi... do słuchania muzyki. W thomanie chciałem nabyć Tannoy Precision 6D ... Pan zapytał do czego mi to, ja na to, że do słuchania muzyki ... po salwie śmiechu dowiedziałem się, że z ich oferty i rozsądnego pułapu cenowego, do słuchania a nie do "odsłuchu" to KRK RP ... rokit g2 lub Adam z serii A ...X.
Jako, że grudniowa promocja djshop z dodatkowa obniżką spowodowała, że mogłem nabyć parę 6\'\' KRK RP rokit g2 w cenie jednego A5X pozwoliłem sobie od razu na ww. emu 0404 USB.
Potwierdzam, na ww. KRK da się słuchać muzyki :) przestrzeń i lokalizacja jest fenomenalna jak za tę cenę. Dźwięk mógłby być bardziej dociążony ale jak na 6 cali jest całkiem fajnie.
Ustawione na duuużym blacie przy niskich częstotliwościach ... "buczą", zajęło mi trochę czasu dojście jaki jest tego powód ale udało się, wystarczy podnieść głośnik o ok 2 cm tak by wylot "basreflex" znalazł się wyżej i "buczenie" znika kompletnie.
Co do Emu wypowiem się dokładniej gdy zabiorę ją z pracy do domu i porównam z 4 krotnie droższym stagedac - wzmacniacz w Emu ma max 20mW, więc odpuszczę u poniżenia słuchawkowego ;) Pierwsze Emu wrażenia na monitorach są bardzo pozytywne.
PS. Zasilacz nie budzi mojego zaufania, ktoś ma wiedzę o wypróbowanych, porządnych, ciężkich, alternatywach?