Co to znaczy DIY : zrób sobie sam.
Podstawa działalności DIY to KITY w różnej formie, a tzw. klony to forma kitów.
Wykonuje rzeczy DIY dla siebie, mam prawo do ich odsprzedaży. Sprzedaje rzeczy DIY po kosztach w praktyce poniżej kosztów. Informuje, że są to rzeczy, które sam zrobiłem.
Prawo do handlu jest tak samo podstawowym prawem jak prawo do życia, oddychania, odżywiania się , picie H2O, wydalania. Dalsze dywagacje o handlu nie mają znaczenia.
Wszystko, co można napisać na ten temat napisał lancaster dalsze wpisy to bicie piany. Mój wpis to tez bicie piany.
1. Czy działalność DIY ma wrogów ? Tak z różnych przyczyń.
Dwie głownie przyczyny : ideologiczna , światopoglądowa. Są osobniki nienawidzące działań DIY, ponieważ taki wyznają światopogląd.
Druga przyczyna zwalczania ruchu DIY ma charakter ekonomiczna. Są producenci , sprzedawcy przekonani, że przez działania zrób to sam ich zyski są jest mniejsze, a wprowadzenie zakazu prawnego jakichkolwiek działań DIY jest konieczne.
2. Czy ten temat powinien być na innym forum, ale nie na audiohobby ?
Tak, zdecydowanie tak. Wszędzie gdzie jest to możliwe w publikatorach , rozmowach mniej lub bardziej publicznych poziom tematów z magla. Połączenie poziomu intelektualnego tabloidów z poprawnością polityczną lewaków, biurokratów.
3. Czy ta i podobne dyskusje mają sens? Nie, ponieważ to typowe dzielenie włosa na
części, typowa mentalność mieszkańców dzisiejszej UE. Od pewnego czasu wszystko, co się dzieje w Europie nie ma żądnego znaczenia. Wszystko, co ma znaczenie dziś i w przyszłości staje się w Azji w mniejszym stopni w obu amerykach.
Dowód : różne rodzaju formy sprzedaży artykułów DIY i działalności zrób to sam w obszarze Internetu. Samo DIY jest nie istotne, ale ogólne kierunki rozwoju i znaczenie poszczególnych miejsc na świecie oddziałuje na wszystko.
4. Dysleksja , dysgrafia to fakty. Dyskusja z faktami to działania typowe. Sam jestem
dyslektykiem. Proponuje dyskusje o osobach z niedorozwojem kończyn. Można takie osoby prześladować w różnych formach lub uznać na gruncie obecnie panującej poprawności politycznej, że takiej ułomności nie ma, ponieważ nie ma ludzi kalekich, ułomnych z wadami rozwoju. Jedno i drugie działanie jest debilne.
5. Po Polsku , tu nie wiem , chyba jakieś promieniowanie występuje w kraju nadwiślańskim. Wiem tyle : podstawa to inwektywy, arogancja, megalomania.