Audiohobby.pl

GP - Grupa Poznańska

Gustaw

• Gość
08-12-2010, 16:27
Marcow,

Dzięki za szybki odzew. :-)

reactor

• 1649 / 5545
  • Ekspert
08-12-2010, 16:48
Przyłączam się do podziękowań.

kajo

• 80 / 6106
  • Użytkownik
08-12-2010, 17:24
A to fajnie :) bo będę bawił z piątku na sobotę nie daleko miejsca spotkania czyli w Nowej Wsi na oś Raczyńskich . Co do stolika to wstępnie rezerwuję dla moich gratów jezeli uda mi się je poskładać do transportu . Może będzie okazja porównać ten mój systemik z innymi . Może będzie to krok milowy w moich poszukiwaniach . Kto wie ???

Czy będzie czas na wygrzewanie sprzętu bo ja mam cały czas włączony systemik do prądu i nie wiem jak zagra niewygrzany .

Gustaw

• Gość
09-12-2010, 11:29
Aktualna lista zainteresowanych spotkaniem 18.12 godz.17-ta.
Jeżeli kogoś pominąłem to proszę o dopisanie się.

Marcow
Kajo
Lancaster
Reactor
Vinyloid
Wargeusz
Gustaw

kajo

• 80 / 6106
  • Użytkownik
09-12-2010, 14:28
To jeżeli tworzy się lista zainteresowanych uczestnictwem w spotkaniu 18-tego to dodajmy kto co przynosi za sprzęt :

Marcow
Kajo ( shigaclon + nos-dac TDA1543 + AVT2850 + HD 600 + kabelki + listwę zasilajacą no-name ) mogę pożyczyć od sąsiada trochę zmęczone ( nauszniki ) Technicsy RP-F30 ale grają ok ??? . Według niektórych to też niezły dzwięk .
Lancaster
Reactor
Vinyloid
Wargeusz
Gustaw

MicSzu

• 73 / 5125
  • Użytkownik
09-12-2010, 14:37
Ja w dniu jutrzejszym wysyłam wzmacniacz z mojego wątku do kolegi Lancaster w związku z czym mam cichą nadzieję, że na spotkaniu się pojawi.

Pozdrawiam.

kajo

• 80 / 6106
  • Użytkownik
09-12-2010, 15:01
>> MicSzu

To cały tydzień więc jak poczta polska nie nawali a juz mieliśmy takie przypadki to myślę że się pojawi i stanie w szranki z innymi konstrukcjami . Miejmy nadzieję że się obroni ?

reactor

• 1649 / 5545
  • Ekspert
09-12-2010, 15:19
>> kajo, 2010-12-09 15:01:38

Mało prawdopodobne, zabieram swojego Czarnego Konia (Black Horse) ;)

MicSzu

• 73 / 5125
  • Użytkownik
09-12-2010, 15:23
>> MicSzu

To cały tydzień więc jak poczta polska nie nawali a juz mieliśmy takie przypadki to myślę że się pojawi i stanie w szranki z innymi konstrukcjami . Miejmy nadzieję że się obroni ?

O to czy dotrze się nie martwię ---> jeszcze nigdy z pocztą nie miałem problemów i mam nadzieję, że miał ich nie będę. W dodatku paczki pocztowe obecnie chodzą EXPRESOWO czasem szybciej niż kurierzy.

MicSzu

• 73 / 5125
  • Użytkownik
09-12-2010, 15:26
>> MicSzu

. Miejmy nadzieję że się obroni ?

Mało prawdopodobne, zabieram swojego Czarnego Konia (Black Horse) ;)

Na ten temat wypowiecie się już sami, ja innej opcji pod uwagę nie biorę:)

kajo

• 80 / 6106
  • Użytkownik
09-12-2010, 15:27
>> reactor

Wiesz że to jest pojecię względne co indywidualnego pojmowania muzyki . Jednemu się to podoba a drugiemu coś innego . Poprostu życie i odmienne gusta . Zobaczymy jak to będzie na spotkaniu .
Zaktualizuj proszę listę o twoje sprzęty abyśmy mieli ogólny pogląd czym bedziemy dysponować :)

kajo

• 80 / 6106
  • Użytkownik
09-12-2010, 15:50
>> reactor

Ale filozoficzne rozważanie :) Sorrki :)

reactor

• 1649 / 5545
  • Ekspert
09-12-2010, 16:23
Aj tam, nie ma o czym mówić. :)

White Bird

• Gość
09-12-2010, 17:51
Są już zdjęcia HPA Master. Załączam je wraz ze szczegółowym opisem modelu:

HPA Master  - Lampowy wzmacniacz słuchawkowy OTL White Bird Amplification

HPA Master to wzmacniacz słuchawkowy OTL, który jest najwyższym modelem w rodzinie wzmacniaczy HPA firmy White Bird Amplification. Zastosowanie w stopniu mocy lamp 6N6P o dużym nachyleniu charakterystyki  spowodowało znaczne podwyższenie sprawności wzmacniacza co objawia się możliwością współpracy urządzenia praktycznie ze wszystkimi popularnymi słuchawkami dostępnymi na rynku. Duży zapas kontrolowanego basu zapewnia pełny komfort odsłuchu nawet przy użyciu słuchawek o niskiej sprawności. Zapas wzmocnienia czyni HPA Master’a wzmacniaczem dedykowanym także do współpracy ze źródłami o niższym sygnale wyjściowym. Brzmienie modelu to w pełni charakterystyczny dla lamp elektronowych ciepły, przestrzenny i dynamiczny dźwięk, który w razie potrzeby można modyfikować za pomocą stosowania różnych modeli lamp. Środek i góra pasma  podawane są w naturalny, nie drażniący słuchu sposób, tak że słuchanie sprzętu nawet przez wiele godzin nie powoduje zmęczenia. Wrażenie jakie odnosi się słuchając HPA Master przybliża maksymalnie do odbioru muzyki słuchanej na żywo.

Wzmacniacz wyposażony jest w pełni aktywny, lampowy tryb przedwzmacniacza co umożliwia użycie HPA Master’a jako preampu wpinanego między źródło, a wzmacniacz mocy stereo. Poza tym model spełnia także funkcję bufora niwelującego negatywny wpływ długich przewodów na jakość sygnału audio. HPA Master doda selektywności i przestrzeni brzmieniu kreowanemu przez półprzewodnikowe oraz lampowe systemy nagłośnieniowe.

Wzmacniacz oferuje możliwość indywidualnego kreowania brzmienia poprzez samodzielną wymianę lamp. Największy wpływ na zmiany w charakterze dźwięku ma tu pojedyncza lampa sterująca (tzw. driver), a w dalszej kolejności para lamp mocy. W HPA Master z powodzeniem można stosować wszystkie odpowiedniki lamp ECC88 jako lampa drivera oraz odpowiedniki 6N6P np. ECC99 jako lampy stopnia mocy.

HPA Master posiada lampy wystawione u góry obudowy, u których podstaw znajdują się ozdobne pierścienie w kolorze naturalnym aluminium. Lampy można swobodnie wymieniać bez ingerencji we wnętrze wzmacniacza. Przedni panel pokryty jest 3mm grawerowanym laserowo plexi, na który zachodzi aluminiowa gałka będąca pokrętłem potencjometru głośności. O załączeniu zasilania dźwigniowym włącznikiem  informuje niebieska, matowa dioda LED. W tylnej części panelu znajdują się cztery gniazda RCA oznaczone jako IN (sygnał ze źródła) oraz OUT (wyjście lampowego przedwzmacniacza). Kabel sieciowy jest zintegrowany ze wzmacniaczem. Rozmiary obudowy: 150mm (szerokość) x 70mm (wysokość) x 200mm (głębokosć).

Elektronika wzmacniacza jest dobrana specjalnie do zastosowań audio. Kondensatory Nichicon KZ Muse, Panasonic, Wima, rezystory małej tolerancji, ekranowane przewody sygnałowe, potencjometr Alps, pozłacane złącza sygnałowe, ceramiczne podstawki lamp itp. powodują że sprzęt jest skonfigurowany w pełni optymalnie, zachowując najwyższe walory użytkowe.

Cena: 1000 zł

http://allegro.pl/show_item.php?item=1361389657

kajo

• 80 / 6106
  • Użytkownik
09-12-2010, 18:19
Grand Twin PRO oraz HPA Master są już w Poznaniu ??? . Kto się nimi opiekuje ???