Audiohobby.pl

Potęga audiofilskiej naiwności

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 10:26
Teraz bardziej na poważnie. Mam nadzieję, że ten CD będzie przynajmniej niezły i chłopaki nie wtopią kasy.
Ale przy takim owczym pędzie zawsze powinna zapalać się czerwona żarówka. Do robienia szumu marketingowego w internecie (buzz-marketing) firmy mają do dyspozycji całkiem duże zespoły fachowców. Przeciętny konsument jest praktycznie bezbronny wobec tego typu informacji.

" Pamietaj tez, ze jestes tu dzieki uprzejmosci administracji i moderacji" - Yamnick, moderator audiostereo.pl

zyzio

• 960 / 5998
  • Ekspert
15-11-2010, 10:31
=>Lancaster
Jakie 1000 Euro ? :D :D :D Nie znacie kompletnie najmniejszych szczegółów zamówienia, a szczekacie niczym wygłodniałe pieski :D
Teraz to już definitywne pa, w tym wątku oczywiście, bo na forum czasem wpadam :)

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 10:31
>> zyzio, 2010-11-15 10:22:14
=> Ahmed
A ja myślałem, że w trollingu się specjalizujecie, gorzej za to w innych sferach z wami :)))
Dobra, dosyć tego,
pa, pa :)

Zyzio,

Problem polega na tym, że ja znam pewne mechanizmy używane w marketingu a Ty jak widać nie. O złą wolę Ciebie nie podejrzewam . Ot, łyknąłeś tekścik w necie jak młody pelikan rybę. To wersja optymistyczna.
Moje wpisy powinieneś przyjąć z zastanowieniem a nie chwytać się prostych sztuczek erystycznych aby zdyskredytować moje wypowiedzi.

" Pamietaj tez, ze jestes tu dzieki uprzejmosci administracji i moderacji" - Yamnick, moderator audiostereo.pl

zyzio

• 960 / 5998
  • Ekspert
15-11-2010, 10:33
=> Ahmed
Ja akurat na marketing nie jestem podatny, po prostu mam taki kaprys, by się pobawić, a Ciebie to boli :D

zyzio

• 960 / 5998
  • Ekspert
15-11-2010, 10:34
Paaaaaaaaaaaaaa :D

lancaster

• Gość
15-11-2010, 10:35
mandek - sprawdzam raz jeszcze, bo zaraz komuś wyjdzie że "h" ma złowieszcżą symbolikę celowo użytą.
W kazdym razie  - mandek - (na żaden wyraz nie bedę odtąd tak uważał), za przekrecenie nicka sorry, serio nie było umyślne.
Choć oczywiście w pierwszym swoim wpisie na forum dowaliłeś się do mnie :-)
J

lancaster

• Gość
15-11-2010, 10:37
">> zyzio, 2010-11-15 10:34:11
Paaaaaaaaaaaaaa :D"

A myslałem że najdłuższe wielokrotne pożegnanie oglądałem w "Casablance" :-))

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 10:39
>> zyzio, 2010-11-15 10:33:47
=> Ahmed
Ja akurat na marketing nie jestem podatny, po prostu mam taki kaprys, by się pobawić, a Ciebie to boli :

Nie jesteś podatny na marketing na takiej samej zasadzie jak każdy Polak jest najlepszym kierowcą.
Przestań się bawić w psychologa bo mnie nic nie boli. To dosyć niskie aby operować tego typu argumentami. Dla mnie to wyraz bezradności. Proszę o konkretne argumenty. Jak gra ten CD i w jakim systemie go słuchałeś ? Jeżeli nie masz tego typu argumentów toooo.....nie troluj :)

lancaster

• Gość
15-11-2010, 10:43
"Ja akurat na marketing nie jestem podatny, po prostu mam taki kaprys, by się pobawić, a Ciebie to boli :D"

zyzio, dobrej zabawy. Napiszcie jakie macie wrażenia z tym CD w różnych systemach :-)
W sumie różne rzeczy ludzie w ciemno kupuja. Jakis tam poziom zabezpieczenia (cena) w tym przypadku jest.
Dla kazdego też czym  innym jest dobra zabawa. Dla mnie np. fajniej jest pojechać w kilka mieejsc, posłuchac rzeczy które chciałem usłyszec, kilka z nich przy nadarzajacej się okazji sciągnąc do siebie i posłuchać w domowych warunkach.
O niektrych urzadzeniach "na wynos" po odsłuchu w domu mam nieco inne zdanie.
Czyli generalnie kręci mnei poznawanie czegoś nowego.
W życiu nie kupiłbym CD na zasadzie "zamówienia zbiorowego".

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 10:44
"Owszem, nieuzasadnionym byłoby kupno, gdyby urządzenie nie miało entuzjastycznych recenzji na tle innych modeli w tej cenie "

źródło Audiostereo.pl

Kapitalne ! Kapitalne ! :)

palton

• 422 / 5612
  • Zaawansowany użytkownik
15-11-2010, 10:46
W ABX-sie wszytko tak samo brzmi, więc po co przepłacać ?

Ahmed

• Gość
15-11-2010, 10:48

>> palton, 2010-11-15 10:46:19
W ABX-sie wszytko tak samo brzmi, więc po co przepłacać ?

Nie mieszajmy do tego ABX bo tutaj nikt nie twierdzi, że wszystko gra tak samo.

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
15-11-2010, 10:48
Jedna ciekawa rzecz jest w tym playerze - a wlasciwie bardziej nawet DACu. Ma asynchroniczne USB. Sam D/A ESS\'a za wiele o dzwieku nie mowi, ostatnio jest hype na te uklady i nowe produkty na nich postawja jak grzyby po deszczu.
Juz rDAC Arcama ma USB zrobione w ten sposob. Oczywiscie nie gwarantuje to w zaden sposob tego jak sam DAC gra - ale milo, ze pojawiaja sie W KONCU urzadzenia w ktorych ktos support USB zaczyna traktowac powaznie a nie po macoszemu.

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
15-11-2010, 10:50
A jak sie pali dobry towar, to wystarczy nawet jedna recka i mozna kupic od razu kilka sztuk dla znajomych :))

lancaster

• Gość
15-11-2010, 10:52
fallow, nie myl mi z Arcamem :-)
rDAC ostatnio słuchałem i nie wiem co tam za technologia siedzi, ale odmówię paciorek za kolegów by w Audiolabie siedziała inna :-D