>> majkel, 2011-04-11 09:07:45
>> No to spróbujmy napisać kawałek recenzji wziąwszy pod uwagę wskazówki Cypisa.
Mocno przerysowałeś (wiem, chodziło o ośmieszenie) ale ogólnie całkiem dobrze Ci szło. ;)
>> magus, 2011-04-11 09:29:06
>> Cypis, kto, twoim zdaniem, jest winien temu, że ludzie łapią się na reklamę?
Reklamodawcy i używane przez nich socjotechniki. W kodeksie prawnym są nawet odpowiednie paragrafy na wynaturzone takie działania - nazywają się nieuczciwa konkurencja, oszustwa, lichwa. I bynajmniej nie są sądzeni ci którzy tym działaniom ulegli.
>> Gustaw, 2011-04-11 09:43:36
>> Czy jest lepsza sytuacja w której nie ma subiektywnych recenzji słuchawek,
>> czy też lepsza jest sytuacja w których te recenzje są ?
To nie jest proste pytanie tylko retoryczne. Lepiej jak recenzje są. Ja bym zadał inne. Lepsze są nie obiektywne ale sprawiające obiektywnych recenzje czy jasno określone jako subiektywne?
>> Gustaw, 2011-04-11 09:43:36
>> Doskonale rozumiem, że nie chodzi o te recenzje i o rzetelne informacje tylko
>> o to kto i komu oraz w jaki sposób zwyczajnie dokopie.
Bynajmniej. Chodzi o to by nazywać rzeczy po imieniu i nie tworzyć mitów o "grających podstawkach pod kable głośnikowe".
>> -Pawel-, 2011-04-11 10:15:41
>> Może muzykę też warto by wrzucić na jakiś analizator widma, oko nie kłamie,
>> po co słuchać skoro to jest takie złudne?
Ale po co? Nikt przy zdrowych zmysłach nie nazywa jednej muzyki lepszą od drugiej, tylko taką która bardziej się podoba, odpowiada. Tylko dlaczego jest to robione dla sprzętu na podstawie tylko słuchu? Jeśli ktoś twierdzi, że jeden sprzęt jest lepszy od drugiego bo usłyszał, to pozostaje mu albo oczekiwać, że reszta przyjmie to na wiarę (np. na podstawie posiadanego autorytetu) albo udowodnić. Akceptuję fakt, że a) ktoś może słyszeć, b) ktoś komuś uwierzył. Jednocześnie chciałbym mieć prawo do a) nie uwierzenia, b) żądania dowodu, że tak faktycznie jest (znaczy się ktoś słyszy). Test ABX testuje wiarygodność "słyszącego".
>> Gustaw, 2011-04-11 10:45:48
>>>> majkel, 2011-04-11 10:22:53
>>>> poczułem napływ ciepłego kisielu do majtek,
>> Noo.. ja kolegi zupełnie nie znałem z tej strony :-)
On widać jeszcze słyszy te 18,5 kHz ;)
--
Pzdr
Tomek.