Audiohobby.pl

LOUDNESS WARS - przesterowanie idealne

• Gość
19-04-2011, 18:30
>> lancaster, 2011-04-19 16:06:00
"najwyraźniej pierwsze badanie jest zgrubne, a dobieranie szkieł to też jest BADANIE :)"

Zapytaj okulisty, ale nie wydaje mi się.
=============

gdyby wystarczało pierwsze, toby nikt nie robił drugiego :))

A drugie się robi na tablicach TESTOWYCH, pani Ci zakłada szkła i nie mówi jakie ("o teraz zakładam hi-endowe szkiełka, powinno być lepiej")

cadam

• 4401 / 6106
  • Ekspert
19-04-2011, 18:40

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
19-04-2011, 19:12
>> Detektyw Kwass, 2011-04-19 16:55:25
>O i tacy jak Steve rozprzestrzeniają gen a pierdołowate Marcie kończą jako ślepy zaułek.
>Zdrowi ludzie kupują jakiś tam sprzęt, słuchają muzyki i są zadowolenia a audiofile ciągle marudzą

pełna zgoda

tylko jak nazwać tych, którzy marudzą, że audiofile marudzą?
Odszedł 13.10.2016r.

Detektyw Kwass

• 7851 / 6065
  • Ekspert
19-04-2011, 19:18
Jaśnie Panie, Wasza Wielmożność, Ekscelencjo - to zaledwie parę z wielu możliwości!

lancaster

• Gość
19-04-2011, 20:38
Paweł, Pani na tablicach zakłada mi szkiełka i WIDZĘ czy są mocniejsze/za mocne/za słabe....nie zakłada mi brudnych szkieł ABX, więc łatwo wybrać :-)

• Gość
19-04-2011, 21:09
>> lancaster, 2011-04-19 20:38:19
Paweł, Pani na tablicach zakłada mi szkiełka i WIDZĘ czy są mocniejsze/za mocne/za słabe....nie zakłada mi brudnych szkieł ABX, więc łatwo wybrać :-)
================

zupełnie jak w ABX, pan/pani puszcza muzykę, a Ty tylko masz powiedzieć co gra, klocek A czy B :))

Słyszysz, czy dźwięk za ostry/ciemny/mulasty. Jakie to proste, łatwo wybrać :) no chyba, że jednak się różnią... i widzisz/słyszysz tak samo, wtedy mówisz pani: nic się nie zmieniło :)

lancaster

• Gość
19-04-2011, 21:19
Tyle, ze szkła u okulisty są czyste a nie upaćkane jak w ABX :-))))

Przez kostkę smalcu ciężko nawet z sokolim wzrokiem rozróżnić CZWÓRKĘ od cyferek w dolnym rzędzie :-)
Wszystkie sa takie same :-D
...tak działa abx w audio.

zibra

• 812 / 5200
  • Ekspert
19-04-2011, 21:44
piekne to przerzucanie, ale zastanawiam sie jaki to ma cel. skoro uslyszalem roznice miedzy kablem DIY za grosze i Belkinem, dodatkowo coaxialem to oznacza, ze sobie cos wmawiam, ze bardziej mi pasuje ten za grosze? Czy tez to tylko dotyczy sie drogich klockow audio? A moze trzeba wyrownac dlugosci kabli i musza miec te same wtyki. Sorry Archaniol, ale troszke dupczysz bez sensu i nie wiem co chcesz udowodnic. Porywasz sie jak Don Kichot na wiatraki. Jesli Piotr Ryka czuje to co pisze to Jego sprawa - watpie, zeby ktos choc troche inteligentny nie umial wyluskac pewnych cech char. danych sluchawek z tej poezji pisanej, a przymknal oko na inne kwieciste opisy. Watpie tez, zeby ktos inteligentny polecial zaraz do sklepu lub zaciagnal kredyt na sluchawki, bo ich bas schodzi do podziemi i katakumb, a soprany obejmuja nogi Sw Piotra. Wez kup sobie Avalony, podepnij do Radmora skoro Ci to pasuje i relaksuj sie przy muzyce, a nie trac czasu na takie pierdoly.
The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)

• Gość
19-04-2011, 22:09
>> lancaster, 2011-04-19 21:19:11
Tyle, ze szkła u okulisty są czyste a nie upaćkane jak w ABX :-))))
Przez kostkę smalcu ciężko nawet z sokolim wzrokiem rozróżnić CZWÓRKĘ od cyferek w dolnym rzędzie :-)
Wszystkie sa takie same :-D
...tak działa abx w audio.
============

o jakim smalcu piszesz ?!? głodny jesteś ? :P

W ABX nikt Ci nie każe słuchać z zatyczkami do uszu, masz jakieś błędne informacje...

lancaster

• Gość
19-04-2011, 22:34
Paweł, ABX fałszuje rzeczywistość jak soczewki wypaćkane smalcem.
W podwójnie ślepym teście nie odróżnisz skoku 0,4dB...a to jest podstawa dla dalszego zastanawiania się nad sensem ABX w audio...sorry.
Jak dla mnie możesz zarzucić na ten smalec rolety z wędzonego boczku jak lubisz:-))
ABX sam z siebie jest zatyczką do uszu - nie pozwala na rozróżnienie rzeczy o których NAUKA wypowiada się z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ, ze są słyszalne (różnice poziomu głośności 0,3-0,4dB). Jako poprawa/pogorszenie jakości, czy jako głośniej/ciszej - bez znaczenia.

Masz jakieś RACJONALNE argumenty, czy może nadal tkwiąc w szamańskich zabobonach będziesz spierał się z NAUKĄ ?

Pamiętaj. To NAUKA napędza postęp. Swoje szamańskie metody możesz sobie stosować na niczego nie świadomych zjadaczach pierwszych skwarek :-)

...tylko nie opowiadaj ludziom,że to zdrowe żarcie....takie opowieści powinny być karalne.

lancaster

• Gość
19-04-2011, 22:39
zibra, z mojej strony to w tej chwili tylko sport.
Archanioł chce udowodnić sens swojej misji.
To jest ogólnie miły gość, ale sobie wkrętę zapodał, że daj Boże zdrowie.

Dwa wyrazy : mała elastyczność.

• Gość
19-04-2011, 22:55
>> lancaster, 2011-04-19 22:34:12
ABX sam z siebie jest zatyczką do uszu - nie pozwala na rozróżnienie rzeczy o których NAUKA wypowiada się z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ, ze są słyszalne (różnice poziomu głośności 0,3-0,4dB). Jako poprawa/pogorszenie jakości, czy jako głośniej/ciszej - bez znaczenia.
===============

wiesz skąd wiadomo, że 0,3-0,4dB jest słyszalne ? Z testu ABX właśnie, to jest NAUKA :)))

Więc chcesz naukę wykończyć nauką ;) dobre :)

zibra

• 812 / 5200
  • Ekspert
19-04-2011, 22:55
heh, az boje sie isc do Nieba haha. no warto miec dystans i luz, zeby nie zwariowac. mozna tylko czas lepiej spozytkowac:)
The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)

chrees

• 1657 / 6104
  • Ekspert
19-04-2011, 23:07
To ostatecznie spotykacie się z lancasterem, czy nie?
Bo pisać to sobie możecie do ... śmierci.

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

reactor

• 1649 / 5545
  • Ekspert
19-04-2011, 23:15
Tak a świstak siedzi i zawija je w te sreberka......;)