Audiohobby.pl

LOUDNESS WARS - przesterowanie idealne

• Gość
16-04-2011, 00:25
>> lancaster, 2011-04-16 00:02:08
Paweł, czy testowałeś abx pod kątem tego czy słyszysz na nim rzeczy(zmiany) które POWINIENEŚ słyszeć ?:-)
np. naukowo udowodnione zmiany głośności o 0,2-0,3dB góra/dół ?
======================

http://home.provide.net/~djcarlst/abx_lvl.htm

Vinyloid

• 2470 / 5324
  • Ekspert
16-04-2011, 02:17
OGŁOSZENIE SPONSOROWANE

Szanowni Państwo,

Jednym z najlepszych przykładów naukowca, pchającego ten świat do przodu jest Mr James Randi, światowej sławy profesor nauk magicznych. Zapraszamy na wykłady do jego prestiżowej uczelni w Nigerii, działajacej pod patronatem uznanej i szanowanej organizacji jaką niewątpliwie jest James Randi Educational Foundation.

Oferujemy podyplomowe kursy dokształcające, które obejmują m.in:

- demaskowanie lokalnych szamanów przy pomocy aparatury pomiarowej, ze szczególnym wskazaniem na komparatory cyfrowe o napędzie atomowym

- szkolenie w zakresie montażu, demontażu i teorii działania aparatów słuchowych

- słuchanie utworów kompozytorów stochastycznych w wykonaniu orkiestry wzdętej im. Słonia Trąbalskiego
z Abudży, pod batutą niesłyszącego dyrygenta w stanie spoczynku Mgere Mgere Abu Yoruba

- ćwiczenia w rozpoznawaniu różnic dynamiki na przykładzie eksplozji granatów z ładunkiem ogłuszajacym

Ponadto wykłady na następujace tematy :

1. linkowanie stron w internecie

2. zasady weryfikacji danych osobowych w korespondencji elektronicznej

3. zastosowanie równań różniczkowych w procesie pomniejszania głowy (wraz z zawartością), jako alternatywy dla prymitywnych metod stosowanych w tradycyjnej medycynie afrykańskiej

4. teoria fal dźwiękowych w świetle najnowszych badań narządu wzroku (obecność obowiązkowa)

Większość zajęć poprowadzi osobiście Mr Randi w asyście jednego ze swych najlepszych doktorantów teoretycznych, niejakiego Archanioła (vel PawłaXYZ) z Polanda.

Zapraszamy wszystkich chętnych i jednocześnie informujemy, że ufundowaliśmy stypendium dla najzdolniejszego słuchacza w wysokości 1 mln. najprawdziwszych dolarów amerykańskich (printed in Bulgaria).
Więcej informacji na stronie http://xyzaudio.pl

UWAGA !
Certyfikaty ukończenia kursu wystawiamy wyłącznie osobom z aktualnym zaświadczeniem lekarskim o całkowitej i nieodwracalnej utracie zdolności odbierania bodźców słuchowych.

Vinyloid

• 2470 / 5324
  • Ekspert
16-04-2011, 02:21
>> mwp05, 2011-04-16 02:03:49
Archanioł nikogo nie obraża za to Vinyloid w co drugim poście pisze że archanioł i jemu podobni to głusi inżynierowie co oczywiście nikomu nie przeszkadza a i tak za pare dni okaże się że to nie Vinyloid pisał tylko archanioł.

Jeżeli można kogoś obrazić poprzez cytowanie jego własnych słów, w których sam przyznaje się do głuchoty, to masz rację. W innym przypadku nie.

Vinyloid

• 2470 / 5324
  • Ekspert
16-04-2011, 03:04
>> mwp05, 2011-04-16 02:48:21
> Vinyloid, 2011-04-16 02:21:55

>Jeżeli można kogoś obrazić poprzez cytowanie jego własnych słów, w których sam przyznaje się do głuchoty, to masz rację. W innym przypadku nie.

Poproszę o ten cytat "...w których sam przyznaje się do głuchoty" w innym przypadku jesteś ...

Mam nadzieję że znasz znaczenie słów głuchota i głuchy.

Kłamcą, chciałeś powiedzieć ? Jesteś nieśmiały czy tylko niepewny swoich racji ?

http://audiohobby.pl/topic/4/5733/40

Szukajcie a znajdziecie :-)

Vinyloid

• 2470 / 5324
  • Ekspert
16-04-2011, 03:17
>> mwp05, 2011-04-16 02:57:02
> Vinyloid, 2011-04-16 02:17:04
>OGŁOSZENIE SPONSOROWANE
>...

Nie no widzę że jesteś "figura" James Randi to Ci do pięt nie dorasta no ale dość o Randim.
Napisz pod jakim nazwiskiem publikujesz i co takiego osiągnąłeś w życiu skoro z taką łatwością przychodzi ci obśmiewanie innych.

Mógłbys uścislić co rozumiesz pod pojęciem "osiągnięcie" i co szczególnego w związku z tym osiągnął James Randi ?

Moje - jak to nazywasz - obśmiewanie wynika z niezgody na wyszydzanie przez kol. Archanioła innych osób z tego forum, ze mną włącznie. Żeby nie być gołosłownym mały próbka jego możliwości :

ale tu są sami "głusi" :))) włącznie z Tobą :) mylisz swoją wyobraźnię ze zjawiskami fizycznymi :)

Ucieram mu po prostu ten zadarty nosek, bo osobiście nic do niego nie mam. Co więcej w niektórych kwestiach się z nim zgadzam ale nie pytaj w jakich bo on zaraz to wykorzysta i przekręci stosując magiczne sztuczki rodem z bogatego arsenału pseudonaukowych argumentacji p. Randiego.

Vinyloid

• 2470 / 5324
  • Ekspert
16-04-2011, 03:22
No i nie ukrywam, że przy okazji też się dobrze bawię :-)

Vinyloid

• 2470 / 5324
  • Ekspert
16-04-2011, 04:23
Pod spodem cały post, będący jego odpowiedzią na argumenty lancastera. Gdybyś nadal nie mógł znaleźć odpowiedniego tekstu - od razu podpowiem, że mieści się w ostatnim akapicie. Na resztę zarzutów odopwiem jutro, bo teraz idę spać. Dobranoc.

>> lancaster, 2011-04-13 19:30:27
Paweł, widzę, ze kończyły się argumenty ( w zasadzie się nie zaczęły :-)) to płynne przechodzisz do bardziej osobistych wynurzeń.
Ja mam takie same doświadczenia z banowaniem Ciebie jak ty z miarodajnymi naukowymi testami:-))))
=================================

nieprawda :) raz na Twoim forum atopos usunął mi konto, a raz Ty.

>Pytam po raz ostatni....poddasz się testowi ?

pytam po raz kolejny: po co? przecież się przyznałem do głuchoty :))

Detektyw Kwass

• 7851 / 6070
  • Ekspert
16-04-2011, 08:42
>> majkel, 2011-04-15 22:30:32
> Niedawno wymieniałem kabel 50 omów na skrętkę, bo jakiś geniusz puścił nim sygnał zegarowy wewnątrz odtwarzacza CD

Przepraszam, my rozmawiamy, o interkonektach czy...

Detektyw Kwass

• 7851 / 6070
  • Ekspert
16-04-2011, 08:45
>> lancaster, 2011-04-15 23:30:53
>majkel zaproponował BARDZO SENSOWNY test za pomocą wzmacniacza różnicowego

Na twoim miejscu unikalbym tego testu jak diabeł święconej wody.

lancaster

• Gość
16-04-2011, 08:46
paweł, sprawdzę ;-)
kolorowa stronka którą wkleiłeś żywcem wyjęta z CV  Kononowicza do której link wkleiłeś nie budzi zaufania....dodatkowo pomiar szumem różowy to możesz sobie wsadzić wiesz gdzie :-)
Ludzie słuchają muzyki nie różowego szumu :-)

Pamiętaj Paweł....to ze nauka nie zna sposobu an WYLECZENIE zwykłej, prostej migrenki nie oznacza, ze taka metodologia nie istnieje (z tego co mi wiadomo bezproblemowo - vide Max Gerson), tylko oznacza to ni mniej ni więcej że Imigran w cenie 40zł/szt ma się sprzedawać :-)

lancaster

• Gość
16-04-2011, 08:48
"Na twoim miejscu unikalbym tego testu jak diabeł święconej wody."

Detektyw, z ciekawości i dla sprawdzenia jak działa ?
Dlaczego ?

lancaster

• Gość
16-04-2011, 08:50
hehe, Detektyw robisz wzmacniacze lampowe...ja się pytam PO CO ? ....skoro miniwieża z marketu gra tak samo (albo i lepiej, bo ma lepsze mierzalne parametry).
Lubisz mieć gorzej i pewnie brzydziej za drożej ?:-)
To jakaś forma masochizmu ?:-)

Detektyw Kwass

• 7851 / 6070
  • Ekspert
16-04-2011, 09:02
>> lancaster, 2011-04-16 08:50:21
>hehe, Detektyw robisz wzmacniacze lampowe...ja się pytam PO CO ?

Bo lubię starodawne lampy. Po prostu. :)
Tak jak stare motocykle. Po co zwlekać śrubka po śrubce i kompletować przedwojennego Sokoła, jak "szlifierka" Hondy lepsza?

aallen

• 651 / 5559
  • Ekspert
16-04-2011, 09:04
Panowie. Ja ciagle nie rozumiem po co jest to na siłe robienie głupiego z przeciwnika i z Siebie. Nie można pozostawić słyszących Sobie, a niesłyszących także sobie ?? Czy prowadzenie dyskusji która nic nie zmieni  jest jakimś wyznaczonym celem życiowym ? Moim zdaniem sam fakt ze jest to forum o sprzęcie audio od razu na starcie winien absolutnie nie interesować jednostek, które negują wiele czynników. Jak ja czegoś nie pojmuje nie wpadam na forum o kwiatkach w rabatkach i robie syf o tym jak rosną. Każdy ma swoje "odchylenia" i proponowałbym pozostawić je samymi Sobie

aallen

• 651 / 5559
  • Ekspert
16-04-2011, 09:06
no chyba że jest to jakiś rodzaj masochizmu no ale to czarna frajda "dokładać" masochiście