Audiohobby.pl

LOUDNESS WARS - przesterowanie idealne

Ahmed

• Gość
15-04-2011, 23:17
statystyki nie kłamią

xyz/ Archanioł

793 wpisy na swoim forum, z kilkoma userami na krzyż

333 na AH
do tego trzeba dodać wpisy na audiostero po innymi nickami.

Jemu to "zwisa" a tutaj wpada tylko na "gościnne występy" :-)

majkel

• 7477 / 6109
  • Ekspert
15-04-2011, 23:20
>> Archaniol, 2011-04-15 23:10:38

zabawny jesteś, póki co, to tradycyjnie obelgi lecą w moją stronę :))) ale ja jestem przyzwyczajony, standardowa reakcja jak komuś brakuje argumentów :)

-> Brakuje argumentów na Twoim poziomie dedukcji. Rzeczowych i logicznych było już bardzo dużo. Ich trafność dowodzi fakt, iż takich zaproblemionych zagadnieniem kabli i urządzeń audio jest kilku na raz, przy czym tylko Ty jeden trwasz w tej postawie już kilka lat. Reszta "oświeconych" to przeważnie świeżaki, bo potem albo znikają w czeluściach internetu, albo zaczynają postrzegać sprzęt audio jak audiofile.

rafaell.s.cable

• 1166 / 5568
  • Ekspert
15-04-2011, 23:21
>> Ahmed, 2011-04-15 23:17:07
>statystyki nie kłamią

emu to "zwisa" a tutaj wpada tylko na "gościnne występy" :-)

No i Lam nie lubi ani razu o nich nie napisał ;)

lancaster

• Gość
15-04-2011, 23:30
Paweł, nie masz pojęcia ile razy w życiu słyszałem o braku sensu zajmowania się głupimi tezami po czym okazywały się one prawdziwe :-) ... tak po prostu.
Gdyby cywilizacja posuwała się do przodu tylko i wyłącznie w oparciu ciasną wiedzę "naukowców" to  wiesz.... pewnie umknęło to Twojej percepcji, ale majkel zaproponował BARDZO SENSOWNY test za pomocą wzmacniacza różnicowego. Ja ze swjej strony przeprowadzę test abx. sprawdze po prostu czy w abx słychać różnice któe nauka uznaje za słyszalne przez człowieka w NORMALNYCH warunkach.
Na razie nie sprawdzałem, wiec  mam średnie moralne prawo napisać że wszyscy abx-arze w audio to troglodyci :-)

Kontynuuj dalej betonologię Pawle...i te kilka Twoich postów dziennie potrafi usprawiedliwić w moich oczach wszystkie nagabywania domokrążnych sekciarzy :-)
...tam pole do dyskusji tez jest bardzo ograniczone a prawda jedna....ale przynajmniej z tego co pamiętam potrafi być miło :-)

he, może kiedyś nawet dla hecy umówię np. Mormonów i Świadków....no i Ciebie Pawle. Ekumenizm to się nazywa.

• Gość
15-04-2011, 23:37
>> lancaster, 2011-04-15 23:30:53
Paweł, nie masz pojęcia ile razy w życiu słyszałem o braku sensu zajmowania się głupimi tezami po czym okazywały się one prawdziwe :-) ... tak po prostu.
Gdyby cywilizacja posuwała się do przodu tylko i wyłącznie w oparciu ciasną wiedzę "naukowców" to wiesz.... pewnie umknęło to Twojej percepcji,
==============

ile razy ? Podaj jakieś przykłady...

to naukowcy pchają ten świat do przodu, czas geniuszy samouków minął już jakieś kilkaset lat temu... pora się obudzić :)

reactor

• 1649 / 5550
  • Ekspert
15-04-2011, 23:41
>> Archaniol, 2011-04-15 23:37:53
"to naukowcy pchają ten świat do przodu, czas geniuszy samouków minął już jakieś kilkaset lat temu... pora się obudzić :)"

Ja już bym traktował to jako wyzwanie! ;)

Ahmed

• Gość
15-04-2011, 23:41
>> Archaniol, 2011-04-15 23:37:53
pora się obudzić :)

Turlaj dropsa.

Vinyloid

• 2470 / 5324
  • Ekspert
15-04-2011, 23:49
>> majkel, 2011-04-15 23:20:06
>> Archaniol, 2011-04-15 23:10:38

zabawny jesteś, póki co, to tradycyjnie obelgi lecą w moją stronę :))) ale ja jestem przyzwyczajony, standardowa reakcja jak komuś brakuje argumentów :)

-> Brakuje argumentów na Twoim poziomie dedukcji. Rzeczowych i logicznych było już bardzo dużo. Ich trafność dowodzi fakt, iż takich zaproblemionych zagadnieniem kabli i urządzeń audio jest kilku na raz, przy czym tylko Ty jeden trwasz w tej postawie już kilka lat. Reszta "oświeconych" to przeważnie świeżaki, bo potem albo znikają w czeluściach internetu, albo zaczynają postrzegać sprzęt audio jak audiofile.

Majkel, kol. Archanioł najzwyczajniej w świecie nie ma się gdzie podziać ! On po prostu błędnie założył, że stare dziadki będą dla niego jedynymi odpowiednimi partnerami do dyskusji właśnie dlatego, że - podobnie jak on sam - nic nie słyszą.

lancaster

• Gość
15-04-2011, 23:53
Paweł, pewnie ze naukowcy pchają świat do przodu...ale Ty...albo abx w audio ?:-))))

Właśnie dlatego pchają, ze czasami na drodze żmudnych badań a czasami przypadkiem w ich trakcie odkrywają różne rzeczy.
Wszystko jest sprawdzane, testowane...a czasami pomimo wysiłków założenia okazują się błędne i zostaje przyjmowany inny model sprawniej zmierzający do celu.

Celem jest jak rozumiem uczciwa z naukowego punktu widzenia ocena jakosci dźwięku ?
Czy może misja ?:-)

...bo ocena dźwięku z punktu czysto ludzkiego odbywa się na bieżąco, podobnie jak ocena wrażeń artystycznych (sztuki, piękna) i tylko osoby z pewnymi (zapewne opisanymi naukowo :-)) ułomnościami mają problemy z tego typu wkradzeniami.
Podobnie jak np. homoseksualiści mają stępione uczucia wyższe (ponoć - kiedyś czytałem jakiś artykuł w oparciu o badania właśnie :-)) :-)
Rozumiem, ze w takich przypadkach z pomocą może przyjąć nauka....może nawet powinna :-D
Za pomocą betonologii nie da rady Paweł.

chrees

• 1657 / 6109
  • Ekspert
15-04-2011, 23:55
Ahmed ---> Archaniol ilekroć jest wywoływany do tablicy, tylekroć musi udać się na niezwykle ważne z góry zaplanowane "towarzyskie spotkanie". To już taki rozchwytywany gość. Lgną do niego nie tylko lamy i lamerzy. No offence ment My Friend ;>

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

lancaster

• Gość
15-04-2011, 23:55
wkradzeniami = wrażeniami. Korzystam z autokorekty i czasami jak jaki wyraz wpakuje to potem go szukam w słowniku wyrazów obcych....ta nauka :-)

lancaster

• Gość
16-04-2011, 00:02
Paweł, czy testowałeś abx pod kątem tego czy słyszysz na nim rzeczy(zmiany) które POWINIENEŚ słyszeć ?:-)
np. naukowo udowodnione zmiany głośności o 0,2-0,3dB góra/dół ?

Tak/nie ?

Obiecują że o kalibracje systemu nie będę Cię już męczył :-)
"Nauka" zakłada że kalibracja jest zbędna i OK :-D .
...chociaż nauka bez cudzysłowu pewnie jednak by skalibrowała :-)

Jedyne zdanie ze słowem nauka jakie mi przychodzi do głowy w odniesieniu do Twojej osoby Paweł to :
nauka poszła w las :-)

I co myślisz o teście wzmacniaczem różnicowym jaki zaproponował majkel ?

reactor

• 1649 / 5550
  • Ekspert
16-04-2011, 00:02
Kurcze jestem fanem "Renegata".

lancaster

• Gość
16-04-2011, 00:17
Dobranoc Paweł (widzę że czuwasz do późna w noc, tam gdzie Tobie powiewa nie mając natręctw :-)) :-D

Jutro chętnie poczytam co tam jeszcze naskrobałeś :-)

• Gość
16-04-2011, 00:23
>> chrees, 2011-04-15 23:55:09
Ahmed ---> Archaniol ilekroć jest wywoływany do tablicy, tylekroć musi udać się na niezwykle ważne z góry zaplanowane "towarzyskie spotkanie". To już taki rozchwytywany gość. Lgną do niego nie tylko lamy i lamerzy. No offence ment My Friend ;>
==============

te same głupie gadki słyszałem przed Wielkopolskim Testem ABX... I co ? Pojechałem.
http://www.audiostereo.pl/wielkopolski-test-abx_58391.html/page__p__1463717__hl__wielkopolski+test+abx__fromsearch__1#entry1463717

75 stron, 3723 postów tłumaczenia się dlaczego piopio i palton przestali słyszeć swoje cudowne klocuszki...
nie odczuwam potrzeby przechodzenia tego jeszcze raz i to we wrogiej atmosferze :))
a najśmieszniejsze jest to, że to ja jestem Waszym największym przyjacielem :))
spytajcie się Rolanda, który jeszcze całkiem niedawno rzucał gromy w moim kierunku :)))