Audiohobby.pl

Black Pearl - Poznań

Gustaw

• Gość
13-11-2010, 23:41
Niestety.....

Dzisiaj niczego nie napiszę  :)

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
13-11-2010, 23:43
 a notatki chociaż porobione?  bo do rana pewnie pozapominacie ;)                              

Ahmed

• Gość
13-11-2010, 23:59
Co ty się tak, Szarik, niecierpliwisz jak moja lama kiedy biegnie z ładunkiem semteksu zaatakować amerykański patrol ?
Chopaki zmenczone som. Odpoczną i opiszą.

" Pamietaj tez, ze jestes tu dzieki uprzejmosci administracji i moderacji" - Yamnick, moderator audiostereo.pl

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
14-11-2010, 00:02
Ahmed Ty Twardy żołnierz z Afganistanu będąc na odsłuchach in-cog-ni-to nie musisz odpoczywać i jakieś wstępne relacje możesz napisać ;)

Ahmed

• Gość
14-11-2010, 00:04
Nie, i już ! Stary, afgański, wiarus też ma prawo być niedysponowany.

" Pamietaj tez, ze jestes tu dzieki uprzejmosci administracji i moderacji" - Yamnick, moderator audiostereo.pl

Haka

• 2996 / 5393
  • Ekspert
14-11-2010, 00:06
Ahmed nie ma uszu , żeby coś napisać musi przeczytać notatki innych :-)))

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
14-11-2010, 00:08
no i lamy się skarżą

GRADO__Fan

• 299 / 6077
  • Zaawansowany użytkownik
14-11-2010, 01:28
ja z Majkelem jeszcze w drodze do domu :) Jeszcze 100km do mnie i drugie tyle do Krakowa, ale jedziemy z poczuciem dobrze spedzonego czasu.
Dzieki wielkie dla grupy z Poznania za goscine.  
GFmod Audio Research
www.gfmod.pl

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
14-11-2010, 11:11
Niedawno wstałem (wyjątkowo Milena dałą mi pospać, jest chora ;>) i jesteś świeżo po śniadaniu.
Największą (z demokratycznego punktu widzenia, tak mi się wydaje) furorę zrobiły wczoraj Denony D7000, co dla mnie osobiście było całkowicie niezrozumiałe w kontekście moich obecnych ascetycznych (sformułowanie lancastera) przyzwyczajeń do prezentacji basu, które zawdzięczam swoim Staxom, które najniższy zakres basu mają po prostu odcięty, a(le) to, co zostaje jest (zwykle) podane z podobną do reszty podzakresów manierą. Bas miały jak dla mnie nadmiarowy, nadmuchany etc.
rDAC Arcama zaraz po podłączeniu CDka Doceta Lectora (o.6 bodajże) szybciutko poleciał tam, gdzie jego miejsce, czyli z powrotem do pudełka. Mam tylko nadzieję, że zaniedługo posłucham urządzenia Ayre, które podobno ma wynosić PCaudio na zupełnie inny poziom, cokolwiek to oznacza ;) Na chwilę obecną widzę, że w konfrontacji z dobrej klasy CDkiem proste komputerowe grajki jakoś muszą wyraźnie pochylić czoła.
Kolega GradoFan przywiózł ze sobą Grado GS1000, które fajnie zagrały z Headroomem, który tym razem zdecydowanie lepiej niż poprzednio sprawdził się w piotrasowym systemie, który zresztą wyraźnie szybko przerodzi się w kilera naszych spotkań, jak tylko zostanie uzupełniony o GS-1000 w miejsce tych buczących D7000, nad którymi będą się rozpływali Gustaw, lancaster i nie wiem kto jeszcze, khekhe. Densen to był kawał dobrego grania, trochę inna szkoła niż Lector, ale robił wrażenie.
Pojedynki Perły i innych wzmaków nie za bardzo mnie zafascynowały, gdyż już na samym początku z przykrością zauważyłem, że dłuższe obcowanie z elektrostatami powoduje, że większość dynamików już mi nie gra, ponieważ nie wpasowuje się w to, co obecnie w mojej głowie jest wzorcem "grających" słuchawek. Myślę, że to jakaś elektrostatyczna abberacja, nie wiem na czym dokładnie polega, ale dynamiki mi nie do końca grają i to pomimo swoich paru mocnych i ewidentnych przewag. Tylko GSy gdzieś mi podeszły... Tak więc boje na polu wzmacniaczy zostaną szeroko opisane przez pozostałych kolegów, ja zaś tylko zauważę, iż wyrażana przez Piotra obawa, że możemy nie znaleźć odpowiedniego towarzysza dla AudioTechnik okazałą się niestety prorocza...
Mam nadzieję, że pojawią się zdjęcia. Moje uwagi dotyczyły tylko kwestii marginalnych; po paru godzinach poczułem się tak wyczerpany, że po prostu nie miałęm już siły słuchać tych wszystkich zgromadzonych w jednym miejscu perełek (nie tylko czarnych) i skupiłem się na - o ileż ciekawszym - konwersowaniu z nowopoznanymi ludźmi. To ostatnie jednak robiłem z równie małą werwą (ale wiele większą przyjemnością), co wszystko inne, zmęczenie mnie zmogło.
Relacje merytoryczne pojawią się w wykonaniu naszych lokalnych o małopolskich speców, ja zaś serdecznie dziękuję wszystkim zgromadzonym za niezwykle mile spędzony czas i przemiłe towarzystwo :)

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

lancaster

• Gość
14-11-2010, 11:26
Pewnie nie jesteście ciekawi jak było , ale i tak napisze :-)

Pierwszą rzecza o ktorej nalezy wspomniec to standard - czyli grają systemy i dobrane konfiguracje.
Są rzecz jasna słuchawki mniej (Denon D7000) i bardziej (AT W5000) wymagajace/skłąniajace  do wnikliwych poszukiwań toru ale generalnie praktycznie kazde ze słuchawek tzw"wysokiego lotu" wczoraj mi się w optymalnych dla mnie konfiguracjach podobały.
Może na pierwszy ogień Danie Głowne wieczoru, czyli BP + DAC majkela + GS/PS. W tej(zresztą w kilku innych również - o tym później) konfiguracji nie napisałbym o Gradosach ze są jazgotliwe, ostre itp. Brzmienie odebrałem jako naturalne, schludne(bez pogrubień/pukładane) z + dla GS za barwe (ogólnie na dłuzszą metę gdybym miał wybierać pomiedzy 2 parami Grado brałbym GS1000i, choć prawdą jest ze im dłużej porównuje sie je z PS tym bardziej docenia się te drugie - jednak pewna surowość PS na tle GS pozostaje. GS może i technicznei ustępujące PS-om...nie odczułem tego w stopniu który powodowałby rezygnację przeze mnie z bardziej "ludzkiej" prezentacji GSi - średnica nie była cofnięta :-) )
W majkelowym systemie obei pary słuchawek brzmiały w sposób interesujacy z czego preferowałem GS.

Dwie rzeczy które spodziewałbym się usłyszeć bardziej live to potęga i gradacja barwy, a że można inaczej (choć tez i coś za coś) o tym w dalszych relacjach.

W kazdym razie system jako komplet brzmi dla mnie ładnie, swobodnie kiedy trzeba(rock) potrafi przyłożyć. Bez przyostrzania, jednoczesnie wciąga.
Uniwersalnie i satysfakcjonująco. Nie ma lipy :-)

Ged

• 1723 / 6107
  • Ekspert
14-11-2010, 11:42
lancaster
Słuchałeś chreesowych Staxów ?
Jak wg Ciebie mają się do dynamików w tym zestawu Majkela z Grado ?
Włodek

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
14-11-2010, 11:42
>> chrees, 2010-11-14 11:11:53

>Moje uwagi dotyczyły tylko kwestii marginalnych; po paru godzinach poczułem się tak wyczerpany, że po prostu nie miałęm już siły słuchać

TAK MA BYĆ ! pot i zmęczenie a ołówek i wszystkie kartki zużyłeś ?;)      

No cóż fajne jest to że to jest to przyjemne zmęczenie :)  

Kto został w odsłuchach zwycięzcą i najdłużej męczył słuchawki ?;)                      

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
14-11-2010, 11:44
Ja również dziękuję za sympatyczne i smaczne ugoszczenie w połączeniu z profesjonalną organizacją imprezy. :) Miło było spotkać osoby już znane i poznać kolejne. Sprzętu było mniej niż planowano, ale i tak, w zadziwiająco długim czasie, nie udało się do krzty obadać tego, co było dostępne. Niemniej zapoznanie się z nowymi urządzeniami i konstrukcjami było możliwe, a i czegoś więcej o znanych słuchawkach można się było dowiedzieć.
Póki nic konkretnego nie napisałem, można jeszcze do mnie wysłać PW z umotywowaną propozycją treści mojej relacji.

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
14-11-2010, 11:48
>> lancaster, 2010-11-14 11:26:05

>Grado brałbym GS1000i, choć prawdą jest ze im dłużej porównuje sie je z PS tym bardziej docenia się te drugie - jednak pewna surowość PS na tle GS pozostaje. GS może i technicznei ustępujące PS-om...nie odczułem tego w stopniu który powodowałby rezygnację przeze mnie z bardziej "ludzkiej" prezentacji GSi - średnica nie była cofnięta :-) )

PS1000 majkela to jeszcze nie wygrzane świeżaki nie wiem czy nawet dobiły do 100 godzin grania.

A jak sobie Gradosy radziły na innych wzmacniaczach czy miałeś podobne odczucie, czy po prostu zdanie o nich Ci się diametralnie zmieniało ?                              

laufey

• 42 / 5167
  • Użytkownik
14-11-2010, 12:00
Panowie prosze sie tu zmobilizowac wszyscy czekaja na pelny opis

jaki sprzet co do czego podlaczone itp itd etc ... cdn kgb usb:)

wrazenia porowniania

napijemy sie wodeczki przyjda dupeczki albo odwrotnie:)

jay