>>17:03 / 4 godz. temu
>> Rolandsinger, 2012-09-30 11:54:00
@ Gustaw
>> Ja myślę, że Ty za dosłownie, żeby nie powiedzieć kompletnie infantylnie (bez urazy) interpretujesz przekaz muzyki metalowej.
Spoko. Oczywiście bez urazy. Myślę jednak, że nie doceniasz problemu. Sam myśl a nie posiłkuj się tym co mówi Urlich albo dziarska gwiazda telewizji. 90% tego czarnego metalu to forma ekspresji artystycznej a prościej - ściema i pewien sposób na zarabianie pieniędzy. Myślę jednak, że pewien procent wymalowanych pawianów to autentyki, normalnie i z przekonaniem uprawiających satanizm.
Z drugiej strony wielu z nas ten ten muzyki traktuje z pewnym dystansem ale nie jest to reguła. Osoby bardziej wrażliwe i słabsze psychicznie mogą to traktować zupełnie serio i przyjmować teksty np. o samobójstwie z pełną powagą. Niech taki delikwent ma doła i deprechę i niech do palnięcia sobie (albo komuś) w łeb brakuje mu np. 5%. Dlatego Rolo sugeruję abyś nie patrzył na ten problem tylko ze swojej perspektywy ale nieco szerzej.<<
Faktycznie poziom głupoli na naszej planecie jest constans i wynosi ok. 70% populacji z tolerancją 10% w zależności od długości geograficznej.
Jednakże nie dalej jak tydzień temu kilku Kolegów pomyliło liberalizm z chamstwem twierdząc, że robienie wody z mózgu niepomnym osobom pytającym o audio-zakupy jest jak najbardziej na miejscu (bo oni bardzo wierzą w coś, czego nie ma i muszą każdego do tego przekonać), a jeśli ktoś się temu sprzeciwia, ten socjalista.
Otóż obydwa zagadnienia (muzyka metalowa i audiofilia) mają w tym kontekście wspólny mianownik, czym innym jest bowiem przestrzeganie kogoś przed głupimi decyzjami zakupowymi w ramach jednego, koleżeńskiego forum internetowego, a czym innym jest sankcjonowanie tego przez władzę państwową (i to byłby właśnie socjalizm), ergo zakładając, że przynajmniej teoretycznie jest na tym forum ktoś, kto bardzo dosłownie bierze lirykę i sztafaż muzyki metalowej, uważam, że na łamach forum, można go "uświadomić", że to taki humbug, chłyt marketingowy, ale nie pozwolę na to, by tym metalowcom jakaś władza palcem groziła w imię "dobra powszechnego", bo np. "propagują satanizm", działania suicydalne czy jakieś inne herezje, które ktoś tak w swoim zawężonym widnokręgu intelektualnym pojmuje. I to jest właśnie liberalizm.
>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<