Witam.
Kilka miesięcy temu całkowicie zrezygnowałem ze standardowego Hi-Fi z kolumnami na rzecz słuchawek. Decyzja taka, a nie inna ponieważ w moim pokoju, bez wywalenia połowy mebli, nie ma możliwości poprawnego ustawienia kolumn. Kupiłem wówczas Koss'y UR40 i do tej pory jestem ich szczęśliwym posiadaczem. Początkowo grały z dziurki Fonici CDF001 i po cichu było ok, gorzej jak się dało głośniej. Niedawno udało mi się zmusić do działania dość sfatygowanego już Soniacza CDP195. Brzmienie jest całkiem fajne, ale nie wiem jak długo będzie on jeszcze działał. Chciałbym w końcu kupić sobie porządny, fabrycznie nowy odtwarzacz CD z wbudowanym wzmacniaczem słuchawkowym. Zdaję sobie sprawę, że kupując sprzęt używany mogę mieć dużo większą jakość za tą samą cenę, pomimo tego chcę nowy sprzęt. Zawsze jest ta przyjemność wyciągnięcia z kartonu czyściutkiego, nowego sprzętu w którym wszystko poprawnie działa. Miałem już dwa takie przypadki, że kupiłem na Allegro "mało używany, nie naprawiany odtwarzacz w stanie idealnym". Raz otrzymałem grzebany i porysowany sprzęt a drugi raz w ogóle nie działający (w/w Sony CDP195).
Słucham różnej muzyki, nie mam określonego gatunku. Ale raczej przeważa Rock (prawie wszystkie odmiany) i muzyka elektroniczna. W ogóle nie słucham Techno, Hip-Hopu, Popu i tym podobnych wynalazków masowo emitowanych w stacjach radiowych typu Eska. Chcę, aby sprzęt był w miarę uniwersalny.
Myślałem nad sprzętem Denona, bo powiem szczerze bardzo podobają mi się ich odtwarzacze, np. DCD-510AE. Ta prostota i brak zbędnych przycisków na panelu - są tylko najpotrzebniejsze. Chciałbym poznać waszą opinię na temat tego modelu odtwarzacza.
Możecie też zaproponować coś innego. Marka sprzętu nie ma dla mnie znaczenia, musi mi się tylko podobać i ładnie grać ;)
W najbliższym czasie będę sprzedawał kolumny, wzmacniacz, część mojej kolekcji sprzętu Unitra. Myślę, że 1500zł da radę uzbierać. Sprzęt chciałbym kupić jeszcze w tym roku. Jako, że będzie to sprzęt nowy, nie chciałbym kupić byle czego. Zakup będzie oczywiście poprzedzony odsłuchami.
Pozdrawiam i liczę na bezinteresowną pomoc ;)