>> fallow, 2010-08-27 13:13:59
A ja jak sie okazauje nie potrafie zdefiniowac swoich preferencji. Krazylem krazylem w kolko i krazylem w koncu okazuje sie, ze to wszystko zalezy.... od nastroju, chwili, dnia, kawalka, konkretego utworu.... to wszystko jest bardzo plynne.
Bardzo dobrze, że jesteś tego świadomy ;P Chociaż chyba już wszyscy zdają już sobie z tego sprawę. Np zawsze dziwiło mnie, kiedy pisałeś, ze do takiej muzyki to wziąłbyś takie słuchawki do innej trzeba basowych, do innej przestrzennych itd. No właśnie to dla mnie jest nonsens ;) Ja wiem, że dobre słuchawki mają oddać to co najlepsze z danej muzyki i mają nie narzucać swoich cech własnych tylko ma być na tym samym sprzęcie raz ciepło, raz zimno w zależności od nagrania. Inaczej zanudzę się albo będzie tak, że tylko określone gatunki, a nawet płyty będą wypadały na czymś dobrze, a inne już nie. Jeśli masz teraz podobne wrażenie podczas słuchania to chyba dobrze ;))
A tak jeśli chodzi o tytuł wątku to po tej całej dyskusji nasuwa mi się jedna odpowiedź. Jaki sprzęt, taka recenzja. Sprzęt nie wyróżniający się niczym na tle innych, nie dający radości użytkowania i obcowania z muzyką na takim poziomie jak życzyłby sobie użytkownik zaraz idzie na wymianę, a i opis nie będzie zbyt kolorowy bo nikomu nie zechcę się opisywać subiektywnych wrażeń czy emocji wywołanych przez muzykę bo ich nie doświadczy. Gdy natomiast recenzja będzie emocjonalna i ubarwione w szerokie opisy brzmienia to znaczy, że warto się tym zainteresować. Ja przynajmniej odnoszę takie wrażenie gdy przeczytam coś takiego.
A jeśli jednak ktoś ma ludzi za naiwnych idiotów i szkoda mu ich natychmiastowo wydanych pieniędzy to faktycznie będzie przeciwnikiem pisania o audio czegokolwiek. Ale forum jest uważam dla osób rozgarniętych trzymających dystans od tego co przeczytają i zdania nie zmienię bo nie uważam jego użytkowników za idiotów tylko ludzi mądrych i rozważnych więc o audio pisać warto i trzeba, a każda opinia jest warta uwagi i przeanalizowania. I to chyba tyle w temacie z mojej strony.