Audiohobby.pl

Audiofilizm - gra .... pozorów....

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
10-06-2010, 11:53
>> Rolandsinger, 2010-06-10 11:27:58
>>No dobra Roland a jeśli ktoś kupuje dom za milion na raty zamiast mieszkania w bloku za 300 000 bo tyle ma gotówki i de facto na to go stać <<

>To też jest idiotą. Tak robili w USA i dlatego mieliśmy kryzys, co przewidziałem z rocznym wyprzedzeniem w wątku:

Roland

o ile wiem, to w roku 2006 to forum jeszcze nie istniało :)
Odszedł 13.10.2016r.

Detektyw Kwass

• 7851 / 6066
  • Ekspert
10-06-2010, 11:56
>> Vinyloid, 2010-06-10 10:27:11
>Oraz równie naturalny jak smak jabłka. Tylko jakiego ? Papierówki czy Jonagolda ?

To ostatnie nie jest jabłkiem.
Jadłem i stwierdzam ze to jakaś odmiana dyni.

Vinyloid

• 2470 / 5320
  • Ekspert
10-06-2010, 11:57
Koledzy, powitamjmy Rolanda - jedynego rozsądnego człowieka na tym forum i kto wie czy nie na świecie ! A w dodatku wizjonera i może nawet jasnowidza, który przewidział światowy kryzys finansowy !

To, że nie stać mnie na utratę tych pieniędzy skutecznie zmobilizowało mnie do wnikliwych poszukiwań a
to, o czym piszesz o ludziach zamożnych nie ma nic wspólnego z pasją, tylko z kolekcjonerstwem przedmiotów.
O moim rozsądku również nie Tobie wyrokować, po pierwsze za mało się znamy a po drugie sam być może popełniłeś w życiu więcej głupot ode mnie. Bo co do pieprzenia głupot to nie mam żadnych wątpliwości.

Rolandsinger

• 2894 / 6105
  • Ekspert
10-06-2010, 11:57
@ Magus

Nie bądź ignorantem, kliknij na link, to było jeszcze na audiostereo.pl.

Śląski Festiwal Jazzowy przeniesiony na październik - kto będzie? -> Priv
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Detektyw Kwass

• 7851 / 6066
  • Ekspert
10-06-2010, 12:01
>> Vinyloid, 2010-06-10 11:57:37
>Koledzy, powitamjmy Rolanda - jedynego rozsądnego człowieka na tym forum i kto wie czy nie na świecie ! A w dodatku wizjonera i może nawet >jasnowidza, który przewidział światowy kryzys finansowy !

Vinyloid, odpuść! Roland to jeden z niewielu forumowiczów którego wpisy przyjemnie jest czytać, nawet jak kompletnie nie ma racji (często!).

Vinyloid

• 2470 / 5320
  • Ekspert
10-06-2010, 12:02
>> fallow, 2010-06-10 11:52:21
No a klocki X i Y  

Dokładnie to samo. Nie ma czegoś takiego jak naturalny dźwięk ani w audio ani w naturze. Za dużo zmiennych. Już o tym przecież dyskutowaliśmy.

Vinyloid

• 2470 / 5320
  • Ekspert
10-06-2010, 12:04
@ Detektyw Kwass

>>Vinyloid, odpuść! Roland to jeden z niewielu forumowiczów którego wpisy przyjemnie jest czytać, nawet jak kompletnie nie ma racji (często!).

Nawet jak nazywa ludzi idiotami ? Chyba faktycznie mamy różne systemy wartości...

Rolandsinger

• 2894 / 6105
  • Ekspert
10-06-2010, 12:09
>>A w dodatku wizjonera i może nawet jasnowidza, który przewidział światowy kryzys finansowy !<<

Każdy myślący człowiek mógł go przewidzieć. Lepiej zerknij do wątku. Teraz przewiduję jeszcze większy kryzys po bankructwie funduszy emerytalnych, a o tym każda osoba mająca jakiekolwiek pojęcie o gospodarce już dobrze wie. Po`google`uj opinie np. dra Gwiazdowskiego.

>>To, że nie stać mnie na utratę tych pieniędzy skutecznie zmobilizowało mnie do wnikliwych poszukiwań<<

A czego Ty poszukiwałeś? Bo nadal nie wiem.

>>a to, o czym piszesz o ludziach zamożnych nie ma nic wspólnego z pasją, tylko z kolekcjonerstwem przedmiotów.<<

Bo to jest kolekcjonerstwo drogich przedmiotów i nic innego. Takie samo brzmienie daje złożony z głową zestaw DiY za 1/20, może 1/30 tej ceny. Jaka jest różnica w brzmieniu pomiędzy dobrze skomponowaną lampucerą a Ayonem za 30 kzł. Nie ma żadnej, poza ceną. Tak więc Ayon to bibelot dla zamożnych.

>>O moim rozsądku również nie Tobie wyrokować, po pierwsze za mało się znamy a po drugie sam być może popełniłeś w życiu więcej głupot ode mnie.<<

Strzelając na ślepo mogę powiedzieć, że popełniłem ich znacznie więcej. Nie pozostało mi nic innego jak umrzeć ze strzykawką lub denaturatem gdzieś na chodniku lub zmądrzeć. Wybrałem to drugie.

>>Bo co do pieprzenia głupot to nie mam żadnych wątpliwości<<

Prawda kole w oczy.

____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rolandsinger

• 2894 / 6105
  • Ekspert
10-06-2010, 12:12
>>Nawet jak nazywa ludzi idiotami ? <<

Oto przykład kobiecej wrażliwości języka, jakże charakterystycznej dla osobowości audiofilskiej. Od dziś będę używał zwrotu "mądrzy inaczej", jeśli komuś to ma poprawić samopoczucie.

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
10-06-2010, 12:13
Odpowiadasz na wpis
>> Rolandsinger, 2010-06-10 11:57:48
@ Magus

>Nie bądź ignorantem, kliknij na link, to było jeszcze na audiostereo.pl.

po co takie mocne słowa, Rolandsinger?

pierwszy wpis to 2008 rok

kryzys na rynku mieszkaniowym w USA był w pełnym biegu
Odszedł 13.10.2016r.

Ahmed

• Gość
10-06-2010, 12:18
No nareszcie ! Po sześciu stronach wpisu ! Już myślałem, że założyłem wątek kompletnie do bani. Dlaczego ?
Co to, kurdę, jest za wątek jeżeli nikt nikogo nie nazwie idiotą lub tego nie zasugeruje ?

Przywracacie mi wiarę w ludzi. Cytując premiera RP - "Yes, yes, yes"
:)

Vinyloid

• 2470 / 5320
  • Ekspert
10-06-2010, 12:21
@ Rolandsinger

>>Każdy myślący człowiek mógł go przewidzieć.

No to wychodzi na to, że jesteś jednym z niewielu myślących wyjątków. Gratulacje. Zgłoś się po nobla albo wystartuj w wyborach - może nas ocalisz od kryzysu i wrodzonej ciemnoty.

>>A czego Ty poszukiwałeś? Bo nadal nie wiem.

Jakości brzmienia, która mi odpowiada za cenę, która jest dla mnie akceptowalna.

>>Bo to jest kolekcjonerstwo drogich przedmiotów i nic innego. Takie samo brzmienie daje złożony z głową zestaw DiY za 1/20, może 1/30 tej ceny. Jaka jest różnica w brzmieniu pomiędzy dobrze skomponowaną lampucerą a Ayonem za 30 kzł. Nie ma żadnej, poza ceną. Tak więc Ayon to bibelot dla zamożnych.

Wzmacniacz do słuchawek złożyłem sam (z pomocą fachowca) i uważam to za rozsądne wyjście. Słuchawek jednak nie dam rady. Jeżeli Tobie się to uda, to chętnie posłucham.

>>Strzelając na ślepo mogę powiedzieć, że popełniłem ich znacznie więcej. Nie pozostało mi nic innego jak umrzeć ze strzykawką lub denaturatem gdzieś na chodniku lub zmądrzeć. Wybrałem to drugie.

Nie zmierzam umierać ze strzykawką lub denaturatem na chodniku bo raty, które płacę za słuchawki to niecałe 140 zł miesięcznie.

Vinyloid

• 2470 / 5320
  • Ekspert
10-06-2010, 12:29
@ Rolandsinger

>>Oto przykład kobiecej wrażliwości języka, jakże charakterystycznej dla osobowości audiofilskiej. Od dziś będę używał zwrotu "mądrzy inaczej", jeśli komuś to ma poprawić samopoczucie.

Dobrze Roland, od dzisiaj będę Cię nazywał głupim, nadętym ch... Ciekawe jak to wpłynie na Twoje nieaudiofilskie sampoczucie.

Ahmed

• Gość
10-06-2010, 12:32
Rolo-singer,

Ja sobie tak myślę, że mógłbyś wstąpić do mojej organizacji. Pod samochody audiofili będziemy wspólnie podkładać bomby i będziemy palić im domy.
Co ty na to ? Przyjemne z pożytecznym i zgodne z naszym powołaniem, anty-audiofilskich fundamentalistów. Mam plan przejęcia władzy w Polsce i wprowadzenia zakazu posiadania urządzeń audiofilskich pod karą ścięcia głowy.

Ahmed

• Gość
10-06-2010, 12:36
Nareszcie dyskusja nabrała rumieńców. Był już "idiota" a teraz "głupi ch..j".
Znając tego typu dyskusję na forach internetowych czekam jeszcze z utęsknieniem na groźby karalne i straszenie prokuratorem.